Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkhhaa

Twarz po odchudzaniu

Polecane posty

Gość kkhhaa

Witajcie Moi Drodzy! Schudłam 15 kg. Postarzałam się o 10 lat. Zmarszczki pojawły się na twarzy i szyi. Chce schudnąc jeszcze 20 kg, co będzie dalej. Ważyłam 100 teraz 85. Co robic

Gość kkhhaa
Pragne dodac ,że mam 48 lat

Gość kkhhaa
Bardzo proszę o pomoc

dalej bedzie gorzej. niestety. znajoma mamy odchudzila sie o 35 kg. wyglada 15 lat starzej niz przed odchudzaniem :o

Gość Ja schudlam 14 kg
W wieku 23 lat, wazylam 66 kg na 168 cm wzrostu. Faktycznie masz racje twarz inaczej wyglada, musisz koniecznie uzywac kremu b. dobry polecma Nivea night (ok 40 zl ale genialny) no i koniecznie uprawiaj sport, najlepiej plywanie po conajmneij 20 min 2 razy w tygodniu to nie bedziesz miec takich obwislych fald.

Gość ewka spadła z drzewka
Nie wiem jak Ci pomóc:( Ja jak schudłam 20 to wyładniałam na twarzy, zero zmarszczek tylko ze licze 22 lata. Pewnie za szybko schudłaś no skóra nie ta sama. Ale gratuluję skucesu:) Oby tak dalej:)

Gość kkhhaa
Ojejku, nie pocieszyłeś mnie. Używam całej serii Nivea juz od dawna. Piję wodę, mało się ruszam, bo jestem po operacji. Martwię się bardzo. Z wesołej pulchnej kobiety, stałam się zrzędliwą babą.

Gość dsfdf
do ja schudlam....jak to zrobilas:)kochana ja mam 165 i waze 66 kg...chcialabym schudnac 10...to moje marzenie! ale wcie jak trudno jest czasmai pomino codziennego sportu itd..podziwiam i gratuluje

Gość bo na starość sie nie odchudza
:-o

no pewnie , bo na starość to tylko worek pokutny :( wielkie dzieki

Gość tajmahalka
NIestety nic na to nie poradzisz. W wieku 20 lat schudlam 30kg i skora na twarzy byla jedrna. Teraz mam 25 lat znowu schudlam 20kg i juz widze, ze to nie to samo. Moja mama schudla 15kg i tez odbilo to sie na jej twarzy.

spojrzcie na ewe bem, jak sie postarzala po odchudzaniu. odchudzanie odbija sie na twarzy strasznie. mimo, ze mam 25 lat i niby schudlam powoli to jednak widze, ze za duzo i ze skora nie jest taka jak trzeba. wazne jest zdrowe odzywianie, unikanie chemii. z kremow polecam ziaja calma HLC, cala seria jest genialna. do tego masaze miekka szczoteczka, potem parowka i na to dobra maseczka. po ilus tam tygodniach widac znaczna poprawe. warto sie tez po zakonczonym odchudzaniu wybrac do kosmetyczki na glebokie zluszczanie i ujedrnianie, pomaga. no i na koniec - pilnowac wagi, nie palic papierosow i pic duzo zielonej herbaty, myc sie tylko w lodowatej wodzie bez mydla, czasem robic masaz kostkami lodu i powinno byc dobrze.

dodatkowo - nalezy dbac o odpowiednia ilosc niektorych kwasow tluszczowych w diecie, mozna zaopatrzyc sie w suplement typu CLA, omega 3, kupic olej lniany, oliwe z oliwek z pierwszego tloczenia. najgorsze dla cery i wlosow sa diety redukcyjne ktore w sposob edrastyczny ogrniczaja ilosc spozywanego tluszczu, badz tez zaburzaja proporcje pomiedzy kwasami tluszczowymi w diecie.

