Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcebycjasna

Czarne, krecone, suche wlosy - i pragnienie platyny....

Polecane posty

Gość chcebycjasna

Dziewczyny, potrzebuje porady. Moje wlosy sa bardzo ciemny braz (praktycznie czarne), kręcone, bardzo suche i zniszczone suszeniem i prostowaniem. Rozjaśniałam włosy wiele razy, zazwyczaj u fryzjera, nie wiem jakiego rozjaśniacza czy farby używali, ale po dwóch tygodniach mój kolor zmieniał się w żółtawo - brązowy. Znam produkty podtrzymujące kolor, np. fioletowe, niebieskie płukanki, szampony, przetestowałam ich wiele, najbardziej mi pomaga roztwór z fioletu czy coś takiego, bardzo mocna rzecz. Jednak na niektóre żółtości nie ma bata. Niebawem wybieram się do fryzjera - chcę platyny, srebrnego, popielatego blondu. Nie lubie złotych i ciepłych odcieni. Co powiedzieć fryzjerce, jak to utrzymać efekt, co poradzicie? Z góry dziękuję

Gość chce byc jasna
upupupup

Gość wszystko jedno
Hmmm.... Ja używam farby Palet, nie wiem jaki kolor ale chyba srebrzysty blond, poznaję ją już po pani na okładce. Po tej farbie mi nie żółkną i wychodzą takie właśnie srebrzysto platynowe. Tylko że ja mam moje naturalne blond tylko trochę ciemniejszy niż ta farba. Po innych też mi żółkną. Jeśli chodzi o twoje włosy to pewnie jakbyś zrobiła tą paletą to wyszłaby ci marchewka, musiałabyś zrobić kilka razy, a to znów wyniszczenie straszne. Takie farby to raczej dla rozjaśnienia blondu, do ciemnych włosów to już rozjaśniacze. Mogę tylko poradzić żeby unikać słońca bo od słońca mi bardzo żółkną i żeby unikać ciepłej i twarde wody od tego też mi żółkną. Ja od kiedy myję włosy w ziemnej wodzie mam kolor od farbowania do farbowania niezmienny, nie wiem z czego to wynika moze z tego że łuski włosa nie otwierają się tak bardzo podczas mycia. Nie wiem czy te rady coś ci daję ale życzę powodzenia. Pozdrawiam!

Gość chce byc jasna
Wszystko jedno - bardzo dziekuje za rade, na pewno skorzystam, choc ciezko bedzie myc wlosy w zimnej wodzie, brrrr :)

Gość chcebycjasna
up