Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja płacę 200 zl

ostatnio mylę liczby

Polecane posty

Gość ja płacę 200 zl

zamiast np. 283 wpisuję 238, widzę 3456 wpisuję 3465, dosyć często mi się to trafia ostatnio, nie jestem jakaś przepracowana czy zestresowana, nawet jak byłam to mi sie nie zdarzało kiedyś czytałam o takim schorzeniu (tylko nie pamiętam nazwy), że się myli te liczby, ale to chyba wrodzone raczej było czy wam też tak się zdarza

Gość biały oleander
Tak zwane "czeskie pomyłki"... To się czasem zdarza - z tego co wiem - u osób, które mają myślenie "dwupółkulowe"... tzn. z reguły ludzie myślą głównie jedną półkulą - prawą - albo lewą... tzn. lewa lub prawa półkula jest dominująca... ale niektórzy myslą - może nie tyle obiema naraz, ile - raz tą, a raz tą i żadna z półkul u nich nie dominuje... i stąd te błędy... słyszałam, że coś takiego może się pojawic u osób, które są "pierwotnie" leworęczne, ale zostały "przesterowane" - tzn. nauczone mimo wszystko posługiwania się (pisania) prawą ręką...

Gość biały oleander
Nie jestem expertem, raczej tylko "słyszałam, że gdzieś dzwoni" ;) ale może mimo wszystko te moje wskazówki jakoś ci pomogą;)

Gość ja płacę 200 zl
dzięki za odpowiedzi, ciekawe to z tymi z pólkulami, mam nadzieję, że to długo nie potrwa bo mi w pracy przeszkadza i miałam ostatnio głupią wpadkę przy szefie :O