Gość a ja schudłam 14 kg i wszyscy
mówią zgodnie, że ubyło mi 10 lat, mam prawie 40

Gość kkhhaa
Podaj zatem swój jadłospis.

chcialam jeszcze dodac, ze z wiekiem lepiej miec pare kilo wiecej, tak srednio 2-3 kilo na 10 lat, zaczynajac od 35. wtedy skora inaczej wyglada. wiadomo, natolatka warzaca 50 kilo przy wzroscie 170 wyglada super, ale juz 40 latka przy tej wadze wyglada duzo gorzej i powinna wazyc jakies 55-58. tu nie chodzi o to, zeby usprawiedliwiac tycie wiekiem ale zeby miec troche tluszczyku, ktory przewaznie wygladza zmarszczki. wiekszosc babek przy kosci nie ma masakrycznych zmarszczek.

Gość kkhhaa
Witam. Zgadzam się z Twoim zdaniem. Zawsze byłam pulchniutka, lecz teraz trochę dokuczał mi ten tłuszczyk. Chciałabym schudnąc dla zdrowia. Przy wzroście 162 jak będę ważyła 70, to będzie dla mnie ogromny sukces.

Gość winogronko.
Zgadzam sie. Mama mojej kolezanki zawsze byla bardzo szczupla, trzymala stala wage, ale niestety po 40 twarz z roku a rok wyglada gorzej. Moja mama natomiast zawsze miala z 10kg na plusie i wyglada znacznie mlodziej niz wskazywalaby na to metryka.

Gość kkhhaa
Jedna z koleżanek zaproponowała mi OLEKARDIN . Co sądzcie na jego temat. Ponoc poprawia stan skóry, paznokci i włosów.

Gość kkhhaa
Prosze podajcie jakieś rodzaje zabiegów poprawiających kondycję skóry twarzy i szyi.

Gość kkhhaa
Nie macie takich problemów jak ja. To jestem chyba histeryczką, skoro mnie to martwi.

Gość kkhhaa
Jaki krem polecacie na twarz. Używam Nivea .

Gość kkhhaa
zapraszam do dyskusji

ja natomiast kategorycznie mam inne zdanie niz lady_in_red21 , jak schudłam to na twarzy wypiekniałam i mimo iz mam 30 lat i bede ich miała wicej nie zauwazyłam negatywnych skutków. Poza tym..kazdy chudnie INDYWIDUALNIE. a to oznacza, ze jednego twarz sobie radzie innego nie.

Gość fretka1
Ciesz sie, ze schudlas tyle przed 30stka, bo za 10 lat twarz by sie tak ladnie nie wstapila

alez ja wlasnie pisalam o osobach powyzej 35 lat kiedy to skora naprawde traci jedrnosc i odchudzanie widac jak na dloni. natolatka moze schudnac 10 kilo w dwa tygodnie i nie bedzie tego po niej widac. ja majac 18 lat przeprowadzilam kopenhaska. myslisz, ze bylo cos widac na skrze? guzik, wygladalam jak miss swiata. 5 lat pozniej, nieco umeczona dietami zrobilam diete 500 kcal przez dwa miesiace; efekt - wypadla polowa wlosow, pojawily sie rozstepy. teraz mam 25 lat, pol roku temu wazac 55 kilo nabawilam sie zatrucia poakrmowego. lecialo z kazdej strony. w tydzien zeszlo 6 kilo. efekt? rozstepy na brzuchu, ktorych nie mialam wazac nawet powzyej 80 kilo. dlatego powinnas sie cieszyc jak tu pisza, ze schudlas przed 30 a nie dlugo po, bo potem to naprawde widac. nie ma co sie oczukiwac, odchudzanie to pozbawianie organizmu wielu skladnikow, wysciolka tluszczowa znika, skora jest mniej napieta itd. oczywiscie odchudzanie wielu pomaga, odmladza ale w pewnym wieku postarza jesli schudnie sie za szybko i za duzo. i jako przyklad daje ewe bem. aha, dodam od siebie, ze zadne kremu przeciwzmarszczkowe nie pomga jesli sie nie zaopatrzymy w dobry krem do twarzy z filtrem. ja uzywam takiego 30+ UV i jestem zadowolona.

Gość kkkan
Dzięki za rady. Może ktoś jeszcze coś poradzi