Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalaaaaaaaaaaa

Okres spoznia mi sie juz prawie miesiac. Pomozcie!

Polecane posty

Gość lalaaaaaaaaaaa

Mam starszny problem. Kiedys tam wyliczylam ze bede miec okres przed poczatkiem roku szkolnego. Ucieszylam sie, bo mam bardzo bolesne miesiaczki i nie bede musiala siedziec z bolem w lawce tylko jakos to przezyje w domu. Czekam i czekam i nic:/ I tak sie zaczelam zastanawiac ile dni juz nie mam okresu bo myslalam ze mialam jakos pod koniec miesiaca. A tu nie! Przypomnialam sobie ze bylam na imprezie 19 lipca i wtedy bylam juz PO okresie. Wtedy tez sie cieszylam ze dostalam wczesniej. Zawsze mialam dosc regularne miesiaczki. Poprzednia mialam 22 czerwca pamietam dokladnie. POzniej jakos przed 19.lipca. Zawsze tak co 20 kilka dni a teraz??? Boje sie:/ Mam 18 lat i jestem dziewcia wiec ciaze wykluczam na 100%. Od roku zaobserwowalam bole jajnikow prawego i lewego. Ale nie bola mnie caly czas, teraz nie bola mnie od dluzszego czasu... Juz nie wiem co robic, mama o niczym nie wie bo by chciala mnie wziasc do ginekologa a ja nie chce:/ Dodam jeszcze ze zawsze przed okresem bardzo bola mnie piersi. Teraz tez, ale tylko troszeczke, gdy je uciskam. Pomocy!

Gość Truskawkowo-Malinowo
idz do lekarza. Wizyta u ginekologa wcale nie jest taka straszna jak sie wydaje, a na pewno Ci pozmoze. 3maj sie, nie ma sie czego bac

Gość ollllllllllka
Ginekolog jest normalnym lekarzem więc nie można go unikać:) Po drugie jak masz cykl miesiaczkowy co 20 dni to cykl jest krotki mój ma 30 wiec zacznie Ci się opóźniać,jestes jeszcze młodziutka.Bóle piersi i jajników bywają calkowicie normalne:) ale ;przydałaby się chociaż jedna wizyta u ginekooga w celu kontroli:) A poza tym sa teraz wakacje.Jak bylam młodsza przez wakacje zawsze spóźniał mi się okres.Pozdrawiam:)

Gość Bladousta
Nawet jak do tej pory mialas bardzo regularne miesiaczki, to nie znaczy, ze zawsze takie beda :) jak masz 18 lat to nie ma powodow do niepokoju :) ale do gina idz, idz, idz - na wizyte kontrolna. do innych lekarzy mozna chodzic dopiero jak boli ale do gina i do dentysty trzeba chodzic po prostu kontrolnie :p

Gość lalaaaaaaaaaaa
Wielkie dzieki za odpowiedzi. Bo balam sie strasznie:( I kurde moze mi jeszcze psychika dziala, bo tak bardzo chce dostac przed poczatkiem roku szkolnego... Moim kolezankom tez sie okres spoznial dosc sporo. Moze taki wiek:/

Gość 12345674898kaja123
Nie chciałam zakładac nowego tematu ale bardzo sie martwie. Jakie jest prawdopodobieńtswo zajścia w ciąże w niepłodny dzień +prezerwatywa? jestes 5 dni przez planowanym okresem i bardzo bolą mnie jajniki nigdy tak nie bolały

Gość jesli faktycznie były to dni n
niepłodne to 0, jesli prezerwatywa nie pękła to 0

Gość lalaaaaaaaaaaa
12345674898kaja123 - nie martw sie mi tez sie wydaje niemozliwe zebys byla w ciazy:)

Gość lalaaaaaaaaaaa
Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Dostalam okres! Cuda sie zdarzaja:) Dzieki za pomoc:) Ale sie ciesze, chociaz mnie brzuch boli:(

Gość Magda18lat
Macie jakies sposoby na okropny bol brzucha przy okresie?

Gość lalal
ja nie na temat ,ale prosze o pomoc...mam pytanie kochalam sie z moim chlopakiem w sylwestra czyli po nim byl juz nowy rok to byl moj pierwszy raz i strasznie jakos cykam mielismy prezerwatwe ,ktora nie pekla ,poniewaz ja sprawdzalismy poprzez nadmuchanie to nie ulatnialo sie powietrze ani nawet nie doszedl we mnie bola mnie piersi tzn sutki i spoznia mi sie okres ,czy to oznacza ,ze nieldugo on nastapi?? bo chyba raczej nie wpadlam? pomozcieeee :((( :-?

Gość krasnoludek454
lalal-tak poza Twoim problemem to ten temat jest całkiem stary,jak Ty go znalazłaś;D. Co do Twojego pytania.. Nie martw się, wykluczam ciąze. Mieliście prezerwatywę,która nie pękła poza tym on nie doszedł w nią. Nie ma najmniejszego powodu do niepokoju, czekaj na okres. No chyba,że podczas gry wstępnej jakims sposobem sperma dostała się do pochwy,w co wątpię bo o niczym takim nie wspomniałaś. Mogłabym dac sobie hmm palca uciac,że w ciązy nie będziesz. A okres spoznia Ci się możliwe,że przez stres związany z pierwszym razem. Takie zjawisko jest podobno baaaaardzo często,że okres sie wtedy spóznia. Dostaniesz go i jeszcze pozalujesz,że tak go oczekiwałaś;) pozdrawiam.