Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła żona mojego męża

zasadnicza służba wojskowa a ciąża i ślub.

Polecane posty

Mam pytanie, jak zresztą każdy na forum ;) A mianowicie. Mam 20 lat, mój partner 22. Planujemy ślub. Chcemy by był w tym jeszcze roku. W poniedziałek idziemy do Urzędu by zorientować się co i jak. Jednak ostatnio mój mężczyzna poinformował mnie że w październiku idzie do wojska. Póki studiował wojsko go omijało. Studia zostały przerwane i pracuje. Mieszkamy razem. Jestem w 3 miesiacu ciąży i obecnie nie pracuje. Jesli sie pobierzemy to już tak " legalnie" bedzie jedynym żywicielem rodziny. Przecież z jego żołdu sie nie utrzymamy. Wiem ze istnieje takie coś że Wojsko płaci wtedy kobiecie jakąs tam sumie pieniedzy. Czy ktos jest może bardziej poinformowany? Mój męzczyzna jest na wyjedzie i niestety nie moze mi tego wytłumaczyć. Prosze o radę.

Gość kurde kilka miesiecy
do zakonczenia poboru i go zlapalo? mogl jeszcze cos wykombinowac na ten czas.:o

właśnie studia przerwał w zeszłym roku. I jakos uciekał przed wojskiem. Znajomosci tez troche dały...ale teraz niestety... Znajomosci chyba juz nie pomogą.

Gość pegi-felek
słyszałam że jako jedyny żywiciel rodziny nie mogą go zabrać do woja ,tylko musicie byc juz po ślubie

nie wiem czasem czy mimo tego nie wezma go do wojska bo jest takie cos ze jesli on bedzie w wojsku bedziesz dostawala pieniadze od panstwa ale ile w tym prawdy to nie wiem. a tak na marginesie znacie juz plec?:)

własnie... bo rownież dowiedziałam sie że jesli para ma juz dziecko i on idzie do wojska to wtedy jej daja pieniazka... a jesli jest w drodze? No i teraz nie wiemy ile bedziemy czekali na termin ślubu...

Co do płci ;] Niestety nie wiem co mi tam pod serduszkiem siedzi. Zabobony mojej mamy mówią że to chłopiec. Ze ona miała tak samo jak ja gdy była z moim bratem. Czyli ze kwaśne ;D

szczęśliwa ona już sprawdzam ;] Dam znać. A póki co... dalej czekam na wiecej informacji na dręczący mnie temat

wychodzi że syn. :)

szczesliwa ona. :D Wiesz co.. mogłabyś podać mi swojego meila i tak bedziemy korespodnować ;D ? :D

Gość dejzi69
to po co robiliscie dzicko jak was nie stac co?a teraz od panstwa doicie pieniadze.wstyd.malolaci.od rodzicow ciagnijcie,a nie z podatkow,ktorych nie placicie.

Gość wiolkaK
Dejzi bo to jest gówniarstwo poprostu i zacofanie :D

Gość dejzi69
no co,dobrze to ujelas,chociaz az tak dobitnie nie chcialam tego nazywac,ale masz racje.za to nas teraz zjada:)hehe,ale mam to gdzies.mam nadzieje,ze z moich podatkow kasa na takie cos nie idzie.

Gość .ach ci ludzie.....
dejzi69 czemu ty jestes taka jebnieta co?? Tobie chyba ktos w zyciu jakas krzywde zrobil czy ty nie potrafisz nic napisac madrego zal mi ciebie!Wez tak jak juz na kilku watkach pisali zejdz z kafeterii zrob to przyjemnosc! Dziewczyna zadala pytanie oczekwila odowiedzi na ten temat a nie kiedy powinna zajsc w ciaze Ciebie to to najmniej powinno obchodzic.A moze Twoim zdaniem powinna poczekac do 40 na ciaze co zeby tylko Tobie sie tak podobało. ŻAŁOSNA JETSES!!!

