Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia11234

Co byście zrobiły na moim miejscu??

Polecane posty

Gość Klaudia11234

Mam wielki problem :( otóż moja córcia ma 3,5 miesiąca a ja od października idę na studia i w tym kłopot: nie wiem czy przenieść sie na zaoczne i resztę tygodnia poświęcać jej czy chodzić na dzienne i wynająć opiekunkę. Wolałabym chodzić na dzienne ale serce mi sie kraje jak pomyśle że mam ją z kimś obcym zostawić:( nie ufam obcym a nikt z rodziny nie mógłby z nią zostać. MOże jest ktoś kto był/ jest w podobnej sytuacji i potrafi mi doradzic??? Pozdrawiam

jeśli juz zdecydowałaś się na dziecko to niestety albo stety powinnas podporządkować mu swoje życie... jak dla mnie powinnaś przenieść się na zaoczne ;) i byc z dzieckiem na codzień

tez mysle idz na zaoczne takie malutkie dziecko bym nie zostawila z obca osoba .teraz w niemczech jakas studentka opiekunka zabila dwojke dzieci ktorymi sie opiekowala

mam identyczny problem :( też chyba bedę musiała sie przenieść na studia zaoczne co mi sie za bardzo nie uśmiecha bo jednak dziennie miałam za darmo... ale tak samo jak Ty nie zostawiłabym dziecka z obcą osobą...

Gość Klaudia11234
może jeszcze ktoś sie wypowie??

ja konczylam dzienne ale mojamama przyjezdzala do corci, tobie radze albo zaoczne, albo kogos wiernego i znanego do dziecka, olezanke, sasiadke, itd, zeby nie obca babe jakas wredote

Gość klaudia11234
mam teściową, która powiedziała ze raczej nie będzie pracowała ale dopiero od zimy, mogłabym z nią zostawiac dziecko, ale mieszka 20 km od nas i codzienne dojazdy to chyba nie jest dobry pomysł,. już sama niewiem... chyba rzeczywiście zaoczne będą lepszym rozwiązaniem dla dziecka

Gość klaudia11234
dodam , że ona nie przyjedzie do nas bo mieszkam ze swoimi rodzicami a ona sie z nimi nie odzywa :( aczkolwiek ze mną nie jest skłócona ale nie przyjeżdza do nas

dla dziecka i dla ciebie, bo caly dzien bys myslala czy jaka franca nie szczypie i nie bije ci dziecka w domu czy nie, a jak bys wracala to łapala bys takie schizo ze jak tylko baba by wychodzila, to rozbierala bys dziecko i ogladala, uwierz mi.....dojazdy trudno tesciowa bedzie mogla to niech jezdzi, moja mama mieszka 47 km od nas, dojedzala rok czasu ...zawsze to jednak tesciowa....a babcie kochaja wnuki, i ona to przezyje....

Gość jijijijijijiji
moja corcia bedzie miala 6 m-cy jak wroce na uczelnie. Studiuje dziennie, ale zajecia mam 2-3 razy w tygodniu, wiec nawet nie mysle o zmianie na zaoczne. niestety babcie nie sa w stanie zajc sie wnuczka bo pracuja, wiec pozostaje zlobek. tez sercemi sie kraja, ale trzeba cos zdecydowac, a ze studiow rezygnowac nie chce. Trzymam kciuki!!!!

Gość klaudia11234
do przedszkola?? ona ma dopiero 3 miesiace. muszę rozważyć wszystkie za i przeciw i coś zadecydować ...

matko przeprawszam!! ja źle przeczytałam. Myślałam,że ma 3,5 latek!! Ja jak chodziłam do liceum to byłam o tyle w dobrej sytuacji że moja siostra wiezoroa chodziła doszkoły i ona zajmowała się małą jak ja byłam w liceum:)