Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sergiusz.26

chemioterapia, wypadanie włosów

Polecane posty

Gość sergiusz.26

Witam :) Zajrzałem przypadkiem ;) Mam do Was pytanie ? Dwa preparaty wymienione tutaj : INNEOW i TREATMEX - może cie powiedzieć coś na ich temat ? Jeżeli chodzi o mnie. Miałem chemioterapie jakieś 4 lata temu. Włosy wypadły. Odrosły fakt, boki są jak kiedyś mocne i sztywne, natomiast góra głowy przerzadzona, miekka, włosy słabe jaśniejsze niż na bokach. Generalnie wygląda jak bym łysiał. Cholernie źle się z tym czuje. Wsumie zaniedbałem to, ale były ważniejsze sprawy, włosy poszły na bok. Ale czas się i za nie zabrać. Możecie coś doradzić ? Zmienie coś jeszcze ?

Gość najlepiej wybrac się do
dermatologa. Wax TREATMEX wiele kobiet sobie bardzo chwali, jest przeznaczony dla osób po chemii, ale u Ciebie mogło zacząć się po prostu łysienie, jeśli Twój tata lub dziadek łysieli to Ty tez pewnie bedziesz.

Gość sergiusz.26
wiem ,ale w wieku 26 lat kiedy te włosy nie odrosły akutar po chemii. pozatym ojciec łysieje, faktycznie ale zaczął dopiero po 40 - stce ;) dodam że włosy niby są jak widze z tym że bardzo cienkie i jaśniejsze ;(

Sergiusz, ja też jestem za lekarzem. Jak na pewno wiesz, bo chemii włosy - te odrośnięte - lubią się zmieniać, i pod względem koloru, i gęstości. Zresztą chyba nie tylko po chemii :O.