Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goralkaa

Dlaczego zostaliscie w Usa? Co was urzeklo?

Polecane posty

Gość goralkaa

Jak w temacie. Zastanawiam sie jakie byly powody ze zostaliscie na stale w USA. Ja sie wlasnie zastanawiam czy warto emigrowac do Usa znalezc sobie tutaj meza amerykanca czy lepiej wyjechac do Uk.

Gość goralkaa
nie chcecie sie wypowiadac,to nie .Ja i tak wyjade stad,musze miec meza amerykanca.Tutejsze chlopaki smierdza i to bardzo

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3700716 Tutaj zapraszamy. Ja zostalam dla faceta wlasnie, przyjechalam tylko na wakacje, zakochalam sie, rozstalismy sie pare dni po wygasnieciu mojej wizy. Nie zostalo mi nic innego jak wziac sie za siebie, poszlam do szkoly, znalazlam w miare dobra prace i tak juz zyje tutaj ponad 4 lata

Gość dc girl
jak poszlas do szkoly? mialas sponsora? nie mialas problemow z wygasnieta wiza?

Ja tu przylecialam na wize studencka, mialam juz SS# bo bylam wczesniej. Szkola to nie problem, musisz miec tylko kase. Przez pierwszy ok pracowalam i odkladalam co sie dalo. Dopiero potem zdecydowalam sie na szkole

Gość dc girl
ale zeby do szkoly isc teraz trzeba miec 20 000 $ na koncie, albo sponsora co tyle ma.. tez jestem na j1 wiza mi sie konczy niedlugo nie mam 20 000, nie chce wyjezdzac, ale bede musiala...

Wcale nie musisz miec 20 tys na koncie. Jest wiele szkol prywatnych, ktore pomagaja w utrzymaniu statusu studenta i legalnego pobytu. A skoro idziesz do pracy to zarabiasz kase i sponsor Ci nie potrzebny. Zreszta te przepisy sie non stop zmieniaja

Gość dc girl
mam mam teraz wychodze... masz gg?

Gość goralka
Homerkowa ten link jest beznadziejy. Tam nic nie piszecie tylko po jednym dwoch zdaniach. Az sie tego czytac nie chce. A ten wpis drugi to ktos sie podszyl pode mnie.

Gość freckles.
Tyle musisz miec na konce, jak chcesz studiowac na przyzwoitym uniwersytecie. Polacy uczeszczaja zazwyczaj do podrzednych szkolek.

Gość dc girl
szukalam, u mnie nie ma podrzednych szkolek :(

Gość ojej odwaga
nie musisz niec tak duzo pieniedzy, aby sie dostac do community collage wystarczy pare tysiecy rocznie. potem mozna sie przeciez przeniesc na jakis lepszy uniwerek. polecam zaczac od czegos taniego, ale zawsze to dobre na poczatek

Dokladnie. Jezeli ktos ma tyle kasy to idzie na uniwerek a jezeli komus zalezy tylko na utrzymaniu statusu to pojdzie do najzwyklejszej szkoly angielskiego, ktora mu to zapewni. A linka na inny temat wkleilam tylko po to, abys mogla zapytac dziewczyn co jak, dlaczego. Wcale nie musialas go calego czytac :P