Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to masz w duzym pokoju

Tatuś kawał skurczybyka ale bidny sie kończy

Polecane posty

Pewnie dużo osób spotkało się z taka sytuacja: Ojciec zmarnował Wam życie, okazal się skurczybykiem bez serca. olał Was kiedy potrzebowałyście jego pomocy. Po jakimś czasie to on jest w potrzebie. nie wiem? stacza sie na samo dno, ma długi, jest chory, umiera? Co robicie? pomagacie? jestescie przy nim? mścicie się? Moj ojciec jakies 10 lat temu olał nas całkowicie, wyszedł z domu w wielki czwartek zostawiając 5 zł i pustą lodówkę. Wprowadził ię do swojej wieloletniej kochanki. Dałyśmy rade, wyszłyśmy na prostą. Nienawidziłam go. od 2 lat nasze kontakty są częste, poprawne, nikt nie ma do nikogo żalu. Niedawno ojciec trafił do szpitala, było naprawdę krucho, mógł umrzeć. Byłam przy nim. Jak Wy byście postąpili w takiej sytuacji?

Gość Piotruś Ban.
Olej

Gość Brazzil Emu
co wy wszystkie? zmówiłyście się?:O

dlaczego "zmówiłyście"? olać? mimo wszystko nie mam sumienia;)

Gość Piotruś Ban.
To daj mu 5 zł

:D on takich 5 złotówek ma od zajebania wypowie się ktos poważnie?

Gość mój ojciec
2 lata temu też nas zostawił dla kochanki.Skrzywdził strasznie mame,nie odzywalam się do niego rok.Moja siostra też.Teraz mam z nim kontakt,nawet mi pomaga,gdy czegoś potrzebuje.Niby jest ok,ale pamiętam do dziś jaki był wczesniej...

coffe cztałam Twój topik, wiem co czujesz bo mój też takie chcki klocki wczyniał z tym ze ja go widzialam z jego kochanka jak jeszcze z nami mieszkał. on nie ma z mama rozwodu "mój ojciec" żal zawsze zostanie ale nie uwarzasz ze warto wybaczyc i nie wracac do przeszlosci?

*uważasz

Gość mój ojciec
ja mu niby wybaczyłam,ale przykro mi się robi gdy pomyślę jak nas traktował kiedyś.Teraz się cieszę że ma tą swoją kochanke,a my mamy święty spokój.Widuje się z nim raz na tydzień i jest ok,nikt się nie awanturuje i nie kłóci.Jak był cały czas w domy to nie dało się wytrzymać,a teraz jak kontakt jest troche mniejszy to lepiej się dogadujemy.

Gość hmm chętnie bym chciała
aby była taka sytuacja, ale niestety nie ma, bo ojciec nie żyje. nigdy mu nie wybaczę, zniszczył mi zycie, nie potrafię przestać o tym myśleć. umarł niecałe 10 lat temu, a to ciągle we mnie tkwi. i nie chodzi o zdradę, ale o molestowanie. zabiłabym go teraz, ale sam umarł skurwysyn. chciałabym żeby męczył się, chciałabym żeby piekło istniało i żeby on w nim był. nienawidzę go i nigdy nie wybaczę. pozbierałam się co prawda po jego śmierci. jestem szczęśliwa, ale ojca nie mam i nigdy nie miałam. mam nadzieję, że jest tam gdzieś i widzi jak go nienawidzę. jak życzę mu najgorzej jak tylko możliwe.

a gdyby miał kłopoty pomogła byś mu?

hmmm chętnie bym chciała-- nie dziwie Ci się, też bym zatłukła gnoja

Gość gurtowa tasiemka
Wiesz, może mi nie zmarnował, tego nie mogę stwierdzić, mną się nie interesował. Nie mieszkałam z nim. Jakoś się wychowałam, niestety nie z nim, on założył nową rodzinę, urodziła mu się "Córeczka". Czasami widziałam jak się do niej milutko odnosił i myślałam wtedy, że ją to kocha, a mnie to chyba raczej nie. Minęły lata, odwiedzałam do sporadycznie, nie mieliśmy tematów wspólnych, byłam jak obca osoba. Tatuś lubił do kieliszka zaglądać. No i zaczęły się kończyć jego dni. Kochanej córeczki jakoś przy nim nie było. Brała jego rentę jak swoją i wybywała rządzić, a ja dowiedzialam się przypadkiem że jest ciężko chory. Kto był przy nim? Kto wyprawił pogrzeb? Kochana "Córeczka" była bardziej cwana, wydobyła od niego wcześniej jeszcze wszystkie dobra jakie posiadał. Na nim się nie mściłam, na niej chciałam ale odpuściłam. To w wielkim skrócie. Różne scenariusze pisze nam życie.

hmm chętnie bym chciała - strasznie ci wspolczuje. przy tym co ty przezylas, moje problemy z ojcem to nic.. ja na dzien dzisiejszy jak juz wspomnialam, kopnelabym mojego w dupe tak jak on kopnal mnie.. zmarnowal mi zycie, a teraz jeszcze przez niego musze uciekac za granice za kasą, przez co nie moge isc teraz na studia :( trzymajcie sie cieplo dziewczyny.

coffee Ty tez sie trzymaj, dasz rade, wierzę w to:) ja jestem tylko ciekawa jak ojciec gutrowej tasiemki sie czul kiedy ona sie nim zajmowała, kiedy jeszcze widzal kto jest przy nim (o ile widział)

dzieki bardzo, musimy dac rade :) jest ciezko, ale mam nadzieje, ze w koncu uloze sobie zycie i pewnego dnia obudze sie bez swiadomosci, ze on znowu moze mi wykrecic jakis numer. tez trzymam za was kciuki :)

Gość juz usma
a dlaczego niby zostawienie kobiety to krzywda?? Gorzej z dziecmi, alimenty ma placic!!

Gość juz usma
albo wziac dzieci ze soba do kochanki

Gość juz usma
taki chuj co zostawia dzieci bez opieki nie zasluguje, zeby przekazac swoje geny.

nie zostawia dzieci bez opieki bo zwykle przy dzieciacch jest matka, zostawia je bez srodkow do zycia a to co innego moim zdaniem zwykle nie ma zadnej wiezi emocjonalnej z dzieckiem, nie potrafi z nim rozmawiac spadam na dzis 🖐️

ale bez swojej opieki zostawia. swoje dzieci. i nie bez srodkow do zycia, tylko z polowa srodkow do zycia, bo matka chyba tez pracuje nie?? chyba ze zostawia z noworodkiem, albo w ciazy. to juz w ogole mu chuja uciac

nie ma wiezi z dzieckiem, bo sie nie stara, a jak nie potrafi rozmawiac, to niech sie nauczy