Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwnyproblem

Karmienie piersią a rozmiar - kto odpowie?

Polecane posty

Gość dziwnyproblem

Dziewczyny, moze to infantylny problem, ale rozmawiałam dziś z kuzynką na temat karmienia dziecka głównie jedną piersią i ona jest zdania że taka pierś może się niestety stać mniejsza od drugiej. Mi się wydaje, że może się stać większa. Poprosiłyśmy o opinię jeszcze jedną osobę, która twierdzi, że nie ma takiej opcji, że obie piersi pozostaną identyczne. Czy ktoś mógłby rozstrzygnąć spór?

nie wiem jak to jest przy karmieniu jedna piersia ale wiem ze po karmieniu obydwiema piersiami syna po zakonczeniu karmienia piersi skurczyly mi sie o jakies 2 rozmiary... pozniej po jakis 2-3 latach wrocily do normalnego rozmiaru ale teraz znow karmie wiec pewnie znow bedzie to samo jak corke odstawie...

Ja również zauważyłam, że piersi mi się skurczyły. Mimo tego, że nadal karmię. Piersi są miękkie i mniejsze niż przed ciążą.

Gość Alexxxxa
Ja więcej karmiłam jedna piersią i w czasie karmienia była większa. Teraz obie są takie same

Gość Maria**__
mi piersi się zmniejszyły jka już przestałąm karmić :( są takie małe tzn. niby ok, bo 70 C , ale zanim byłam w ciazy, to były fajniejsze........

Gość dziwnyproblem
DZiękuję za opinie. :) Kto jeszcze się wypowie?

Gość cóż prawda jest
że piersi po karmieniu staja się mięciutkie zmienia się ich struktura, mogą wrócić do dawnego rozmiaru ale też może się zdarzyć tzw. zanik po laktacyjny piersi, wtedy się kurczą, jeśli się karmi jedną tylko lub głownie piersią to ona się po odstawieniu wróci do rozmiaru podobnego jak ta druga, dziecko z reguły ma swoją ulubioną pierś z której ssie mleko, ale tak naprawdę ludzkie ciało to asymetria.