Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankieterkaaaa1111

angielski czy niemiecki- ktory latwiejszy

Polecane posty

Gość jaAnna_2
Ja to bym chciałam tak w 2-3 lata nauczyć się jezyka , i mysle ze jesli sie zawezmę to bedzie to mozliwe.

Gość rabatka
tttrynit, W dobrej szkole to powinno się udać. Oczywiście sporo zależy od Twojej obecnej znajomości angielskiego oraz zdolności językowych.

Gość ooonka23
Dla mnie teraz na kursach to angielski wydaje mi sie prostszy. Moze tez dlatego ze po prostu mam lepszych nauczycieli i stad takie skojarzenie.

Gość witkowska_koos
Co do nauki angielskiego to ja również mogę polecić fajną szkołe, w której naprawde można się dobrze nauczyć języka bo wiedzę zdobywamy od samych amerykańskich lektorów www.academyofnewyork.com To tego szkoła ma fajną siedzibę bo w centrum w Złotych Tarasach.

Gość Elektronikełe
jak się nie będziecie chcieli nauczyć to nikt was nie nauczy, musicie sami chcieć, uczyć się słówek, słuchać, czytać itp, i nie ważne jaki język, w niemieckim wymowa jest łatwiejsza niż w angielski, czasy podobne, jedynie odmiana przez przypadki w niemieckim czego nie ma w angielskim, a te osoby co się po 10 lat uczyły niemieckiego czy innego języka i nic nie umieją to nie wina nauczyciela tylko wam się nie chciało uczyć, nie uważaliście na lekcjach i nie uczyliście się samodzielnie słownictwa, dlatego nie umiecie nic,

Gość bozena3333
Ile kosztuje teraz taki roczny albo dwuletni kurs w szkole językowej ? I czy to w ogóle coś daje?

Gość rabatka
Wydaje mi się, że angielski, choćby ze względu na powszechność i "spotykanie" go praktycznie na każdym kroku. bozena3333, trudne pytanie. Najlepiej zajrzyj do Speak Up i skontaktuj się z nimi. Cena zależy od wielu czynników, a w tej szkole także łatwo załapać się na jakieś promocje - vouchery.

Gość biniassx
Zdecydowanie jest popularny, powszechny i na pewno wymagany teraz już przez wiekszośc pracodawców. Wiec warto jest jednak sie do niego przyłozyc.

Gość gość
Dla mnie angielski jest latwiejszy. Niemieckiego uczylam sie cala szkole srednia, a teraz juz niewiele pamietam. Angielskiego uczylam sie sama w domu, po studiach wyjechalam do USA I tak szybko sobie przyswoilam jezyk, ze teraz z latwoscia radze sobie na studiach tutaj. Np. rosyjskiego uczylam sie w podstawowce I duzo lepiej go umiem niz niemiecki.

Gość gość
A jaka dobrą szkołę angielskiego w stolicy polecicie ?

Gość ccecccylia
W stolicy to wydaje mi sie ze jednak najbardziej taka sprawdzoną i polecana przez innych jest SpeakUp.

Gość delllicja2
Takie kursy sa bardzo popularne, ale tez dlatego ze sama szkoła rzeczywiscie cieszy sie bardzo dobrymi opiniami.

Gość jolalojallna
Ile trzeba poświecic lat na nauke w szkole językowej ?

Gość gość
W zależności od Twoich uzdolnień językowych ze 2-3 lata na pewno.

Gość brednie ktoś pisze że nie możn
a określić trudnosci języka, miłość nie ma tu nic do tego trudność języka określa sie po jego gramatyce, bogactwie słów, alfabetu, artykulacji niemiecki nie jest łatwy, bo ma skomplikowane konstrukcje gramatyczne mimo ze ma tylko 4 przypadki angielski sporo czasów, ale do ogarnięcia, z tym jezykiem jesteśmy bardziej osłuchani ze wzgledu na filmy i muzę no i najważniejsze czy masz zdolności jezykowe, jedni łapią w locie a inni walczą, dosłownie walczą

Gość gość
No dobra a ile trzeba poswiecic czasu na naukę jezyka ? 2-3 lata ?

Gość marionetkaaaa
Tu gdzieś po drodze była mowa o speak upie, ja tam chodziłam na angielski biznesowy, bo w szkole średniej mimo, że profilowane to niestety nie było. A powinien być bo się bardzo przydaje.

Gość gość
JA tylko podziwiam te osoby, które decydują sie na wyjazd za granicę pomimo tego że nie znają języka obcego. To dla mnie byłby jakiś koszmar, ponieważ wiadomo że na samym starcie możemy być spaleni.

Gość gość
To prawda, ze teraz coraz wiecej z nas uczy się jezyków obcych. Ale to tylko świadczy o tym że nie chcemy pozostawać w tyle i jednak stawiam...

Dla mnie trudniejszy jest niemiecki bo ma dużo odmian ale nie poddaje sie :) mi pomaga znajomość szwedzkiego.

Gość gość
Kazdy tak naprawde ma inne predyspozycje do nauki jezykow Jedni szybko wszystko łapia innym idzie to znacznie trudniej. Ale jedno jest pewne ze trzeba sie uczyc bo to przyszłośc.

Gość gość
Mysle ze jak ktoś ma smykałke do jezyków to da sobie rade i z jednym i drugi. Warto tylko zeby wybrać dobra i sprawdzona szkołe.

Gość gość
A czy w SpeakUp na przykład mozna sie uczyc jezyka w wakacje ? Jak to wyglada ?

Gość rabatka
Ja nigdy nie korzystałam z wakacyjnych kursów, ale jak każda szkoła takowe zapewne prowadzą. Najlepiej udaj się do źródła, bo wtedy na bieżąco dowiesz się również o promocjach, ird.

Gość gość
angielski to najłatwiejszy język świata

Gość gość
Angielski. Szkoła językowa może sporo nauczyć, ale należy potem korzystać z języka.

Gość gość
W sumie mamy teraz taka dostępność wszelkich szkół i kursów jezykowych ze możesz spokojnie coś dla siebie znalezc. Wazne sa checi do nauki.