Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbbbcvvcv

CZY W TEN SPOSOB MOZNA SIE NAUCZYC ANGIELSKIEGO?

Polecane posty

Gość bbbbbbcvvcv

Czesto zwiedzam inne kraje...niedawno zafascynowal mnie jezyk wloski i hiszpanski, myslalam czy nie zaczac sama sie uczyc tych jezykow ale potem sobie pomyslalam ze z takim hiszpanskim to sie dogadam w hiszpanii a z angielskim na calym swiecie...mam w szkole j.ang ale chyba kazdy wie jaka to jets nauka:/ myslalam zeby na poczatek zakupic rozmowki angielskie...przegladalam takie ksiazeczki i podzielone sa na dzialy typu...komunikacja...restauracja itp...czy takie wkuwanie z tego typu ksiazek cos da?warto?

Gość nainload
Nie warto inwestowac w takie cos. Pojdz do szkoly jezykowej a jak chcesz sama sie uczyc to kup dobra ksiazke do gramatyki lub jakis program multimedialny plus ogladaj filmy po angielsku. Hiszpanski- nim nie posluguje sie tylko cala hiszpania ale i ameryka poludniowa a i w usa jest w codziennym uzyciu, bo duzo meksykancow jest i wszedzie wszytsko jest przetlumqczone na hiszpanski. Jak przyjechalam do usa to az sie zdziwilam ze tak jest.

polecam słuchać dużo piosenek po angielsku, uczyć się ich na pamięć, tłumaczyć zwroty w nichzawarte. I oglądać dużo filmów ale bez lektora. Z napisami

Gość wg mnie ogladajac filmy
po angielsku nauczysz sie rozumiec tylko o co chodzi, gorzej bedzie z mowieniem czy poprawnym skladaniem zdan