Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duna

prezerwatywa + tabletki anty/plastry - przesadzam czy nie??

Polecane posty

Gość duna

witajcie od roku stosuje plastry anty i jeszcze ani razu moj partner nie skonczyl we mnie, zawsze pod koniec stosunku zaklada prezerwatywe i tak konczy. i ja i tak mam obawy przed ciążą.. czy wpadlam w jakas paranoje?? jakie jest tak naprawde prawdopodobienstwo zajscia w ciaze przy plastrach/tabletkach?? pomozcie!!

Gość ja też stosuje plastry
i prezerwatywy, ale partner kończy we mnie, ale mając prezerwatywe, nie chcemy dziecka na razie.

Gość ona_gumowa_
duna mamy identyczne nastawieni...ja za kazdym razem czuje sie tak jak bym byla w ciazy ;((( ja bralam tablety ale po 3 miesiacach je odstawilam bo mialam za duzo ubocznych skutkow... ;(( i teraz zostaly mi tylko gumki ;(( i strach...

Gość ja też stosuje plastry
i gumki jak już napisałam, a on kończy we mnie, ale nie mam obaw o ciąze.

Gość ona_gumowa_
swoja droga to juz mozna nazwac paranoja ;((((

Gość asdasdas
dziewczyny nie przesadzajcie.... jeżeli będziecie brały pigułki zgodnie z zasadami to szanse na zajście w ciążę są minimalne, prawie żadne (brałam 8 lat...i wiem co mówię) :)

Gość darni
ja biorę tabsy i używamy jeszcze gumki...mąż kończy we mnie ale z takim zabezpieczeniem jestem spokojna....

Gość jezu dziewczyny
przesadzacie!!! plastry, gumki, stosunek przerywany??? jaka to przyjemnosc z seksu?:( najlepiej dolozcie jeszce globulki, kapturek dla kobiet i spijcie w oddzielnych lozkach:o hormony w zupelnosci wystarczaja(jesli bierzecie prawidlowo)! a jak nie chcecie hormonow, to gumka i przerywany, i uwazac przy tym. jesli tak panicznie boicie sie ciazy to moze znak zeby jednak nie wspolzyc?

Gość ona_gumowa_
asdasdas ale nawet piguly nie daja 100% pewnosci ;((

Gość darni
no właśnie ale SĄ szanse na wpadke przy tabsach nawet przy dobrym braniu...tabsy chronią w 99,9%....i ja nie chcę się znaleźć w tym 0,1%...

Gość masakra.....
stosuje plastry od 4 lat i tylko takie zabezpieczenie, niewyobrazam sobie jeszcze tracicczas i przyjemnosc na zakladanie prezerwatywy:)), seks jest bezstresowy i przyjemny ...

Gość darni
ja wcale nie uważam że przesadzam...i po co się tak wkurzasz?...jak chcesz to się tak nie zabezpieczaj a nie mów komus ze przesadza....ja mam tylko przyjemnosc z takiego seksu (zabezpieczonego)....gdybym się tak nie zabezpieczała to nie miałabym przyjemności tylko stres

Gość darni
tracisz czas na założenie prezerwatywy :O....tak bo to trwa pół godziny :O:O...już nie przesadzajcie

Gość jezu dziewczyny

Gość ja nie mam zamiaru
stosowac nic poza plastrami i gumkami, z tym ja i partner czujemy się bezpieczni, bo to była nasza wspólna decyzja. Nie znamy seksu bez gumek wiec nie jest to jakieś poswięcenie z naszej strony

Gość masakra.....
nietrace bo nieuzywam:P nielubie przerwyanych, bo to zero przyjemnosci

Gość jezu dziewczyny
darni nie do ciebie to bylo, uzywasz gumki, no ok to bylo do dziewczyny ktora truje sie hormonami, do tego jej facet zaklada gume w TRAKCIE seksu i w dodatku nie konczy. i ta dziewczyna i tak za kazdym razem panikuje ze jest w ciazy i pyta czy m:o to jest paranoja

Gość darni
ja nie mam zamiaru---> my z mężem myślimy tak samo...tylko tak jest dla nas bezpiecznie i nie zrezygnujemy z tego tylko dlatego ze ktoś mówi że przesadzamy...

Gość darni
jezu dziewczyny---> ale ja też biorę tabsy i używamy gumki...więc myślałam że to do mnie było

ale nie zdajecie sobie sprawy z tego ze gumka plus tabletki/ plastry wcale nie oznaczaja ze jestescie w 100% chronione? nawet w takim przypadku jest 99% szans. Kazdy lekarz ginekolog wam to powie :)

Gość jezu dziewczyny
darni - tabsy i guma - u mnie tez, jak biore jakies leki np, wiec az tak bym sie nie czepiala ;)

Gość jesli zajde przy stosowaniu
plastrów i gumek to stwierdze że tak miało byc i trudno ;)

Gość darni
wyjdz stad--> to jakiś niedoinformowany ten twój ginekolog skoro twierdzi że tabletki to 99,9%....a z gumką też 99,9%...to jest nawet nielogiczne...bez gumki sperma wlatuje w ciebie więc szanse są większe na zapłodnienie niż z gumką kiedy sperma zostaje w gumce( lateks cię nie zapłodni :D)....więc to jest logiczne ze tabsy i gumka dają większe zabezpieczenie niż same tabsy

Gość myzkotymoja
to moze zrezygnujcie z plastrow co??po co w to sie bawic?gumka wam styknie!!!poza tym jestescie jakies nienormalne....ja uzywam tabletek od dlugiego czasu...i tylko tego!!!!

Gość no to jestesmy nienormalne
i nasi partnerzy też...

Moj ginekolog? raczej nie uwazam by byl niedoinformowany, poza tym to nie jest opinia jednego lekarza tylko wielu innych. Zreszta jesli nie wierzysz mozesz w prosty sposob zweryfikowac te informacje jesli pojdziesz i jakiego kolwiek o to zapytasz :) Jak dla mnie durnota jest stosowanie hormonow ktore maja wplyw na twoj organizm, a dio tego jeszcze prezerwatyw... Po co sie truc i wydawac kase jak mozesz samych prezesrtwyw uzywac? No.. o odczuciach nie wspomne :)

Gość darni
nie musisz obrażać że ktoś jest nienormalny...i z niczego nie zrezygnuję bo samym tabsom nie ufam a samym gumkom to już wogóle...ale jak połącze to i to to jestem spokojna...a o to chodzi....skoro ty ufasz tabsom to ok,twoja sprawa....ale nie musisz nas obrażać bo to tylko świadczy o twoim wychowaniu...

Gość darni
wyjdz stąd---> ale weź się zastanów jak z gumkami i bez może być takie samo zebezpieczenie?...w gumkach sperma do ciebie nie wchodzi więc już masz większe zabezpieczenie bo co ma cię zapłodnić jak nic nie wejdzie?...weź pomysl trochę

Gość to jeszcze nic ja mam PCOS
i boję się uprawiać seks, bo tabletki anty bardzo mi szkodza- nie chcę ich brać, a nie wiadomo, kiedy mogę się spodziewać owulacji. Bo niby jej nie ma, problem jednak w tym, że może się "spontanicznie" pojawić- nie wiadomo jednak kiedy:O Więc sama guma to za mało- umarłabym ze stresu:O Ponieważ nie chce nigdy mieć potomstwa, nie mam partnera itp., pozostaje mi chyba tylko celibat do końca życia.

Myslalam nad tym wystarczajaco dlugo, i nie jestem lekarzem ginekologii by ci to tlumaczyc. Zapraszam do lekarza wszystkiego sie dowiesz :)