Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kala19

WYNIK RTG ZATOK! PILNA POMOC W ODCZYCIE WYNIKU!

Polecane posty

w zatokach szczekowych przyscienne zgrubienia sluzowkowe,wieksze w lewej. zatoki czołowe powietrzne.

Gość jak na moj gust to
te zgrubienia chyba tam nie powinny byc,musisz zasiegnac opinii lekarza. A zatoki czolowe - masz w porzadku. cierpisz na jakies dolegliwosci ? katar? bole glowy?

Gość jak na moj gust to
kurcze, nie znam sie na tym,,,,i nie wiem czy akurat te zgrubienia powodowały by takie skutki.I to jeszcze w zatoce szczekowej a nie czolowych... Ja swego czasu mialam cyste w zatoce szczekowej, chodzilam z nia ladnych pare lat, ale nie dawala zadnych objawow bolowych, tylko czesciej sie przeziebialam. Sprobuj poszukac jeszcze przed wizyta czegos na necie.

Gość zatoki
jeżeli cierpisz na zatoki od kilku lat to masz przewlekłe zapalenie, to nie wyjdzie na prześwieetleniu, pokaże to tylko tomografia komputerowa, ale to badanie jest bardzo derogie i trzeba prywatnie robić ja miałam to samo, prześwietlenia niby ok, a bóle zatok były, co mi pomogło? Regularne stosowanie preparatu Sterimar MN oraz Mucofluid, aby oczyszczać ujścia zatok, do tego antybiotyk Zinnat 500 mg, 2x1 tabl przez 10 dni, 10 dni przerwy i ponowna seria antybiotyku, do tego cirrus 1x1 na noc, zrób testy czy nie masz alergii wziewnej, to często jest przyczyna zapalenia zatok odpukać, po tej kuracji od roku nie boli mnie głowa !!! ale sterimar stosuję cały czas, ponieważ w wyniku przewlekłego zapalenia mam przewężone ujścia zatok

Gość to nic takiego pewnie
gdybyś miała polipa, byłby problem. MI wyszło w zatokach szczękowych polipowate zgrubienia śluzówki, poszłam do laryngologa i powiedział, ż eto znak, że miałam kilka razy stan zapalny zatok, ale jak jestem zdrowa, to on nic nie poradzi na to:) jeśli będę chorować, powinnam iść do lekarza (a nie chodzę, bo choruję w zasadzie bez przerwy i nie mam kiedy:P ) Ale to nic groźnego. Od takich zgrubień na pewno nie boli Cie głowa. Może to kłopoty z zębami, może masz wadę wzroku? Kiedyś cierpiałam na koszmarne migreny, straszne, po prostu nie mogłam się ruszać, bo czułam takie łomotanie w głowie- codziennie:O I tak przez ponad rok:o Potem okazało się, że zwiększa mi się wada wzroku i do tego mam astygmatyzm...