Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PYTAJACA NIEWIEDZACA

USG 3D W FEMINIE-LUBIN

Polecane posty

ROBIL KTOS? PODOBNO NIEZBYT DOBRZE WYCHODZI- TAK MOWIA, ALE WIADOMO, ZE CZESTO TO TYLKO PLOTKI- DZWONILAM I ZAPYTALAM NA JAKIM SPRZECIE WYKONUJA BAD 3 I 4 D ALE NIE CHCIELI POWIEDZIEC, A W KAZDYM INNYM MIEJSCU GDZIE PYTALAM MOWILI BEZ MARUDZENIA WIEC.... WIE KTOS JAK TO WYGALADA FAKTYCZNIE???? PILNE, PLEASE :)

Gość ja tez tam sie wybieram
ale tez slyszalam od gina ze duzo lasek niejeste zadowolonych z tego usg i lepiej do wroclawia pojechac, ale moze to tylko antyreklama :)

hey dziewczyny!!! Nie ma nikogo kto robil usg w feminie? :( :( :( poradzcie bo nie wiem co robic :(

Gość a ja z kolei
a ja mam inne pytanie- czy to wykonuje sie przez powloki brzuszne czy dowcipnie?

Gość fiziak150
Ja tam byłam i jestem zajebiście zadowolona z tego usg;) Robił mi je dr Pańszczyk - bardzo fajny i fachowy lekarz:) Wszystko sprawdził u dziecka od narządów po ilość rączek i nóżek;) Określił również płeć ze 100% pewnością, która oczywiście sprawdziła się:) Ja zdecydowanie polecam:)

Gość sama nie byłam ale
oglądałam płytę z feminy od koleżanki i zdjęcia jak dla mnie super, miała szczęście że dziecko mało się ruszało bo obraz się nie rozmazywał no i że było obrucone tak że buzie było widać, bo czasem niestety zobaczysz tylko plecy i dupkę :) sprzęt do tego usg został zakupiony w sierpniu 2006 roku, przyjechałam wtedy tam rodzić i mój mąż załapał się na pomoc we wnoszeniu go na piętro :)

sama- a kolorowe to bylo czy bialo czarne?

Gość fiziak150
Fragmenty z 4D są w kolorze, pozostałe (w 2D) są czarno-białe.

fiziak- jak fragmenty? To nie jest tak ze cale jest w 4d?? chyba nie mam dokladnych info na ten temat. Opowiedz jak to dokladnie wyglada please :)

Gość z kim ja mieszkam
ja miałam robione w lutym ub roku w 22 tyg, nie jestem zadowolona, Pani doktor z fochem, wszystko trwało 10 min, sami musieliśmy sie dopatrywać i domyślać mały ekran tak ok 15", mamtylko zdjęcia. Na nastęne usg pojechałam do Jaśkowic k/Legnicy i jestem zadowolona bardzo duży ekan zawieszony nad łożkiem, wszystko dokładnie zbadane pokazane, opisane, filmy z dzidziusiem na płycie, cała wizyta trwała ok 45 min. moja koleżanka ogólnie też zadowolona, ale z płyty już nie tylko 13 sekund ma nagrane.

Gość z kim ja mieszkam
aha wizualnie usg w lubinie nie było najnowszej generacji, to w Jaśkowicach wyglądało na lepsze

Gość fiziak150
Nie wiem u kogo i gdzie na usg była "z kim ja mieszkam", bo ja robiłam to usg dokładnie 31 marca TEGO ROKU i za każdym razem jak byłam w Feminie usg robił dr Marcin Pańszczyk i z tego co mi wiadomo tylko on zajmuje się tym w Feminie. Cała wizyta trwała około 40 minut i mam nagraną płytę (dobrych ponad 20 minut) oraz zdjęcia czyli to za co zapłaciłam 200zł. Badanie jest wykonywane w 2D i jest czarno-białe, a trzeba podkreślić, że przecież tutaj o badanie głównie chodzi, a nie o nagranie sobie widoku dziecka w brzuszku. Zatem wszelkie pomiary i to co jest sprawdzane przez lekarza jest przeplatane z widokiem dziecka w obrazie 4D. W 4D można podziwiać buźkę dziecka jeśli ją oczywiście pokaże - mój synek ochoczo ją prezentował;) Ja jestem bardzo zadowolona:)

Gość sama nie byłam ale
płyta byla nagrana w klorze beżowo brązowym, zdjęcia też. I z tego co wiem to wykonywal usg lekarz facet natomiast kobieta jest od usg 2 D tzw polówkowego (prenatalnego) one jest czarno białe trwa 10 min ekran jest malutki tak dostaje się opis wszystkich narządów oraz plci dziecka. To usg ma na celu badanie rozwoju dziecka czy jest zdrowe

dzieki za wszystkie informacje :) fiziak- ja jestem umowiona wlasnie do kobiety, takze nie tylko facet robi te badania :) jeszcze raz dzieki :) buziaki :)

Gość ..Monika..
Dziewczyny wiecie może czy w Polkowicach w w NZOZ Medpol u dr Marcina Pańszczyka też jest robione USG 3D?? Jeżeli tak to czy trzeba za nie jakoś dodatkowo płacić?? Proszę o szybką odp

Gość usg 3D czy 4D wszędzie jest
płatne

Gość ..Monika..
W to, że jest płatne nie wątpię, ale czy jest ono wliczone w cenę wizyty, czy też trzeba za nie osobno płacić

a jaka jest jakość takiego usg4d w lublinie ale w luxmedzie??tam też przecież robią.

Gość DO Monika
jeśli wybierasz się na usg 4D to na usg 4D i płacisz za usg 4D natomiast jeśli idziesz na wizytę ginekologiczną to płacisz za wizytę, tak to się raczej odbywa w Feminie jeśli chodzi o usg 4D zatem na usg umawiasz się zupełnie osobno, nie w ramach wizyty położniczej i z tego co wiem tak jest chyba wszędzie wizyta położniczakosztuje 90zł, a usg 4D 200zł więc nie ma takiej możliwości by usg odbyło się w ramach wizyty położniczej

Gość Dunia 26.............
o ile mi wiadomo Lubin to nie to samo co Lublin :) Lubin to woj dolnośląskie tam gdzie jest KGHM a Lublin to zupełnie w inną stronę

Gość Kasia W .
Witam. Ja polecam PROVIVO na Jutrzenki. Bardzo miła obsługa. Pani dr Kaczmarczyk robi badanie bardzo delikatnie, wszystko tłumaczy, obraz przekazywany jest na duży tv dla mnie i dla męża. Całe usg dostałam na płycie DVD. Mogę teraz pokazywać znajomym mojego syneczka. Dziewczyny naprawdę polecam.