Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta*****

ciąża a konflikt serologiczny

Polecane posty

Gość marta*****

Mam już jedno dzieciątko i chciałabym pomyśleć o drugim niestety mamy z mężem konflikt serologiczny (ja mam A Rh - a mąż 0Rh+)jak się przygotować na taką ciążę??Jak to było z Wami??? Osobiście sie trochę obawiam :(

Gość dkzlozarztzk
idz do lekarza i z nim pogadaj on rozwieje twoje watpliwosci

Gość tak szczerze
ja jestem drugim dzieckiem z konflitku serologicznego i zyje...mam mala wade serca i nic wiecej:) mama brala jakies zastrzyki przed porodem i tyle

Gość w.w.w.
poinformuj lekarza prowadzącego ciążę o zaistnialej sytuacji i wszystko z Toba zrobia co trzeba. Kafeteria niewiele pomoze. Ja jestem z konfliktu, zdrowa jak złoto, moejj koleżanki mlodsze dziecko podobnie, jeszcze iles tam osob znam takich. i wszystko OK. tylko lekarz musi o tym wiedziec juz na poczatku ciazy, a najlepiej zapytaj jeszcze zanim zajdziesz w ciaze.

Gość marta*****
Dzięki za link czytałam tylko chciałam jeszcze zasięgnąć języka u Was kobitki :) jak to jest w życiu .... Mieszkam w UK i troche boje sie tu zajść w ciąże :( bo oni to mają troszkę inaczej z tymi badaniami!!

Gość w.w.w.
jakkolwiek by nie mieli to mają lepiej, więc się nie bpj, o ile jestes oczywiscie ubezpieczona :)

Gość hyhypunka
tylko w takiej kombinacji to jest groźne? u mnie jest na odwrót - chłopak ma Rh -

Gość marta*****
tak tylko w takiej kombinacji to jest niebezpieczne