Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aulajestkaula

jaki macie kolor moczu i od czego to zależy?

Polecane posty

Gość aulajestkaula

Gość
na pewno zależy od odżywiania :P :P :P im więcej jesz "syfu" z konserwantami, tym bardziej jest żółty. przy zażywaniu niektórych lekarstw może być pomarańczowy. chyba tyle wiem na ten temat

Gość
a różne kolory można zobaczyć idąc na badanie krwi, bo ludzie do okienka zanoszą próbki moczu :P :P więc jak jesteś ciekawy....

mocz powinien byc jak najbardziej przezroczysty, a o to mozna sie postarac pijac jak najwiecej czystej wody. jak jest ciemny, to znaczy ze nie oczyszczamy organizmu woda w wystarczajacym stopniu.

a skad mozna wiedziec od czego to zalezy?? ja mam zielone po ojcu za to mama siostra babcia brat niebieskie a dziwne bo siostra jest moja blizniaczka, wiec nawet dwujajjowe powinny miec taki sam kolor

Gość
świnka morska może mieć różowawy mocz po zjedzeniu buraka :P ale nie wiem czy to się przekłada na ludzi, bo ludzie zazwyczaj mają żółtawy, a świnki bezbarwny/mleczno biały :P :P

Gość chyba śnisz
my rozmawiamy o kolorze moczu a nie oczu

Gość
kciukiem ------> chodzi o MOCZ :P

Gość
kciukiem ----> wiesz mi się wydawało, że może był temat o oczach i ktoś na jaja założył podobnie brzmiący ;) w każdym razie normalnych odpowiedzi też można udzielać spoko. a ja przeczytałam "ja mam zielone" i sobie myślę - o jakiś kretyn robi se jaja, dopóki nie zakapowałam że o oczy chodzi :D

Gość chyba śnisz
niezła zieja

Gość A ja mam takie
zielono-niebiesko-żółte :)

Kuraiko--> a mze mi sie ryje?? pierwsze pivko nie powinno... a moze ten moj depresyjny humor tak wplywa, ech sama nie wiem...:( ;];]

Gość haha wiecie co
można mieć mocz zielony, niebieski, czerwony, na serio. jak sie bierze jakies leki:D

Gość
kciukiem ------> spoko, po prostu twój umysł pomija literkę "m" bo samo "oczu" brzmi bardziej prawdopodobnie

jestem expertką w tej kwestii :P jesli mocz jest trzymany dlugo w pecharzu np. po nocy rano jest mocno zolty jesli mocz oddawany jest bardzo czesto np po piwie i leci przez nerki w tempie expresowym to jest jasniutki prawie ebzbarwny przy zatruciu pokarmowym brzybiera bardzo niepokojącą , nawet zielonawą barwę albo brązową, tak samo moze wygladac podczas gorączki

Gość no na przykład
Jak się najesz buraczków - to może być czerwony i można się przestraszyć! Jak duuuużo pijesz - to prawie bezbarwny, Jak mało (bardzo mało) 0 to ciemny i taki "gęsty" to się az czuje podczas sikania.

Gość chyba śnisz
XD

Gość rthz nl
Mój motch świeci na zielono, czy to higieniczne? :classic_cool: