Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starapannamłoda

Ślub kościelny po cichu - doradźcie...

Polecane posty

Gość starapannamłoda

Witam.Bierzemy z mężem ślub kościelny.Cywilny już mamy 10 lat.Nasz ślub w kościele to my i świadkowie tak po prostu bierzemy go dla siebie więc bez fety. Żadnych obrzędów oczywiście bez białej sukni mąż w garniturze ja również mam kostium marynarke ze spodniami .I teraz nie wiem czy powinnam mieć jakieś kwiatki choćby tyci tyci malutkie ? ...:)

Gość madziena
Napewno jakiś skromny bukiecik by się przydał żeby się odrórznić .

Gość starapannamłoda
Mam białe spodnie i czerwoną marynarke --zestaw po tegorocznej komunii córki :) Czyli mały bukiecik biało czerwony?

wydaje mi się że troszkę zieleni by się przydało, nie sama biel i czerwień bo się zleje z ubraniem

Gość taka_jedna_wieeesz
Gratuluję ślubu, pomysłu, fajnie, że się zdecydowaliście itd. tylko ja bym te spodnie zamieniła na spódnicę/czkę, nie wiem czemu niektóre kobiety myślą, że w spodniach im lepiej, ja jednak ZAWSZE będę tweirdzić, ze lepiej w spódniczce, tym bardziej z takiej okazji. I skromny bukiecik.

Gość madziena
Niewiem jak Tobie ale Mi się podoba

Gość para mloda
MOJ BRAT TEZ MIAL SLUB po kilku latach, wez wiazanke bo ta wiazanka duzo mowi o przyszlym zyciu,jak wyjdziesz z kosciola przez rok trzymaj ja w domu, tak by byla szanowana, tak bedzie wam sie zycie ukladalo, i jeszzce bys nie spotkal innej panny mlodej jak wyjdziesz z kosciola bo jedna z tych par sie rozwiedzie, ok, nie musz byc ty ale mozesz,...i jesze jak wejdziesz do kosciola udepnij chlopa to bedzie ci juz cale zycie posluszny to serio dzial, masz wejsc pierwsza do kosciola, a on za toba udeptany, by cicho w zyciu siedzial, gratulacje, ubierz kostium spudnica, bo to slub nie dyplomatyczne spotkanie:-)

ja mialem ślub kościelny po 16 latach. Ceremonia odbyła sie bardzo skromnie, po mszy, ksiądz udzielił nam ślubu a świadkami byli nasze dzieci, dorosłe już. Jeśli chodzi o strój, to spodni raczej bym ni e polecał, Kościół, jest raczej tradycyjny, welon też nie za bardzo. Moja żona miała kostium w kolorze beżowym, a organista śpiewał Hymn do miłości, a potem kolacja z dziećmi, fajno.

Gość starapannamłoda
Dzięki za pomoc.Więc wiązanka będzie ta różyczka jedna na tle zieleni jakos smutno wygląda :( Fakt że chodzi o skromność ale chyba za skromne.... Z tym zabobonem by nie zobaczyć innej panny młodej będzie trudno bo my ślub na 16 w małym kościółku na 17 godz obok 5 metrów w dużym kościele Ślubowanie na 100 osób ..a może sie uda uniknąć :) Już wiem że do kościoła zadeptam męża cywilnego a wejde pierwsza :) Tylko ta spódnica ...kurde chyba musze ją kupić jutro ...tylko wiadomo idealnej nie kupie napewno skracanie itd.Ostatnio byłam na zakupach szukałam kostiumu ze spódnicą i lipa nic nie było same falbany a ja raczej jestem ....fsiu-bździu czyli nie za poważna na garsoneczki. Z kwiatkami już wiem że mały bukiecik skromny a teraz dobiłam sie 2 dni przed ślubem spódniczką .....nowa spódniczka nowe buty nowa torebka .... a miało byść skromnie i po cichu...

Gość ale elegancko

Gość starapannamłoda
czyli dokupić spódniczke ? nie ujdzie zestaw spodni z marynarką?

spodnium, ja bym nie polecał, patrzę na nasze zdjęcie ślubne, żona ubrana jest gustownie, ale w spódniczce, i oczywiście , coś nowego, coś starego, cos pożyczonego, niebieskiego, i podwiązka, bezwarunkowo....

Gość ja mowie po prostu
kup spodniczke a reszte zostaw jak mialo byc