Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chemical

Miał ktoś kurzajki?

Polecane posty

Hej! Mam na palcu serdecznym takie \"coś\", jakby brodawkę. Ma z 2 mm średnicy i jest wypukłe na 1 mm - malutkie. Mam to od roku gdzieś, nie rośnie. Jest koloru takiego jaśniejszego niż skóra. No i dziś coś mnie tchnęło, że to może być kurzajka :o Jak wyglądają kurzajki, czy one mogą być przez tak długi czas jednej wielkości? proszę o jakieś wskazówki :)

Gość ktossssssssssssssssssssssssss
To pewnie jest kurzajka jeśli chcesz sprubuj się domowym sprtawdzonym sposobem jej pozbyć ; czosnek przecisnij przez praske do czosnku itp potem naloz ta papke (dosc grubo) na miejsce gdzie jest kurzajka i zawin bandazem na pare godzin . Mi po takim jednym zabiegu kurzajki 3 znikly i juz nigdy nie wrocily :) mojej kolezance polecilam czosnek ale jej sie nie chcialo tego nakladac bo czasem jeden zabieg nie pomaga ( aha efekty byl po jakims czasie nie odrazu po jakis 2 tygodniach kurzajki zaczely sie jakby wchlaniac) tak wiec ona przecinala czosnek i smarowala tym sokiem i u niej rowniez po jakism czasie zaczely zanikac :)

Hym, przetestuję :) Mam akurat czosnek na składzie - na pewno nie zaszkodzi, co by to nie było.

jeśli jest to kurzajka, czyli brodawka to wiedz, ze spowodowana jest przez wirusa- różne formy wywołują kilka postaci. Można zrazić dziecko tym, choć jeśli w ciągu roku nic się nie stało to może to brodawka zwykła lub płaska nie być:)

No właśnie, ja mam w domu ten preparat Wartner do mrożenia kurzajek, ale boję się go użyć bo tam pisze, że trzeba mieć pewność, że mrozi się kurzajkę, a nie nic innego. A ja nie wiem, czy to kurzajka, czy nie. Jak ktoś tu się pojawi, kto się zna, to mogę zdjęcie tego "czegoś" wrzucić. Czytałam też, że kurzajki się rozsiewają - a ja mam tą jedną jedyną. I nie rośnie. No martwię się, żeby dziecka nie zarazić. Dlatego poleciałam po ten Wartner, ale po przeczytaniu instrukcji troszkę się pohamowałam. A w ogóle to najpierw kupiłam Brodacid, ale tam pisze, że nie wolno podczas karmienia piersią stosować :( Na razie to tym czosnkiem chyba spróbuję. To na pewno nie zaszkodzi.

Ehh, mąż mi przylepił plastrem czosnek zgnieciony z imbirem (imbir to jego pomysł :) on go stosuje na wszystko). Zobaczymy.

Dzień dobry! Melduję się, że jestem, razem ze swoim "czymś" na palcu. Nie bardzo się to zmieniło wizualnie po wczorajszym okładzie z czosnku.

Gość ktosssssssssssssssssssss
PiSAŁAM wczoraj że to nie zniknie odrazu mi po takim jednym czy dwoch okladach zaczęło zanikać po kilku tygodniach 2 czy 3 także troche cierpiwośc... Aha ja miałam tylko 3 kurzajki które też mi sie nie rozsiewały i nikt w domu się nie zaraził mimo stosowania tych samych recznikow itp jak chcesz wyślij mi zdjęcie justynkak@o2.pl to zobacze czy masz to samo co ja mialam

Gość ktosssssssssssssssss
Hm gdyby nie ten czarny punkcik to bym ci powiedziala ze to jest to samo co ja mialam ale z tym punkcikiem to pewnosci nie mam niestety . Rozumiem że pojawił się razem z "kurzajką" ??

Nie, on pojawił się niedawno. Mam nadzieję, że ten czosnek pomoże. Będę robić okłady do skutku. I jaskółczym zielem nasmaruję natręta. Jestem bojowo nastawiona :)

Gość ktosssssssssssssssss
To powodzenia mi i mojej kolezance pomogło więc trzymam kciuki żeby tobie też pomogło !!

