Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olcia28777

POWRÓT DO POLSKI

Polecane posty

Gość Olcia28777

Witam. Jestem w Angli od 2 miesięcy, pracuje. Wysłałam dokumenty do Home Office, i okazalo sie ze dokumenty zaginęły! Jak mam wrocic do Polski? Wystaczy ze udowodnie obywatelstwo Polskie podając PESEL i przedstawiając sytuację? Nie mam jak wrocić bo nie mam zadnych dokumentów!. Jak mam to zrobić? Czy HO moze wystawić mi jakies zaswiadczenie ze zgubili dokumenty? PROSZE POMÓŻCIE!

Gość odnośnie zasiłków
jeden taki temat wystarczy

Gość fffffffffffffffffff
Po pierwsze z takim czyms to sie idzie do konsulatu, napewno nie przekroczysz granicy bez zadnego dokumentu.

Gość do ffffffffffffffffff
Moj szwagier przekroczył granice bez zadnego dokumentu bo zgubil dowod. Pozdrawaim. Wrocil autobusem. Nigdzie nie byl sprawdzany.

Gość moze dlatego ze
autobus ten byl podmiejskim?

Gość Bzdura. klamiesz
To jest niemozliwe. :)

Gość buahabu
Autobusem może się udać, Ja mam dowód i paszport ale podczas jedynej mojej podróży autobusem z Londynu do Wrocławia nikt nie był tymi dokumentami zainteresowany.

Gość Ciekawe historie opowiadasz
A kontrola celna?wiesz.ja tez jezdze i wiem ze w Anglii i we Francji sprawdzaja.

Gość tez tak mi sie zdarzyło
hej moje dokumenty odnalazły sie pod prywatnym adresem zupełnie w innym miescie i osoba która tam mieszkała wysłała mi pod własciwy adres...miałam szczescie.Jesli Home Office zagubił ci dokumenty to musza dac za to odszkodowanie,ktos kiedys mi to powiedział jest to duza kwota,wiec staraj sie o to.Jesli jest to ich wina to beda musieli ci dac to odszkodowanie.pozdrawiam

Gość buahabu
Ciekawe historie opowiadasz nie twierdzę że nigdy nie sprawdzają ale nas akurat nigdzie nie sprawdzili. jechałam tylko raz więc nie mam porównania

Dlatego zawsze powinno sie mieć 2 dokumenty - dowód i paszport. Moja kumpela miała podobną sytuację ale nie wiem jak to się wszystko zakończyło.