Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nelona

co osłabia tabletki antykoncepcyjne - wasze doswiadczenie

Polecane posty

Gość nelona

hej czy znacie jakies przypadki i przy okazji tez przyczyny, ze dziewczyna zaszla w ciąże biorąc tabletki yasminelle albo inne antykoncepcyjne (jesli inne to prosze uwzglednijcie to) wlasnie skonczylam 2 opakowanie yasminelle, ogolnie jestem panikara, teraz czekam na miesiaczke bo mam tydzien przerwy i tak sie zastanawialam czy jak dotad dobrze postepowalam z tymi tabletkami bo np palilam nieraz papierosy i bylam pare razy na solarium ...

Gość voltarenzell
papierosy obnizaja skutecznosc herbata z dziurawca tez

Gość nelona
z tym ze ja nie pale tak nałogowo, czasami wcale a max 3 papierosy na dzien np na imprezie gdy mam ochote myslisz ze jesli jutro skorzystam z solarium (musze isc bo wyskoczyly mi straszne krostki na twarzy od tych tabletek) a mam tydzien przerwy to powinnam uzyc z partnerem dodatkowego zabezpieczenia?

Gość nelona
jeszcze cos? bo o dziurawcu jest napisane akurat w ulotce, papierosow wiem ze nie powinno sie palic bo tabletki zwiekszaja ryzyko zachorowania na raka.. ale chodzi mi o wasze doswiadczenie jakies porady bo teraz sie zastanawiam czy robie wszystko ok.. troche sie odchudzam, biore przyspieszacz spalania tluszczu i pije herbatki ziolowe wspomagajace, poza tym jak wspomnialam czasami pale no i jeszcze solarium..

Gość blackcat
głupota goni głupotę :O normalnie ŻAL jak czytam takie brednie :o Papierosy NIE obniżają skuteczności!! Wy wogóle czytacie ulotki tego co bierzecie?? Jedynie kobiety po 35 roku życia są bardziej narażone na zakrzepy jeślui palą - na skuteczność antykoncepcyjną NIE wpływaja jednak :o Dziurawiec osłabia - to prawda, niektóre antybiotyki też (jak Ci lekarz przepisuje to się po prostu pytasz czy możesz je brać z hormonami). Solarium nie wpływa - niby jak?? Możesz tylko plam sie nabawić :o Alkohol w nadmiarze (a dokładnie wymioty) sa nie wskazane bo możesz zwrócić tabletke nim się wchłonie. Herbatki odchudzające (a raczej powinno na nich pisać przeczyszczające) - j.w. tylko dotyczy biegunki (ostrej)