Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyyeeyeee

mam wkurw, kurde posiadanie dzieci to drogi biznes

Polecane posty

Gość dyyeeyeee
nie zawsze sie uda ksiazki sprzedac a irytujace jest to ze ksiegarze zarabiaja kupe kasy kiedys mozna bylo miec kilka lat te same ksiazki i jakos mlodziez madrzejsza byla bo nie sadze ze to dorosli pisza takie uwagi ze moglam dzieci sobie nie robic jesli nie ma sie dzieci to jaki sens ma zycie w malzenstwie zobaczymy jak wy bedziecie myslec a poza tym kiedy urodzilam pierwsze dzicko lat 12 to mialam np lepsza prace ale co wy rozumiecie mamusia wam kaske daje

Gość O ludzie...
To chyba szkoła durna skoro nie rozumie ze sa teraz ciezkie czasy i warto byloby ulatwic rodzicom zycie zamiast utrudnic....

Gość O ludzie...
( to bylo do czarodziejki)

Gość O ludzie...
dyyeeyeee- nie przejmuj sie opiniami tych gówniarzy! Zobaczymy jak beda cwaniakowac np za 10 lat.. Dziecko to niestety koszt..:/ ja tez marze o rodzinie.. Ale jak tak dalej bedzie w tym chorym kraju to naród wyginie:(

Gość dyyeeyeee
no wlasnie ja przypuszczam ze ci w rzadzie to chyba nie zdaj sobie sprawy z kosztow kurcze na zachodzie wszystko jest raczej normalnie a u nas rodzice pracuja a mimo tego we wrzesniu maj problem by zwiazac koniec z koncem

Gość yaaallala
powiem ci ze najlepiej wychodza cwaniaki ktorzy pracuja na czarno i ciagna kase z opieki spolecznej, potem jeszcze wyprawke dostana z MOPsu i obiadki darmowe a my placimy za wszystko na zachodzie na dziecko dostaje sie 350 euro

Gość prawdaaaa
NIE BOJ SIE NAROD NIE WYGINIE Nie jestem gowniara tylko pisze jak jest, moze troche za ostro. O moja przyszlosc sie nie martw bo nie bede miala dzieci. A malzenstwo z dziecmi czy bez dzieci zawsze ma sens jezeli tylko dwoje ludzi sie kocha wiec prosze cie nie pisz takich glupot. :)

Gość prawdaaaa
Ale niektorzy komplikuja sobie zycie na wlasne zyczenie wiec nie miejcie teraz do nikogo pretensji

Gość O ludzie...
Zaraz ktos napisze zebysmy jechaly na zachod.. Tyle ze ja nie chce... Tu mam rodzine, znajomych, itd.. Ale coraz bardziej watpie we wszystko.. Mam 24 lata(wiem- Ty wiecej:) ) ale chcemy z narzeczonym sie pobrac i za kilka lat miec oczywiscie dzieci. Po 1 slub odkladany jest ze wzgledu na kase...Po 2 nie widze szans na to, ze przez te kilka lat dorobimy sie na tyle, by zdecydowac sie na dziecko..:( A przeciez dziecko to nie towar napolce sklepowej- nie mozna miec kiedy sie chce:( Mam czekac do 40-tki...?!:(

Gość yaaallala
uwazasz ze posiadanie dzieci to komplikowanie sobie zycia? TO po kiego huja ciebie splodziki jednego chwasta mniej by bylo

Gość dyyeeyeee
ja bym chciala zyc godnie a nie bac sie czy mi na jedzenie wystarczy bo sie rok szkolny zaczal$to chyba normalne nie jest ze dwoje ludzi pracuje i taka beznadzijja a dla mnie posiadanie dzieci ma sens, jestem zadowolona a osoby ktore uwazaja ze to nie ma sensu niech sie zastanowia co by bylo gdyby ich rodzice tez tak mysleli

"czarodziejka26 5 lat i piszesz,że ksiażki nie te same..to miedzy moim a siostry jest rok różnicy i juz jej ksiażek oddac po moim synku nie moge bo szkoła chce inne!!!fajnie bo pewnie w przyszłym roku znów cos wymyśla... " Właśnie o to chodzi.Ci z men powinni zacząć świecić oczmi.Na krześle elektrycznym oczuywiście.

Gość O ludzie...
Bez sensu dalej tu polemizowac z tymi wszystkowiedzącymi przemądrzałymi tumanami.. A reszta sie nie martwcie-za rok rzeczywiscie lepiej rozejrzec sie wczesniej za ksiazkami..Moze te, ktore w waszej szkole sa wprowadzane po raz pierwszy-byly juz uzywane w innych...Warto sie dowiedziec i odkupic. No i nie ma sie co dolowac-pieniedzy od tego nie przybedzie..:/ Pozdrawiam!