Gość .ach ci ludzie.....
Tak po za tym to Ciebie ktos przyjal do pracy??

Gość dejzi69
juz dawno poyebusko.sama znikaj,jak widac sa osoby,ktorym sie tez nie podoba,ze z naszych podatkow-skoro place,to jasne jest,ze prcuje tempy ry...........,naucz sie czytac ze zrozumieniem-dobra rada:)buahahaha.ja jej nie pisalam kiedy ma zaciazyc,niech teraz kombinuja jak konie pod gore za co sie utrzym ac,najlepiej dac lapowke zeby go do woja nie wzieli.niech kredyt wezma.i tak ich mopr czeka:)i zasilek.zal

Gość dejzi69
ach ci ludzi ty chyba tez z zasilku zyjesz,to ile juz jestes bezrobotna?cale zycie pewnie:)hehe.wstyd.lepiej sie zglos do posredniaka,a nie tu tracisz czaS BEZ SENSU.

Gość dejzi69
przepraszam, zly humor mialam, nie mialam nic zlego na mysli. zycze szczescia:)

Gość dejzi69
podszyw powyzej.

Gość darshana
Witam Mój mąz jest wojskowym Wygląda to tak dostanie wolne na slub( przepustka okolicznościowa), z żołdu zyc nie będziecie, bo gdy jestes na jedynym jego utrzymaniu ( czyli ty nie pracujesz) to przysługuje wam kasa. około 1000 zł ( chyba na rodzine czyli ty i dzieko lub ty jesli jeszcze nie urodzisz ale nie jestem pewna) , nie jest zle dacie rade. Zasiłek na utrzymanie członków rodziny w wysokości 936,00 zł - O w/w zasiłek mogą ubiegać się żołnierze, którzy posiadają na wyłącznym utrzymaniu członków rodziny w czasie odbywania służby wojskowej. Członkami rodziny żołnierza odbywającego zasadniczą służbę wojskową, pozostającymi na jego wyłącznym utrzymaniu są jego żona, dzieci, rodzice oraz osoby, względem których żołnierza obciąża obowiązek alimentacyjny, o ile członkowie rodziny nie uzyskują dochodu lub uzyskiwany przez nich dochód z jakiegokolwiek tytułu jest niższy od kwoty 936,00 zł. - Aby otrzymać zasiłek na utrzymanie członków rodziny niezbędne są następujące dokumenty: * Decyzja prezydenta miasta lub burmistrza o uznaniu żołnierza za jedynego żywiciela rodziny. pozdrwaiam

Gość dejzi69
skandal i tyle,ciekawe gdzie mozna na to skarge zlozyc?dlatego nie lubie mundurowych,bo maja wszystko za free i przywilieje jakich inny pracownicy innych firm,branz itp.nie maja.

Gość Kasia....
dejzi69 kiedy ty pracujesz bo widze ze non stop na kafe siedzisz

Gość malowany dzbanku
kazdy jezdzi po dejzi69, ale podoba mi sie w niej to ze potrafi nazwac rzeczy po imieniu

Gość dejzi69
dziex malowany,mi to wisi i nie tylko,przyzyczailam sie,bo tu kazdy jest zaklamany i falszywy i nikt nie lubi jak sie mowi gorzka prawde prosto w oczy,bo to boli i w oczy kole.no coz,taki nasz narod.8 godz.dziennie pedalko pusta palko jak kazdy,pelny etat,2 dni wolne w tyg.cos jeszcze labadziaro?:)

Gość dejzi69
a poza tym niektorzy w pracy maja dostep do neta,wiec sie tak nie dziw,bo cie ktos przeleci i tez nie bedziesz wiedziala kto:)hehe.

Gość Kasia....
ale dlaczego ty odrazu mnie obrazasz co? moze ty masz co nie pokolei z glowa? bo ja zapytalam normalnie tak ciezko ci odpowiedziec?