Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madziutka

Wizazystka - kosmtolog. Pomoge, doradze. ZAPRASZAM!!

Polecane posty

Gość sgfyagfc
Witam. Jestem ciemna blondynka, zapuszczam wlosy a aktualnie mam do ramion wycieniowane, twarz dosc pulchna, niebieski oczy ( blekitne ) chce zrobic sobie pasemka albo balejaz nie wiem co lepiej sie sprawdza pozniej przy odrostach i nie wiem czy lepiej rozjasniaczem czy farba? Doradzisz?

Wydaje mi sie ze farba lepsza - rozjasniacz ma duzo szkodliwych składnikow. I mysle ze dla ciebie bedzie lepszy balejaz, wtedy bedzie mniej widoczna pulchna twarz :) Troche nie po polsku te zdania, bo sie ucze - a tylko na chwile weszłam na forum - ale mam nadzieje ze zrozumiałas :)

Gość lenka979
Cześć, mój kłopot wyglada następująco:na nosie, podbródku, czole i prawie całej twarzy oprócz ust i policzków mam ohydne tłuste wągry, nie trądzik, ale to badziewie. Do tego jeszcze skórę mieszaną. Używam toniku Clean&Clear ale efekty są marne, do tego skrzypovita 1 dziennie, ale mnie to nie zadawala. Jak patrzę na swoje koleżanki to krew mnie zalewa, bo one mają cerę bez żadnych pryszczy, itp. typowa moja zazdrość. Bardzo proszę o rade! help me!

stosuj często peeling chyba jest z tej serii clean&clean. Mozesz takze pojsc do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy - okolo 60zl

Gość Zyrafenka_AZ
Witam, ja również mam pytanie. Jestem naturalną blondynką o jasnej cerze ze skłonnościami do pękających naczynek. Używam odpowiednich kosmetyków, aby zapobiec pękaniu naczynek ale niestety przy jakiejkolwiek zmianie temperatury od razu się rumienię i powiem szczerze czasem wygląda to w miarę gdy rumieniec nie jest zbyt duży ale niekiedy moja twarz jest czerwona jak buraczek;) Chciałam zapytać jaką bazę i podkład powinnam sobie kupić aby nie tylko ochronić skórę twarzy przed częstymi zmianami temperatury ale również sprawić, że zaróżowienie twarzy będzie mniej widoczne? Dodam, że w tym roku wyjeżdżam do bardzo zimnego skandynawskiego kraju i zależy mi żeby kupić coś odpowiedniego i skutecznego. Wiem, że cena nie będzie niska ale chcę kupić coś dobrego. Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdrawiam serdecznie

Gość Yocca
To teraz ja:) Mam problem z dobraniem odpowiedniego kremu do twarzy. Od kilku lat uzywam bambino, gdyz tylko po nim nie miałam uczulenia i tylko on złagodził uczulenie po poprzednikach. Ale wiem, że nie jest on odpowiedni dla mnie, czuję, ze nawilża tylko skórę "z wierzchu" a tak naprawdę skóra nadal jest sucha. Po umyciu jest strasznie napięta, jak maska. Z upływem czasu na czole i nosie robi się tłusta ale na policzkach nadal sucha i napieta a do tego jakas taka pomięta:\. Schudłam w ostatnim czasie 10 kg i twarz także, wydaje mi sie, że to "wymięcie" twarzy to tego skutek. Poza tym np jak spię na brzuchu, rano przez kilka godzin mam odbita poduszkę na policzku:\ Myslę, że to wszystko przez nieodpowiednie nawilżenie skóry ale nie jestem pewna. Do tego mam głębokie bruzdy w okół ust i głębokie zmarszczki mimiczne na czole. Dziś kupiłam krem Lirene Folacyna - liftingujący krem przeciwzmarszczkowy. Nie wiem czy to dobry wybór:/ Mam 29 lat

Gość Andzia_Andzia
Witam, ja chciałam zapytać o to jak umiejętnie przyciemnić brwi. Chodzi mi o to że jestem blondynką i mam bardzo jasne i rzadkie brwi, które są słabo widoczne. Wiem, że można delikatnie przyciemnić brwi podczas malowania ale czym to zrobić i jak? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość Yocca
Andzia to ja Ci powiem, że jasno szara lub jasno brązową kredką tylko nie maluj jednym pociągnięciem brwi tylko takie małe kreseczki między włoskami, żeby naturalnie wyglądało:)

Gość jakie efekty
no to moze mi doradzisz.Mam jasna cere i zielone oczy jaki kolor wlosow bedzie mi pasował.Moja twarz jest okragla jaka fryzura.Mam pryszcze i wysypke poniewaz moja twarz jest wrazliwa jak sie malowac i jakiego pudru uzywac.Mam bardzo tłusta cere co zrobic zeby sie nie swieciła.

