Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skołowanaona

Tabletki a związek

Polecane posty

Gość ja tez nie biore hormonow
no ja podczas zazywania ogolnie sie czulam zle... A watroba zaczela mi dokuczac po jakims czsie zazywania. Najgorzej, ze mi nie przeszlo jak odstawilam :O Zaluje, ze kiedykolwiek bralam tabletki :( Ale czasu nie cofne :(

Gość niech on sam je tabletki
Skoro od piguł się nie tyje to dlaczego przed ich zażywaniem moja waga bez zadnych zabiegów z mojej strony stała w miejscu i jak przestałam je zazywać to też waga przestała się powiększać??? Sama piszesz, że tabletki zwiększają apetyt a więc wpływają na wzrost wagi. To proste i logiczne. Ale nie dla wszystkich Logika jest zrozumiała :-O

A czy ja to gdzies napisalam?:) nie... Oczywiscie sa przypadki ze tabletek sie nie da dobrac dobrze, ale czasem jest tak ze to sprawa nie zrobionych badan przed dobraniem odpowiednich tabletek.

Dziwne... jakich wy lekarzy macie, ze nie potrafią dobrać hormonów? Ja biorę pigułki od ponad 10 lat, co pół roku mam badania wątroby, krzepliwości itd (zestaw standardowy), wyniki mam w porządku, nie przytyłam, nie mam żadnych skutków ubocznych; może libido lekko niższe, ale nie jakoś tragicznie nic nie ma takiej skuteczności, jak piguły i nic nie jest tak wygodne

Gość Ataira
Co to za argument - jesteś dorosłym człowiekiem, więc nad apetytem możesz zapanować :o Jesteś dorosłą kobietą, to nad swoim popędem też zapoanujesz ? :o

ale nie w kazdym przypadku! tak jak mowie niektorym sie zwieksza aptety a niektorym nie, a poza tym na logike... nie tyjesz od powietrza, jak masz wiekszy apetyt wiecej jesz. A jak nie bedziesz sie poddawala wiekszemu apetytowi to nie przytyjesz - to chyba jest logiczne. Nie zresz jak slon nie przytyjesz.

Gość Mi tez doszlo
po tabletkach ladnych pare kg... A jadlam tyle samo. A najgorsze, ze teraz zrzucic nie moge :( A kiedys latwiej mi zrzucenie przychodzilo. Pewnie, zaraz powiecie, ze czlowiek starszy to gorzej sie chudnie. No tak - roznie to mozna interpretowac :O

Gość Mi tez doszlo
wlasnie, ze niektorzy tyja z powietrza!! moje 3 kolezanki przechodzily kuracje hormonalna. Z patyczakow zamienily sie w wieloryby. Kuracje sie skonczyly, a one pozostaja otyle... Przypadek? Moze ;)

"ja tez nie biore hormonow" ---> jeśli nadal masz problemy z wątroba to spróbuj jej zafundować kurację: pij zmielone siemię lniane zaparzone naparem z dziurawca - troche to nieapetyczne, ale leczy i oczyszcza wątrobę poza tym karm swoją wątrobę czarną rzodkwią 🖐️ Nie jakich my mamy lekarzy, ale jakie my mamy organizmy czułe na sztuczne wahania hormonalne... NAWET JEŚLI HORMONY BYŁYBY DLA MNIE CAŁKOWICIE NIESZKODLIWE NIE WIDZĘ POWODU, DLA KTÓREGO MÓJ MĘŻCZYZNA MIAŁBY PRAWO ZMUSZAĆ MNIE DO UZYWANIA PIGUŁEK LUB INNEGO NIECHCIANEGO PRZEZE MNIE ŚRODKA. TO JEST MOJE CIAŁO I JA ONIM DECYDUJE.

"po tabletkach ladnych pare kg... A jadlam tyle samo" Problem w tym, że hormony zmieniają tzw. przechwyt w naszej przemianie materii. Jeden przechwyca więcej z tej samej dawki pożywienia inny mniej - różnice osobnicze różnice osobnicze istnieją też w reakcji na sztuczne hormony - organizm to nie urzędzenie mechaniczne, w którym wszystko można przewidzieć. A gdzie autorka??????

Gość ja tez nie biore hormonow
Ewa 33 ---> jak to jacy lekarze??? Normalni! Ja zmienialam tabletki. Pierwsze byly tragiczne. Potem zmienilam lekarza. Mialam badania. wszystko. Organizm organizmowi nie rowny :( niech on sam je tabletki ---> Od tego czasu zyje na siemieniu wlasciwie ;) A jesc to nawet mniej wlasnie jadlam, bo sie obawialam przytycia. Ale nie pomoglo. Mam wrazenie, ze przytulam z powietrza wlasnie :o Tzn nie s powietrza, a z zaburzonej gospodarki hormonalnej :(

Gość mrofkaaa
polacam Nov Ring :) krzaek dopochwowy , dziala jak tabsy ale hormony nie wplywaja do krwioobiegu, dziala tylko tam gdzie trzeba :)

Gość mrofkaaa
nuva ring mial byc

mroofka, a słyszałaś o tym że hormony właśnie wyłącznie przez krew są rozprowadzane po organizmie?? w jaki sposób ich nie wprowadzisz do organizmu (czy przez skórę czy przez przewód pokarmowy) to one i tak przejdą do krwioobiegu i trafia do watroby, która oczyszcza całą naszą krew :-O

mroofka, a słyszałaś o tym że hormony właśnie wyłącznie przez krew są rozprowadzane po organizmie?? w jaki sposób ich nie wprowadzisz do organizmu (czy przez skórę, śluzówkę czy przez przewód pokarmowy) to one i tak przejdą do krwioobiegu i trafia do watroby, która oczyszcza całą naszą krew :-O