Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blanka kaszanka

komu sie podoba nowa reklama twix a komu nie????

Polecane posty

Gość blanka kaszanka

ja ją uwielbiam

Gość tak szczerze
ktora?ta co ten maly gada karmel? dla mnie malo smieszna...raczej trudny humor

Gość blanka kaszanka
ona jest wyjumasta

Gość hrhhgsd
pojebana reklama

Gość blanka kaszanka
fajna KARMEL CIASTKO CZEKOLADAAAA!

Gość cool pppp
tez ja lubie

Gość fhgfh
świetna jest :D

Gość ktoś ma rację
reklama rewelka!

Ja mam mieszane uczucia,co do tej reklamy.Dlaczego? Bo obraza ludzi cierpiacych na tzw.zespol Tourett\'a.Ludzie krzycza slowa,glownie przeklenstwa bez kontroli.Ta reklama bazuje na tej chorobie.Moja znajoma ma kolega,ktory cierpi na to neurologiczne schorzenie.Cos straszego.Mowisz \"dzie dobry,kuwa jebana kuwo Ty.hej\" :| Objawy występują między 2. a 15. rokiem życia, z początku ograniczają się do prostych tików motorycznych. Pojawiają się również zaburzenia koncentracji, nadpobudliwość oraz utrudniona kontrola nad odruchami. Tiki zazwyczaj występują w postaci łagodnej (prostej), ograniczając się do mrugania oczami, ruchów ramion i głowy, grymasów, pochrząkiwania, mlaskania. W ciężkiej postaci zespołu Tourette\'a tiki (zwane złożonymi) praktycznie uniemożliwiają normalne życie - chorzy podskakują, dotykają siebie i innych, kręcą się w kółko, wykonują serie nieskoordynowanych gestów. Tiki wokalne pojawiają się po 10. roku życia. Jest to koprolalia - patologiczna, niedająca się opanować potrzeba wypowiadania nieprzyzwoitych słów lub zdań, przekleństw lub obelg kierowanych do obcych. Mogą być to pojedyncze przekleństwa lub złożone zdania. Koprolalia występuje także w wielu innych chorobach nerwowych i psychicznych, np. schizofrenii, psychozach alkoholowych, czasem w nerwicy natręctw. Według danych Tourette Syndrome Association na koprolalię w Syndromie Tourette’a cierpi mniej niż 15% pacjentów. Przeklinanie w Syndromie Tourette’a jest również tłumaczone psychologicznym zjawiskiem echolalii - jest to powtarzanie słów lub zwrotów wypowiedzianych przez inne osoby lub zasłyszanych np. w telewizji. Zdarza się także, że osoba chora na echolalię powtarza słowa wypowiedziane przed chwilą przez siebie. Dwie najczęstsze formy echolalii to echolalia natychmiastowa i echolalia odroczona.