Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pragnąca informacji

Przemeldowanie

Polecane posty

Gość pragnąca informacji

Jak wygląda procedura przemeldowania ? Czy muszę sama się wymeldować z obecnego miejsca zamieszkania, czy może to zrobić właściciel mieszkania ? Ile mam czasu na ponowne zameldowanie się ?

Gość tez mam pytanie
bo sie wlasnie musze wymeldowac, bo mnie eksmituja. Nie mam sie gdzie zameldowac. To o co chodzi z tym "czasem na ponowne zameldowanie"?

Gość pragnąca informacji
Z tego co wiem to dopuki nie zamelduje się ponownie wymeldowanie się nie jest ważne, bo nie można na bruk - ale pewna nie jestem. Dlatego pytam o czas na ponowne zameldowanie.

Gość tez mam pytanie
wymeldowujesz sie sama. No nie wiem jak z tym brukiem :) Mam nakaz eksmisji, a nie mam sie gdzie zameldowac. Wiec tego nie zrobie. Grozi mi za to grzywna/wiezienie czy cus? :O

Chyba 14 dni, ale nie jestem w 100% pewna. Ale wydaje mi się, że tak miałam napisane na potwierdzeniu wymeldowania.

wymeldowac musisz sie sama:) nie musisz miec kolejnego meldunku, teraz nie trzeba sie nigdzie meldowac na stale z tymi 14 dniami chodzi o to, iz ten dokument o wymeldowaniu jest tyle wazny:D

Gość tez mam pytanie
na stale nie musze ale tymczasowo tez nie mam gdzie... A jak tu dowod wyrobic, nie wiem :(

Gość pragnąca informacji
Wielkie dzięki za info :)

Gość sorajjka
a dlaczego musisz sie wymeldowac rany?

Gość tez mam pytanie
czasem tak bywa ;) :O

Gość madziaraaaa
no musisz isc do urzedu miasta jak mieszkasz w miescie lub urzedu gminy jak mieszkasz na wsi... tam ci dadza paiery, wypelnisz je, przyniesiesz im z tymi papierami swoje zdjecie i oni ci wyrobia... aha i bedziesz musiala uiscic jakas tam kwote za wyrobienie... na dowod os czeka sie od 2 do 4 tyg!

Gość tez mam pytanie
wiem jak sie wyrabia dowod i ile sie czeka :) Tyle, ze nie wiem co wpisac w rubryce: adres zamieszkania/zameldowania :D

Gość pragnąca informacji
Z tego co wiem to można mieć dowód bez meldunku. Mam kolege obcokrajowca, który dostał Polskie obywatelstwo i nie miał zameldowania i dostał dowód z pustą rubryką o miejscu zamieszkania. Ale nikt Cię chyba nie będzie zmuszał do zmiany dowodu - możesz zostawić sobie ten co masz :)

Gość tez mam pytanie
Serio?? Moge nie zmieniac dowodu?? Bo nic mi sie w sumie nie zmieni, poza tym ze bede wymeldowana :O No a co w razie kanarow? Oczywiscie nie planuje jezdzic na gape. Ale nie ma obowiazku posiadania aktualnego dowodu osobistego?