Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość j.anka

ap edukacja????

Polecane posty

Gość der
Myślę, że mimo wszystko, bardziej liczą się umiejętności niż studia. Zwłaszcza, że teraz dostać się na studia to nie problem.

Dokładnie. I produkuje się masowo magistrów bez praktycznych umiejętności :)

Gość Powiem Ci jedno o ile
jeszcze licencjat "wygra" z magistrem. To osobie po studium (średnie wykształcenie) będzie bardzo trudno. Owszem pracodawca ceni umiejętności, ale weż pod uwagę np. studium rachunkowości i porównaj to do studiów. Magister rachunkowości ma prawie pewność, że jego wezmą a nie osobę po studium, chyba że ta wykarze się bardzo dużym starzem....

Gość stażem oczywiście

Gość Owszem878i7
na studia dziś idzie każdy tylko już nie każdy skończy. Wiele przedmiotów to bzdury, ale kwestie w studium a na studiach to niebo i ziemia. Na studiach dostaniesz 10 razy więcej róznych rzeczy i o znacznie większym poziomie. Osoba po studium umie głównie te proste rzeczy, których osoba po studiach nauczy się w 2-3 (bo często tych banalnych kwestii się nie robi na studiach). Natomiast żeby osoba po studium przeskoczyła na coś skomplikowanego to już ciężko. Argument z pensją też nie słusznym, uwierz jest wielu mgr, którzy wezmą robotę za minimum socjalne ;) Ponadto jak jest studentem to nie trzeba mu płacić zusu na zleceniu, a studium to nie dotyczy...

Gość kiedyś roznosiłam ulotki
dla apedukacja, i widziałam tam wielu niezadowolonych studentów, narzekali na braki organizacyjne głównie, odwoływanie zajęć w ostatnim momencie, bywały jakieś burzliwe pikiety pod sekretariatem. Dobrze nie wiem, bo tam nie studiowałam, ale chyba bym teraz nie poszłą.

Gość dedyyylowaww
kiedyś roznosiłam ulotki - też tak słyszałem ! Ale słyszałem też dużo pozytywnych opinii na temat tej szkoły. Jeśli chodzi o osoby które ''wyżej srają niż dupe mają'' - a mowa tutaj o Piotruś Ban reaalll który najwyraźniej nie skończył żadnej szkoły i teraz Go tak to boli! Widocznie nie był aż tak ambitny nawet na takie studium jak w AP edukacji! Koleżko, zawsze wypowiadasz się w tematach jeśli chodzi o szkoły,studia..ale nigdy nie napiszesz co tak naprawdę skończyłeś jak jesteś takim geniuszem to napisz? A jeśli chodzi o AP edukacje - to dobra szkoła dla osób które chcą zdobyć zawód po Liceum i nie mają zbytnio czasu, pieniędzy na studia.Nie wszyscy mogą studiować choćby bardzo tego chcieli jest dużo przyczyn dla których niektóre osoby nie idą na studia. Czy teraz liczy się tylko mgr przed nazwiskiem żeby być dobrym specjalistą - nie rozumiem tego! Fajnie że jest takie rozwiązanie jak roczne czy dwuletnie studium ! Mają naprawdę fajne kierunki - też o tym myślałem i myśle że może w niedługim czasie też sobie coś wybiore choćby dla własnych zainteresowań a jest w czym przebierać :) Pozdrawiam

Gość dedyyylowaww
A jeśli chodzi o wybór: osoby po studium czy mgr do pracy - to liczy się siła przebicia ;] ! Na studiach jest dużo przedmiotów - dużo przedmiotów które są po to by zawracać studentowi dupe jednym słowem /Sorry za wyrażenie ale taka jest prawda/ na studium jest tak że są podstawowe przedmioty kształcenia (które na studiach też są) i tylko na te przedmioty jest brany nacisk nauczania.

Gość Owszem878i7
"Czy teraz liczy się tylko mgr przed nazwiskiem żeby być dobrym specjalistą - nie rozumiem tego!" Nie chodzi o to, że nie może być, chodzi o to, że mało kto da mu szansę w pracy jeśli dookoła masz tabuny magistrów po danym kierunku - to co wezmą tego, który ma średnie? To nie USA ;) "A jeśli chodzi o wybór: osoby po studium czy mgr do pracy - to liczy się siła przebicia" - żeby tego dokonać musiałabyś mieć do czynienia z niezwykle nieudolnym mgr, ponadto jak robią nabór i zgłosi się dużo kandydatów to niestety najpierw odrzucą tych ze średnim...

