Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaa sobie dziewczyna

Gdzie wymienic czeki?

Polecane posty

Witam. Moze ktos z Was mi pomoze. Pracowalam jakis czas temu w anglii przez agencje pracy i przez niedopatrzenie jednego z pracownikow tej agencji częsc wypłaty nie wpłynela mi na konto tylko dostalam czek ( tz. odebral go moj znajomy bo ja musialam nagle wrocic do domu). Gdzie mozna takie czeki wymienic?

Gość b klq
nigdzie;)) w Polsce

No to lipa :(. A w anglii? Jak to sie odbywa? Bo moze znajomy by mi tam to jakos zamienil na gotowke.

upup

Gość kajko i kokosz
Znajomy moze jedynie wplacic je na Twoje konto jesli masz jeszcze takowe. Niestety nie moze wymienic je na gotowke ani wplacic na swoje konto. Jak mialam czeki z USA to zalozylam konto dewizowe w PKO SA, bylo za darmo, ale czeki realizowali chyba z 8 tyg :O

Dziekuje. Kurcze tylko ze moj znajomy ktory siedzi juz kilka lat w Anglii twierdzi ze nic z tymi czekami nie moze zrobic tylko ja osobiscie moge sie wpłacic na swoje konto. Jak to jest tak naprawde? Moze jeszcze ktos sie wypowie?

Gość kajko i kokosz
Jesli masz jeszcze konto w Anglii na Twoje nazwisko, to moze je wplacic na Twoje konto! Jestem pewna, bo dopiero co moj chlopak zdepozytowal czek dla mnie na moje konto. Oczywiscie nie moze wplacic na swoje konto, ani wziac gotowki za czek, ale jesli zna numer Twojego konta, to bez problemu moze zdepozytowac czek.

Nie mam konta w Anglii. Czy mozna to przelac na moje konto ale polskie?

Gość alicja80
Zagraniczny czek możesz zrealizować w polskim banku. Musisz iść do banku w Polsce w którym masz konto i przedstawić czek, dokonasz tzw inkasa czeku wypełniając listę inkasową i w przeciągu 2 tygodni dostaniesz pieniądze na konto lub do ręki. Zależy to od czeku, gdyż w przypadku gdy jest to czek rozrachunkowy możliwa jest tylko wpłata kwoty na konto. Ostatnio realizowałam czek norweski w banky BZWBK w Wawie i nie było większych problemów. Radzę tylko iść do głownego odziału bo nietety wiedza urzędników nie zawsze jest wystarczająca. Bardzo ważne jest by pamiętać że każdy czek ma określoną ważność więć nie zwlekaj z realizacją. pozdrawiam!

Dziękuje Cie bardzo 🌻

Gość ileile
ile kosztuje rozliczenie takiego czeku w tej firmie?

Gość ileile
to z kazdego kraju z jakiego jest czek taka sama jest oplata?

Witam, z punktu euro-czek.pl to każdy kraj jaki obslugujemy posiada taką samą opłatę za realizację czeku. Jednakże Irlandzkie czeki skarbowe sa obarczone dodatkowa opłata wynikającą z irlandzkiego systemu podatkowego, i należy doliczyć do prowizji euro-czek.pl opłate dodatkową w wysokości 19-25 na poczet irlandzkiego urzędu skarbowego. Pozdrawiam,

Gość tyjnb
czeki skarbowe to takie same jak podrozne, czy wystawiane przez banki, w tym przypadku banki zagraniczne?

Witam, generalnie to podobne produkty, funkcjonują w obrocie na tych samych zasadach, jednakże różni je pochodzenia, czeki skarbowe wystawiane są przez zagraniczne urzędy skarbowe np ze uzyskanym zwrotem podatku i tylko takie czeki rozlicza euro-czek.pl pozdrawiam,

Gość retry
a ile są ważne takie czeki skarbowe?

Gość jarkowskia
a co jak czek straci waznosc?

>>>a ile są ważne takie czeki skarbowe?>>> Witam, w większości przypadków czek jest ważny 6 miesięcy, aby mógł być zrealizowany w euro-czek.pl to jego ważnośc musi wynosić minimum 5 tygodni pozdrawiam,

>>>a co jak czek straci waznosc?>>> Witam, nie może być zrealizowany, należny wtedy wystąpić z wnioskiem do odpowiedniej instytucji o wystawienie duplikatu, Euro-czek.pl pomaga w takiej procedurze w przypadku czeków angielskich. pozdrawiam

Gość franka72
i jak taka procedura wyglada?

Witam, w przypadku indywidualnego postępowania o wystawienie duplikatu czeku należy skontaktować się z odpowiednim urzędem i na odpowiednim formularzu zgłosić chęć wydania duplikatu, informacje o trybie postępowania i dokumentach powinny znajdować się również na stronie internetowej urzedu. pozdrawiam,

Witam, w przypadku wystąpienia o duplikat czeku z Anglii za pośrednictwem euro-czek.pl nalezy wpełnić dokumenty znajdujące się na http:// www. cuf.com.pl/download_pdf.php?file=komplet%20ponowne%20wystawienie%20czeku_cuf oraz załączyć do nich przeterminowany czek albo kalkulację, którą powinien Wam przysłać brytyjski urząd skarbowy (HMRC) lub historię zatrudnienia w Anglii. I taki zestaw dokumentów przesłać do euro-czek.pl A my pozyskamy dla Państwa duplikat przeterminowanego bądź zgubionego czeku. Pozdrawiam,

W każdym banku, czas realizacji czeku wynosi około 8 tygodni. Zapytaj tez o wysokosc prowizji

Gość rytyn
ale banki to chyba maja troche dluzszy czas realizacji takiego czeku i wieksza oplate?!

>>>W każdym banku, czas realizacji czeku wynosi około 8 tygodni.>>. Witam, i to jest właśnie koronna różnica pomiędzy funkcjonowaniem banku a usługami świadczonymi przez euro-czek.pl, czas realizacji czeku w bankach jest ponad 8krotnie dłuższy niż w euro-czek.pl, a wysokość prowizji nie jest jednolita, często zależna od wysokości czeku, a na pewno różna w zależności od banku, w euro-czek.pl opłata jest stała. A dodatkowo nie wszystkie banki podejmują się realizacji czeków. pozdrawiam,

Gość kladuynka33
to jaki jest ostatecznie czas realizacji czeku u pana/

Gość ulaulaula
i czy faktycznie lepiej sie oplaca realizowac czeki w takiej firmie jak Pana czy raczej banki?

>>>>i czy faktycznie lepiej sie oplaca realizowac czeki w takiej firmie jak Pana czy raczej banki?>>> Witam, każdy z klientów musi odpowiedzieć sobie samodzielnie na podstawie informacji jakie pozyskał od świadczeniodawców, ze swojej strony z pozycji konsultanta Euro-czek.pl mogę nadmienić że za realizacją czeku w euro-czek.pl przemawia przede wszystkim czas-szybkość realizacji czeku i stała niska opłata za jego realizację, tego nasi klienci mogą być zawsze pewni. W mojej opinii bezpieczeństwo , czas i niska prowizja to przeważające argumenty. Pozdrawiam,