Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Hypedotella

Zwróciłam obiad, to karma od BBB

Polecane posty

Ja teraz czytam "The price of money" by Rob Dix, nawet spoko. A skonczylam czytac niedawno "The shortest history of economics" by Andrew Leigh, ta byla super, polecam.

6 minut temu, Hypedotella napisał:

Postaram sie dokonczyc, ale niespodziewanie sie pochorowalam. Ogolnie jakis zawrot glowy i mało czasu, nic nie dokanczam ostatnio. Ale ciekawa perspektywa w tej ksiazce jesli kogos interesuja zjawiska z cyklu paranormalne czy archiwum X, cos nadzwyczajnego.

Wielozadaniowość... 

Jako ciekawostka taki opis znalazłam w tej totalnej biologii... pewnie jest tego więcej w necie.

https://www.totalna-biologia.pl/choroby/zawroty-glowy

Tutaj jest bardzo duzo ciekawych lektur, ale w jezyku angielskim, gdyby ktos byl zainteresowany: https://gutenberg.org/

Ja zaczalem czytac ostatnio o upadku Cesarstwa Rzymskiego, jestem juz w chapter 1 part III

to zabieram sie za czytanie 😄

27 minut temu, KochamElcie<3 napisał:

Zapytalem swojego Portera czy warto czytac ksiazki Lazareva, a on, ze wielu czytelnikow lubi jego ksiazki za unikatowe podejscie do spraw rozwoju duchowego, zdrowia i o tym jak lacza sie miedzysoba ludzie

podobno jego ksiazki zawieraja duzo anegdot, i podobno twierdzi ze mysli i emocje maja wplyw na zdrowie fizyczne i ze wszyscy laczymy sie ze soba poprzed collective counsciousness?

Podobno nalezy tez do tego krytycznie podchodzic i probowac znalezc dowody, dot. jego teorii 😄

Kto to jest Porter? 

Porter to bot na moim kanale IRC, gdzie siedzimy z AncientWisdom i ziomeczkami, i ma bardzo wiele funkcji 😄 m.in. chatgpt 😄

wpisuje .tellme albo .tellus is Niburdiame a Cleopatre a on mi odpowiada po kilku sekundach xD

17 minut temu, marawstala napisał:

Ok. dzięki... ale nie przez książkę? Może potrzebujesz odpoczynku i stąd to gorsze samopoczucie.

Było też o tym, że rozciaga sie to na inne osoby. Jak znajde wiecej czasu postaram sue strescic. 

Nie wiem czy przez ksiazke, chyba nie, choc z gory tam jest jakos napisane, zeby nie czytac jak ktos sie zle czuje czy cos takiego. Mam nadzieje, że nic nie przekreciłam.

17 minut temu, marawstala napisał:

Brzmi trochę jak totalna biologia czyli bierzesz pod lupę jakaś chorobę i sprawdzasz jakie zachowanie/postępowanie było przyczyną... ale nie czytałam. Warto czytać tak wg Ciebie?

Sądzę, że warto, ponieważ nawet jeżeli nie zgadzasz się z tymi opiniami to jest ksiązką niezwykłą, mówi o tajemniczym swiecie energii i zależności. Ja akurat wierze w energie. 

• Like 1

1 minutę temu, Hypedotella napisał:

Było też o tym, że rozciaga sie to na inne osoby. Jak znajde wiecej czasu postaram sue strescic. 

Nie wiem czy przez ksiazke, chyba nie, choc z gory tam jest jakos napisane, zeby nie czytac jak ktos sie zle czuje czy cos takiego. Mam nadzieje, że nic nie przekreciłam.

W sumie, jak ktoś jest zdrowy i wypoczęty to umysł ma świeży... inaczej przetrawi przeczytane informacje i być może inne wnioski z tego wyciągnie. Powrotu do zdrowia w takim razie... nie ma co sobie na siłę dokładać zajęć. Pa

Przed chwilą, Hypedotella napisał:

Sądzę, że warto, ponieważ nawet jeżeli nie zgadzasz się z tymi opiniami to jest ksiązką niezwykłą, mówi o tajemniczym swiecie energii i zależności. Ja akurat wierze w energie. 

bo istnieje czego dowodzi fizyka

wszystko jest energio

1 minutę temu, Hypedotella napisał:

Dzięki i o to mi chodziło. : )

Ja dzisiaj zaliczylem kapiel w lesnym bajorku, lezalem w lodowatej wodzie i dwa dni spalem i nic nie jadlem prawie, i teraz jestem taki glodny, ze wjeebalbym wielka pizze i duzego kebsa z kurczaka zeby sie najesc, ja prdl XD

pomocy

39 minut temu, marawstala napisał:

W sumie, jak ktoś jest zdrowy i wypoczęty to umysł ma świeży... inaczej przetrawi przeczytane informacje i być może inne wnioski z tego wyciągnie. Powrotu do zdrowia w takim razie... nie ma co sobie na siłę dokładać zajęć. Pa

Tobie także wszystkiego dobrego  😊

Miłych snów 😊🌛

40 minut temu, Bawidamek z Szczywilka napisał:

bo istnieje czego dowodzi fizyka

wszystko jest energio

Stąd zainteresowała mnie książka...

1 godzinę temu, KochamElcie<3 napisał:

mojej mamie kiedys jakas cyganka mowila, ze zostane ksiedzem, oby to nie byla prawda, bo chcialbym miec zone i dziecko/dzieci

Wprost...woda się ze mnie leje...jak ze sciskanej gąbki. Nie wiem co mi tak zaszkodziło...😕

Edytowano przez Hypedotella

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się