Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wróżka KamKot

Za ile zgodziłybyście się pracować za granicą?

Polecane posty

Mam teraz urlop i większą jego część przeznaczę na obmyślanie strategii co do mojej dalszej kariery zawodowej. Interesuje mnie za ile byłybyście skłonne podjąć pracę za granicą i zrezygnować z pracy w Polsce? Oczywiście mówimy o pracy w swoim zawodzie. Przeglądałam ostatnio zagraniczne oferty pracy i zwykle pisze coś takiego salary: 25.000 Euro. W pierwszej chwili pomyślałam super sprawa, warto byłoby powalczyć o takie stanowisko, ale później się domyśliłam że te jest chyba (???) wynagrodzenie roczne. Jeżeli jest tak jak myśle, to miesięcznie wychodzi 2.000,- Euro, czyli przy obecnym kursie jakieś 6.500, - PLN. Ja zarabiam obecnie w swoim zawodzie 3.000,- PLN i wcale mnie to nie satysfakcjonuje, powiem więcej doprowadziło mnie to do takiej frustracji, że mam zamiar rozpocząć własną działalność gospodarczą. Przy dobrych wiatrach jestem w stanie wyciągnąć 10.000,- PLN brutto, ale niestety nie będzie to praca związana z moim zawodem, będzie to branża handlowa. Moje przemyślenia są takie, kogo ono do cholery za granicą chcą zwabić zarobkami w wysokości 2.000,- euro na miesiąc, jak to samo możemy mieć tutaj. Jakie jest Wasze zdanie?

Widocznie nie zależy im na zwabianiu :D Prawda jest taka, że jeżeli jest się faktycznie dobrym, to bez problemu można zgarnąć większą kasę.

Gość upupupupupupupupuu
up

Gość tylkoo
tam bys miala dwa razy tyle i tobie jeszcze by ylo malo?? :o

Gość frontline
2tys euro na czysto to za granica sporo, na pewno kupisz wiecej niz za 3000zl w Polsce, gdzie ceny w przeliczeniu sa wyzsze niz w krajach europy zachodniej.