Dzięki! Tylko zapytam jeszcze, na czym polega to "znikanie" kurzajek po czosnku. Czy one powoli maleją, czy odpadają, czy jak? A i mi się nie udało tego na placu kilka godzin trzymać, może z pół godziny miałam taki opatrunek, bo okropnie paliło, nawet jak zdjęłam czosnek i umyłam rękę, to paliło dalej. Mam nadzieję, że tak ma być :)

Prostym i niekosztownym sposobem usuwania kurzajek, który wyprubowała moja siostra (kilkanaście kurzajek na dłoniach i powyżej prawie do łokcia jako dziecko ok 12lat, teraz 25 i żadnych powrotów kurzajek) oraz tato (kilka na dłoniach) jest przykadanie skórki z cytryny w occie. Parzymy cytrynę wrzątkiem, obieramy skórkę, kroimy na kawałki takiej wielkości aby były w stanie przykryć kurzajkę. Wrzucamy do słoika i zalewamy octem (najlepiej jabłkowym) tak aby wszytkie skórki przykryć. Po dobie można już stosować. Na noc przykładamy do kurzajek skórki z cytryny i przymocowujemy plastrem czy gazą tak aby się nie przesuwały. Po max 2tyg kurzajki powinny odpaść i już nie wrócić. Obecnie leczę 2ie na podeszwach stóp, które złapałam prawdopodobnie na basenie. Zaczynają przysychać. Po zdjeciu skórek z cytryny skóra wygląda jak odparzona z wgłębieniem na kurzajkę, widać coraz wyraźniej czarne korzenie kurzajki. Teraz jest mój 6sty dzień leczenia. Kurzajka wystawia korzonki na zewnątrz, widocznie cytryna na occie jej nie odpowiada :0). Nie wolno kurzajek przyspieszać w opuszczaniu naszego ciała, nie wolno wyciagać ich, nadrywać aby szybciej odpadły, ponieważ mogą pozostać korzenie i kurzajka odrośnie. Dłonie mojej siostry ze względu na dużą ilość kurzajek zaraz po zakończeniu leczeniu nie wygladały pięknie, ze wzgledu na zagłębienia w skórze po kurzajkach. Dopiero po około roku skóra uległa całkowitemu wygładzeniu. Życzę powodzenia sobie i Wam w pozbywaniu się tych "pasożytów" . Pozdrawiam

Gość gość
Słuchajcie! Proponuję Wam, abyście przeczytali ten wpis http://wykurzyckurzajke.pl/kurzajki-najczestsze-pytania-i-odpowiedzi-cz-2/, ponieważ są tutaj zebrane wszystkie najważniejsze wiadomości o kurzajkach. Pytania i odpowiedzi. Ja się z tego dużo dowiedziałam i już potrafię odróżnić kurzajkę od zwykłej brodawki. Polecam. Im więcej będziemy wiedzieć tym lepiej dla naszego zdrowia. Tym bardziej, żeli mamy w domu małe dzieci i boimy się, że je zarazimy.

Gość gość
Mój syn miał kurzajkę na palcu. Skutecznie po 2 tygodniach zlikwidowaliśmy ją preparatem WARTIX. Lekarz mówił, że usunięcie jej całkowicie to leczenie trwające około 3 miesiące ze względu na jej wielkość. Okazało się, że jednak nie.

Gość gość
Mój syn miał kurzajkę na palcu. Skutecznie po 2 tygodniach zlikwidowaliśmy ją preparatem WARTIX. Lekarz mówił, że usunięcie jej całkowicie to leczenie trwające około 3 miesiące ze względu na jej wielkość. Okazało się, że jednak nie.

Gość gość
Polecam pić imbir mi pomogło, kurzajki po tygodniu znikają.

Gość gość
Ostatnio byłam przeziębienia i zaczęłam poć imbir z miodem i cytryna i zobaczyłam po kilku dniach że moje kurzajki się zmniejszają, a mam ich sporo. Jedna już całkiem zniknęła, 3 pozostałe zmniejszają się z dnia na dzień, a pije juz imbir od tygodnia. Polecam wszystkim. Ja borykalam się z nimi ponad 1,5 roku, i nie pomógł mi dermatolog i jego wymrazanie, ani wszelkie środki z apteki. Imbir jest najlepszy. P.S. ja dodatkowo przecierać imbir em kurzajki raz dziennie co jakiś czas.

Gość zoembie
Z punktu widzenia rodzica i samego dziecka u którego jest kurzajka do wyleczenia to dobrym wyborem moim zdaniem będzie wymrożenie. Po pierwsze – proste i skuteczne, a po drugie nie boli. Ja do mrożenia używam Wartixa. Wystarczy trzy razy kliknąć i brodawka zamrożona. Sprawdza się przy kurzajkach na rękach i stopach. O tym jak rozpoznać czy wyprysk to naprawdę kurzajka jest trochę porad na nakurzajki.com.pl.

Gość gość
Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Ojej ja miałam i długo myślałam, że będę mogła się ich pozbyć szybko korzystając z domowych sposobów, no ale nie pomogło. Dopiero wizyta w Centrum Pedologicznym w Łodzi pomogła. zrobili dobrą robotę, tam pozbyłam się tego dziadostwa.