Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolcia955

TAMPONY-ważne pytanie!!!

Polecane posty

Gość karolcia955

A wiec chodzi o to ze z 4 dni temu przeszla mi infekcja pochwy (swedzenie i bol) I wczoraj po 49 dniach dostalam 3 miesiaczke... I moje pytanie brzmi: Czy pomimo wczesniejszej infekcji moge uzywac teraz tamponow? bo boje sie aby ta infekja przez tampony nie powrocila...?? Co o tym sądzicie?

jeśli twój organizm jest skłonny do infekcji to lepiej odpuść sobie tampony

Gość karolcia955
tzn. ja przy drugim okresie uzywalam tamponow o.b mini i nic sie nie dzialo po koloniach jak przyjechalam to bylam chora i bralam antybiotyk i 3/4 dni po skonczeniu antybiotyku zaczelo mnie swedziec i bolec w okolicach lechtaczki i warg sromowych ale po masci clotrimazolum mi przeszlo...

Gość daruj sobie na razie

Gość karolcia955
tez tak wlasnie mysle ze przez ten okres sobie daruje tampony ale... jest jedno ale... ja w poniedzialek bede miala rozpoczecie roku a moje okresy sa obfite i dluugie i jak juz bede chodzila do szkoly to ja sie bede wstydzila isc do toalety zmienic podpaske bo szelesci a tez chcialabym czuc komfortowo sie... co radzicie? uzywam podpasek naturella ultra normal... I nigdy mnie nie zawiodly ale wlasnie nie wiem co z ta szkola...?

no przeciez w szkole masz toalety osobne dla chłopców i dziewcząt to jak się możesz wstydzić szeleszczenia podpaski????

Gość hmm moim zdaniem po prostu
masz złe nastawienie, wybacz ale ja i moje koleżanki przez cały okres szkoły i nawet teraz na studiach używamy podpasek. To jest normalna rzecz. A w szkole masz mozliwośc zadbania o higienę? Tzn umyć recęmydłem zarówno przed jak i po aplikacji tamponu? U mnie mydła zwykle nie bylo:/

Gość karolcia955
Tzn. ja teraz ide do nowej szkoly do 1 gimnazjum... Wiec nie wiem jak tam jest... Wiem ze sa osobne toalety ale rozne tez bywaja dziewczyny z innych klas... i wogole nowa szkola i sie stresuje tym wszystkim :(:(

Gość moim zdaniemmm
nie powinnas stosować tamponów zaraz po infekcji, sadzę ze w ogóle poprzednia też mogła być w wyniku tamponów. Ja bym się nie przejmowała na twoim miejscu szeleszczeniem, to normalne przciez,

Gość karolcia955
dziękuje za rady :) Zrobie tak jak mi radzicie ze nie bede sie przejmowala szelestem :):)