Czy mogłabyś mi polecić jakiś ochronny krem na zimę (to już niestety niedługo:-( ) Żeby nie zapychał porów, mam problemy z zaskórnikami.

Krem na zime polecam - Dermosan (do kupienia w aptece) lub Neutrogena. Dobre sa tez kremy dla dzieci na zime, np Nivea

jakie efekty - mysle ze bedzie ci pasowac odcien ciepłego brazu, ciemnego blondu z odrobina czekolady, mozesz zrobic sobie ciemniejsze koncowki - włosy ktore bedziesz miała przy twarzy tez zrob ciemniejsze optycznie pomniejsza policzki. Twoja fryzura nie moze byc wystrzępiona, musisz miec grzywke, np scięta na skos i wystrzepiona, tzw. pazurki - tył fryzury dowolny. Modne teraz sa rowne włosy. Mam pytanie dlaczego masz wysypke na twarzy??i te "pryszcze" czy to jest trądzik? Jesli tak i jest to bardzo dokuczliwe to musisz sie zgłosic do lekarza dermatologa. Natomiast na tłusta cere polecam podkład matujacy, np Lirene lub Soraya, nie tworzy sie po nich maska i dokładnie maskuja niedoskonałości.

Gość jakie efekty
byłam u dermatologa dała mi cos na tradzik ale po tym preparacie zrobila sie wysypka ktorej nie moge wyleczyc.

Gość ciemniutkaa
Cześć :) Moim problemem jest cera-dlugo zmagałam się z trądzikiem, teraz już jest o wiele lepiej, ale pozostały mi blizny i przebarwienia. Który krem będzie na to lepszy: Avene Cleanance K czy Effaclar K? Pozdrawiam :)

Witam mam do sprzedania kikla kosmetyków firmy Faberlic w ekstra cenach. Sa to kosmetyki tlenowe, nie uczulajace, moze mało znane ale naprawe bardzo dobre. Jesli chcesz wiedziec wiecej odsyłam na www.faberlic.pl Produkty w promocji to: Konturówka do ust(morowy róz, rózowa marmolada, połyskujacy beż, rozowo-karmelowy) - 5zł Błyszczyk do ust(rózowa przyjemnośc, liliowa zmysłowość, kuszący purpur, rozkoszujaca miedź, wzruszający róz) - 7zł Pogrubiajacy tusz do rzęs - 10zł Nawilżająca pomadka(miraż, imbir, róż, lilia, pomarancz, bordo, jagoda, purpur, brzoskwinia)- 8zł Szminka do ust (róż, brzoskwinia, mandarynka, lilia, fiolet) - 6zł Pamadka z gąbeczką(lilia, róża, sakura, tulipan, szarotka) - 10zł Lakier do paznokci (róz, srebro, miedz, brąz)- 6zł Lakier do paznokci w kolorach letnich - 4zł Żel do pielęgnacji ciała po depilacji - 8zł Wzmacniający żel liftingujący do biustu - 8zł Tusz do rzęs - czekoladowy - 6zł Polecam :)

ciemniutkaa - Effaclar K- wg mnie i kilku jeszcze moich klientek jest lepszy, szybko sie wchłania, Avene Cleanance K można uzywac tylko na noc(chociaz zalecane jest tez i na dzien) niestety pod makijaz sie nie nadaje - puder sie na nim wałkuje i nie ładnie to wyglada jakie efekty - powinnas sie zgłosic jeszcze raz do dermatologa, poniewaz mozesz byc uczulana na składnik leku ktory ci zapisał

Gość a jak ja mam 22 lata to
moge juz zaczac uzywac kremu ava mustela na pierwsze zmarszczki?

halo

tak, pokawiaja takie pod oczami (zawsze mialam worki i cienie) oraz troszke na czole. ogolnie mam sucha cere i sie luszczy :( a na dodatek pekaja mi powoli naczynka na nosie (niestety sie czerwienie czesto) i mam pryszcze :/ to co mi radzisz?

najlepiej jakbys poszła do kosmetyczki bo ja ci tak na odleglosc nie pomoge, a jakiego kremu(firma) bys chciala uzywac?

firma obojetna, najmniej istotna sprawa..... mam iwostin na zaczerwienienia i z svr taki z 5% mocznikiem na sucha skore

.............