Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pannatunia

kolka u wcześniaka!!!! POMOCY!!

Polecane posty

Synek ma 5 tyg, jest wczesniakiem urodzonym w 32 tyg. To niby nie kolka, tylko problemy z jelitami ( a kolka to niby co???)? Podajemy Espumisan, choć też niby nie można...... A co z lekami typu Infacaol lub Sab Simplex???? Oczywiście sposoby typu suszarka, masaże nie pomagają....

Gość myszka.....
mój mały miał kiolki że omatko , połowe apteki mam w domu .espunisan,plantex, koper włoski, infacol itp wszystko wypróbowane nic niepomagało ,aż pewna pani pediatra poleciła lakcid jest on bez recepty i kolki ustały ,jakby nam niepomógł to bym sie wykonczyła mały płakał dzień i noc , spróbuj

Gość myszka.....
ja stosowałam rano ampułke i wieczorem czyli 2 razy dziennie rozrabiałam z mlekiem na łyzeczke i do buśki mi naprawde pomógł i wiem jak maluszek sie meczy jak go dopadną kolki a koszt ok10 zł

karmilismy Małego najpierw alpremem, teraz od 2 dni bebilon 1, ile czasu czekac, aby sprawdzić, czy nowe mleko działa poprawnie??? Aha, Młody bardzo ulewa, niezaleznie od mleka...

Gość hub
moja coreczka tez miala chyba koleczki do 4 w nocy nie spala , trwalo to ok 2 tyg , dajesz mleko alprem czy swoje? mysle ze nic juz nie mozesz zrobic tylko czekac az minie to...tez ur corke w 31 tyg, a jak sie ma synek? dlugo musial lezec w szpitalu? zycze zdrwoka i cierpliwosci:)

Gość hub
wiesz ulewa czy wymiotuje? ulewanie jest bardzo popularne wsrod wczesniakow a dlaczego zmienilas juz mleko? ja dawalam alprem dluzej...

zmianiłam mleko po wizycie kontrolnej u neonatologa, ponieważ Miki darł się w niebogłosy i malutko Alpremu zjadał. Bylismy w szpitalu 17 dni, wszystko ok, przed nami wizyta u okulisty, oraz pewnie i neurologa, choć neonatolog nic nie mówiła. Wydaje mi sie, że jednak wymmiotuje, bo to takie chlusty wody z niego wylatują. Dzięki za zyczenia

Gość hub
moja tez tak wymiotowywala , przeszlo dopiero ok 3 miesciaca, ale jezli dziecko przybiera na awdze to nie ma sie czym martwic:) a ile synus wazyl jak sie urodzil?

grippe water moze to bedzie ok , moja tez miala kolki i przeszlo po rownych trzech miesiacach , specyfiki tylko troche lagodzily dolegliwosci

Miki ważył 2kg, mierzył 47cm. Na wadze przybiera, choc takie chlustające ulewanie od 2 dni, po Bebilonie. Macierzyństwo to trudna sprawa. Czy można na allegro kupić Sab Simplex, tzn czy zaryzykować? Nie mam mozliwości jechac do Niemiec, a pewno taki lek przepisze lekarz na kolejnej wizcie. Aha, czym różni się Espumisan od Infakolu ???

Gość hub
to pewnie wina ulewania jest mleko...

podnoszę aha, jaka różnica pomiędzy espumisanem, infacolem a sab simplexem???? i dlaczego 2 ostatnie można podawać od 1 dnia a espumisan od 3 miesiąca ????

Gość moze pomoge ci
na ulewanie dobry jest podobno nutrition. jest to substancja zagęszczająca do mleka. \"podobno\" poniewaz lekarka nam poleciła jak synus ulewał po przejściu z nan ha na bebilon pepti (z powodu alergii), ale nie było kiedy tego sprawdzic poniewaz akurat jak zakupiliśmy to skończyło sie ulewanie. ale wiem ze moja kolezanka stosowała u swojego syna, który strasznie ulewał i mu pomagało.

ale kurcze, Bebilon Comfort1, który teraz jemy, jest bardzo gęsty, tak bynajmniej mi się wydaje...

Gość mama_zosieńki
Jesli chodzi o kolke to spokojnie mozesz podac Bobotic. Jest bardziej skoncentrowany niz podobne tego typu preparaty. A co do mleka to my ciagle pijemy Bebilon.

Gość gość
ja kupilam sobie tako duzo pilke do cwiczen . siadam na niej z dzieciem i / podskakuje/ od razu przestaje plakac -tylko ze czasami troche dlugo trwa te skakanie.