Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kyiyu

czy wszy powoduja ze wlosy są bardziej przetłuszczone?

Polecane posty

Gość kyiyu

bo ja zauważyłam że jeden dzien po myciu zaczynają sie przetłuszczać kurwa i musze sie tych wszów pozbyc na dobre bo wkurwiają mnie!!!!

Gość Dobre dobre ...........
to jakaś podpucha? :P

Gość kyiyu
od siostry i kucze jutro szkoła a mnie łep swędzi i sie przetłuszcza

Gość kyiyu
no i co ja mam zrobić?

Gość 25-ka
biegiem do apteki, kupić coś co to dobije. No ludzie, XXI wiek mamy, nie XV :O

Gość kyiyu
już dwa razy myłam nixem ale to ich jeszcze nie dobiło

Gość Antii
lol biegiem do lekarza;o

Gość hellonasty
ogól sie na łyso

Gość kyiyu
Teraz jak sie jeszcze czesze to wraz z włosami wyczesuje sie coś szarego no kurcze co to jest a do lekarza chyba nie pójde z wszami! Cholernie swędzi mnie głowa!

Gość kyiyu
to co mam zrobić? dzisiaj jeszcze zrobie kuracje octową, powinna zabić do konca te cholerne robale

Wszawica do nie choroba! Tego się nie leczy, tylko tępi!!! Z tym nie idzie się do lekarza.

Gość kyiyu
Czajka - otóż to ale najbardziej mnie wkurza że tak szybko mi sie włosy przetłuszczają ale będe szczęśliwa jak wytępie te robactwo

kyiyu - a ile Ty masz lat? pewnie jesteś jeszcze młodziutka, w okresie dojrzewania i u Ciebie to przetłuszczanie jest zupełnie normalne, choć rzeczywiście bardzo wkurzające, ale na pewno nie spowodowane przez wszy, może tylko pośrednio, bo jak swędzi Cię głowa to ją często dotykasz, drapiesz i rozprowadzasz ten tłuszcz po włosach. Włosy musisz po prostu często myć, nawet codziennie jeśli ich wygląd tego wymaga, nie ma innej rady. Na pocieszenie - kiedyś przejdzie. :)

Gość kyiyu
własnie wydaje mi sie że od tego częstego drapania tak mi sie przetłuszczają bo kiedy sie nie drapałam to myłam tak co 2-3 a czasem nawet 4 dni ale nawet szyja mnie swędzi, nie wiem od czego

Gość tak szczerze
ja tez zalapalam wszy w te wakacje...kupilam szampon na wszy...ale samo to nie wystarcza...musisz najpierw zabic te zywe szamponem,a potem wyczesac gnidy...inaczej cale leczenie na darmo...najlatwiej wychodza na mokro.musisz kupic grzebien higieniczny i czesac czesac czesac,po kazdym myciu,az bedziesz widziala,ze nie ma ani jednej...sa glownie nad uszami i z tylu glowy...na tym grzebieniu bedzie je dokladnie widac.sprobuj polozyc na pzanokiec i przycisnac drugim,jak strzeli,znaczy,ze byla pelna i ze nadal masz sie czym martwic.jak same puste,to problem z glowy.ale musisz codziennie czesac,najlepiej na mokro.

Gość tak szczerze
ty czekaj...a widzialas w ogole jakies robale,czy sobie wmuwilas,ze to wszy?po szamponie,jak spluczesz wlosy,to powinnas je widziec spadajace razem z woda i piana...jak nic nie spadlo,to wszow nie masz

Gość kyiyu
mam je na pewno bo siora mi je wyczesywała , widziałam dzięki za rady :)