Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gracjankam.

SWEDZI SKORA GLOWY, WYMIENILAM SZAMPON, DALEJ TO SAMO!!!

Polecane posty

Gość gracjankam.

Od okolo 3 tygodni swedzi mnie skora glowy niesamowicie. Drapie sie do krwi, (na glowie sa pryszcze i je potem wyciskam). Ale tez drapie sie tam, gdzie pryszczy nie ma.Mam odczucie, jakby skora byla sucha.Zauwazylam troszke (ale trosdzke) lupiezu na wlosach. Prosze o rade, bo sie zadrapie na smierc!!

Gość poiuyhgf
kup hedenszolders on nawilza :)

Gość gracjankam.
hmmm ..kupilam wczoraJ Timotei z ogorkiem i nie dziala dalej nic! A ten szamopn Head$Shoulders...raczej rodzice nie dadza kasy na kolejny szampon.

Gość gracjankam.

Gość powodem swędzenie może być
łupież.

kup szamponem apteczny przeciwlupiezowy. polecam serie kerium LRP. Ale wybor jest w tej chwili ogromny wiec na pewno cos sobie dobierzesz :)

Gość kawkaaa
A rownie dobrze przyczyna moze byc uczulenie na jakis skladnik szamponu i stad tez lupiez. Mnie uczulaja wszyskie szampony i jak tylko jakiegos uzyje natychmiast swedzi mnie glowa i pojawia sie lupiez. W aptece mozna kupic physioge szampon. Moze on Ci pomoze. Jest hioalergiczny.

Gość gracjankam.
ale jakos szampon, ktorego uzywalam do tej pory byl w miare ok. Kurcze..........zas uczucie mam, jakby "stawania deba" ..jakby zimno bylo...brrr co za uczucie.

Gość ania--26-26
Witaj,Ja kiedyś miałam identyczny problem ,ponad 2 lata miałam totalny łupież,świąd głowy,masakra jednym słowem.Też drapałam sie do krwi.Byłam u wszystkich możliwych dermatologów, straciłam masę kasy nz szampony przeciwłup,i nic ,było coraz gorzej,Aż znajoma podpowiedziała mi,że być może mam bardzo wrażliwą skórę głowy, i żebym spróbowała czegoś bez chemii.No i kupiłam szampon ekologiczny Lavera i udało sie , już rok miną a dawnych dolegliwości ani śladu.Jak brak mi kasy to kupuję w rossmanie szampon dla dzieci Babydream i też jest super.on też nie ma żadnych składników typu SLS

to, ze do tej pory szampon byl ok o niczym nie swiadczy. Uczulenie sie rozwija na dany produkt a nie jest nam z gory dane. Po pewnym czasie stosowana moglas sie uczulic na dany skladnik. Ale mnie martwia te jakies krostki. Moze zarazilas sie jakas luszczyca? Idz do dermatologa najlepiej.

Gość tgrfhty
no wiesz moga to też być wszy albo grzybica głowy

Gość gracjankaam.
wszy raczej nie, bo matka jest pielegniarka i wczoraj mialam przeglad glowy-wszystko oki:)

Gość łuszczyca
ŁUSZCZYCA NIE JEST ZARAŹLIWA!!!!!!

a dużo masz łupierzu? mój ojciec miał całą głowę w tym białym!!! kupował szampony z apteki,Head$Shoulders i nic!nawet oliwkę na głowę kładł tak jak małym dzieciom się nakłada i nic:/ Fryzjer dopiero mu powiedział,że po prostu to jest przesuszona skóra głowy... a więc należy nawilżać proponuje maske nawilżającą altera z rossmana z granatu.ona naprawdę jest dobra koszt coś koło 8-9zł.i dobrze nawilżający szampon:)

Zadna tam łuszczyca! nie straszcie dziewczyny! Pomoze ci szampon head and shoulders. GWARANTOWANE.

Gość etametam
Nie.Maska z rossmana jest do wlosow a nie do skory.Do przrsuszonej i swedzacej skory glowy potrzebny delikatny szampon lagodzacy i przeciwswiadowy np.ziaja med i emulsja nawilzajaca sucha skore glowy np. emolium lub cerkogel (oba z apteki) -sa to produkty do skory glowy!!!!!-a do wlosow rzeczywiscie sprawdzi sie odzywka nawilzajaca alterra granat+aloes,ale uwaga ta odzywka ma w skladzie alkohol wiec moze wysuszac...lepiej zatem polozyc na wlosy i skore olej rycynowy potrzymac ok.1g. i zmyc.

Gość etametam
Zaden h&s !!!!!!! On tylko podrazni skore glowy , to przeciez przeciwlupiezowy..!!!!!!! albo radzic dobrze albo wogole...