Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam 18 lat dopierooo...

Cxy jak torbiel jest 6x5 to operacja? tabletki? bo ja nie wiem, pomocy, wariuje.

Polecane posty

tabletki, oeracja? boli jak pęka? jest duzy okaz prawda? boje siewszystkiego.. naczytalam ze moga mi nawet usunac jajnik.. ratunku..

wiem ze jest tu topik o tym ale tegoi tam duzo, czytam ale nic nie widze... ratujcie:( ja chce miec dzieci..

Gość zdecydowanie tabletki
zalezy tez od lekarza ale jesli od razu wysla cie na operacje to skieruj sie do innego lekarza nie sluchaj tylko jednego. Mi po tabletkach przeszlo! torbilea nie czulam wogole nawet gdy pekl

bo ja sieboje strasznie.. dzieki za odpowiedz...

Gość magda18lat
Moja mama miala ten sam problem. Torbiel 7 na 6. Chcieli jej usunac jajniki i macicie! Zeby bylo bezpieczniej, no ale gdy ktos chce miec jeszcze dzieci to nawet jajniki oszczedzaja. Ale po jakims czasie wiesz co sie okazalo? Ze torbiel sie rozeszla, po prostu znikla nawet bez tabletek. Trzymam kciuki:*

dzikeuje ci za dobre słowo.. ja bardzo chce miec dzieci ale wiadomo nie juz teraz, wiec chcialabym zeby to sie skonczylo dobrze..

Gość magda18lat
Jak ktos chce miec dzieci to ratuja jajniki. No ale jak ktos jest juz w wieku jak np. moja mama i juz dzieci raczej miec nie bedzie to usuwaja wszystko, bo zawsze jest ryzyko, ze torbiel znowu sie pojawi a skoro ktos juz nie chce dzieci to wycinaja od razu i po problemie. Nie musi sie martwic i badac. W naszym wieku torbiele i cysty pojawiaja sie podbno dosc czesto. I powszechne jest ze one sie same "wchlona" i po problemie:) Wiec glowa do gory:)

Witaj,ja miala operacje a maju,ale moja torbiel byla dosc duza bo ponad 8cm,mi niestety tab nie pomogly bo jeszcze bardziej sie powiekszyla:(usunieto mo prawy jajnik:(teraz jestem w ciazy i znow mam torbiel4na2ale ona jest na korzysc bo podtrzymuje mi ciaze,bylam naprawde u dobrego gina i powiedzial ze na to nie ma lekarstwa i lepiej nie tuszac,bedzie dobrze:)

Gość magda18lat
Wlasnie sie mi przypomnialo! Tylko ze Ty jeszcze raczej nie planujesz dziecka ale moze komus sie przyda ta rada. W ciazy zazwyczaj znikaja wszelkie cysty i torbiele:)