Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalijka82

ile pieniędzy dla brata?

Polecane posty

Gość Natalijka82

Cześć! Mam wesele brata; zastanawiałam się nad kwotą 700 zł. Ciężko mi porównywać z \"normalnymi\" gośćmi, moimi znajomymi, którzy dają ok. 300-500 zł - bo jednak jest to mój brat :) Poradźcie, jeśli byliście w podobnej sytuacji. dzięki z góry!

Gość Natalijka82
podnoszę :) prośba o rady

Gość mim mim
Ja bym bratowi nic nie dała... bo nie mam brata

Gość zosiaksamosiak
bratowi :-O

Gość sdfsdfsd
mi sie wydaje ze 500 zl starczy :)

Gość Natalijka82
dzięki za odpowiedź :) Rozglądałam się na forum, ale nie bylo takiego tematu, a widzę, że od chrzestnych/dziadków oczekuje się kwot powyżej 1000 zł; więc może tak samo jest z rodzeństwem? Nie mam możliwości zapytać nikogo z moich bliskich bo nikt już dawno nie miał tkiej sytuacji

Gość jeśli idziesz
sama i dajesz te pieniadze sama to ja myślę że nawet 500 byłoby ok no chyba że zarabiasz 10 000

Gość kasia2020
Daj mu tyle na ile cię stać. Przecież jesteście bliską rodziną i nie powinien się za to obrazić, tylko cieszyć żę nie olałaś go w tym dniu, dałaś mu prezent i świetnie bawiłaś się na jego weselu. To moje zdanie.

Gość Natalijka82
dzięki za informacje:) A jest tu ktoś, kto miał podobną sytuację? Tzn rodzeństwo już po ślubie?:)

Gość a my
mielismy slub cywilny, moja siostra byla swiadkowa, jest mlodsza odemnie, nie zarabia wiele, studiuje do tego. dostalismy od niej album na zdjecia z wymyslna okladka:) to najblizsza rodzina, wiedza jaka jest Twoja sytuacja, daj tyle na ile Cie stac:)

Gość bfbfbfbfbfb
Ja bym dała z 1000 zł, bo jak na razie (tfu tfu) mam taką sytuację, że byłoby mnie stać. Ale brat na razie ślubu nie planuje hehhe