Ja mam mgr przed nazwiskiem. I co? I nic. Nikt się w pracy nie pytał o papierki tylko o umiejętności. A pracowałam i na państwowej i na prywatnej posadzie.

Gość rozsmieszony
a prawda jest taka ze jak pracodawca teraz ma do wyboru magistra i osobe po studium to wybiera i jednego i drugiego najczesciej.sam pracuje w kadrach duzej firmy wiec cos o tym wiem. po prostu brakuje ludzi i to nie tylko specjalistow ale takze pracownikow najnizszego szczebla. i uwierzcie mi zaden magister nie przyjdzie do pracy za minimum socjalne., bo ludzie teraz sie strasznie wymagajacy zrobili i coraz czesciej to pracownicy stawiaja warunki a nie pracodawca.no chyba ze na praktyki lub staz bylby jakis w stanie pracowac za minimum socjalne(prawidlowo pensje minmalna), ale to teraz rzadkosc, moja firma placi stazystom ok 1500 zl, potem jako pracownik etatowy zarabia sie od 3 do 7 tys zlotych.

Gość re.tro
Bez przesady. Niektórzy jeszcze chętnie biorą jakąkolwiek pracę.

To fakt że teraz inaczej jest trochę. Ale też nikt nie będzie płacił za sam tytuł :)

Gość re.tro
Za sam to nie. Ale za samo nie posiadanie tytułu też nie :)

Gość hiz
Z tego, co wiem, to szkoły policealne niekoniecznie oferuję te same kierunki co uczelnie wyższe. Jest bardzo wiele zawodów, których można nauczyć się jedynie w takim studium (lub w praktyce), dajmy na to florysta.

Gość yyyoy
do kiedy można się zgłaszać do ap edukacji??

Gość lio
nie wiem do kiedy, ale nadal można :) (tak przynajmniej wynika z tego, co jest napisane u nich na stronie)

Gość do hiz
TO nieliczne wyjątki. Przeważnie oferowane są informatyka, rachunkowość, administracja, PR a do tego wszystkiego są studia czy określone specjalizacje. Ponadto dziś robić studium kiedy dookoła w cholerę mgr mija się po prostu z celem...

Gość hiz
Nie wiem czy takie nieliczne. Nie słyszałam o studiach oferujących naukę np. barmaństwa. Jest mnóstwo zawodów, których nie nauczysz się na studiach. Poza tym, nie każdy musi mieć magistra.

Gość dedyyylowaww
zgadzam się z hiz! Ja od tego roku będe studiować pedagogike (taa, wiem! Jestem głupi że wybrałem ten kierunek.Po tym nie ma pracy.Jestem ofiarą, przegrancem i kim jeszcze... chce wyprzedzic komentarze osób które mogą tak napisać..) ale chce studiować pedagogike dla własnych zainteresowań bo to mnie naprawdę interesuje. Planuje też jednoczenie zapisać się do jakiejś szkoły Policealnej mysle o AP edukacji! Niewiem z jakim kierunkiem połączyc swoją pedagogike.. ;)

Gość barmanem to możesz być
po zawodówce :) Dla mnie nie jesteś przegrańcem, ale po co marnować czas na to i nie móc pracy znaleźć?? JEszcze ciągnać do tego 2 szkoły...

Gość dedyyylowaww
chodzi o to ze ja nie chce byc barmanem. Ale ciekawa opjca to Fizjoterapia - roczna albo masaż leczniczy.

Gość lio
kurcze, a ja potrzebuję kręgarza, róbcie swoje dyplomy i nabywajcie umiejętności, bo cholera mnie bierze gdy muszę czekać na faceta przez cały weekend.

Gość yyyoy
w sumie najważniejsze pytanie brzmi jakich mają tam specjalistów ktorzy uczą

Gość lio
może warto zadzwonić do szkoły i zapytać?

barmanem może i możesz być po zawodówce ale żaden szanujący klub nie przyjmie Cię do pracy jeśli nie masz skończonego kursu barmańskiego

Gość re.tro
A nie jest trochę za późno na wybór szkoły?:)