Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kate358

Krzywa przegroda nosowa.

Polecane posty

Gość Kate358

Witam, nurtuje mnie to pytanie już od dawna... Jak samemu rozpoznać krzywą przegrodę nosową? Niby nie mam problemów z oddychaniem, a podczas lotu samolotem nie odczuwałam zmian ciśnienia, jednak kiedy patrzę "od dołu" na mój nos (w lusterku) jest on cały przechylony w prawo (a normalnie tego praktycznie nie widać). Nigdy nie miałam wcześniej złamanego nosa. Czy przechylenie w prawo mojego nosa może świadczyć o tym, że mam krzywą przegrodę? Proszę o pomoc... i bez głupich odpowiedzi, nie mam praktycznie żadnej wiedzy na ten temat:) PS- Byłam u laryngologa, ale pani doktor z wielką łaską i od niechcenia mnie przebadała stwierdzając, że "nic tu RACZEJ nie widzi" więc nie wiem, czy jej diagnoza może być wiarygodna... :P pozdrawiam

Gość krzywonosna
ja ma skrzywioną przegrodę ale zaryłam nosem w ścianę no i się złamał....ale mam krzywy teraz...na jedną stronę przechylony :P...ale mam to gdzieś,na żadną operację nie pójde...mój mąż mówi że mam śliczny nosek ;)

Gość krzywa przegroda
przegroda nie zawsze jest wznikiem urazu mechanicznego, więc to że nie miałaś złamanego nosa nie znaczy że nie możesz mieć krzywej przegrody. u mnie nie dawno okazało się że mam skrzywioną przegrodę... poszłam do laryngolog w sprawie zatok i ona powiedziała że wg niej to mam niedrożne ujście zatok i wysłała mnie na tomografię komputerową, na której potwierdziła się niedrożność i wyszło jeszcze skrzywienie przegrody :)

Gość Kate358
dzięki za odpowiedzi ;-)

Gość djhidpdj
hej do autorki tematu to bardzo prawdopodobne ja byłam u laryngologa i stwierdził ze mam bardzo skrzywiona przegrode i własnie jak patzre w lusterko to tak jakby cały nos mam przechylony na prawa strone i mysle ze dlatego ze przegroda w czesci kostnej jest krzywa po prostu tak sie zrosła ja tez ide na ten zabieg bo zatoki to p[oważna sprawa a i efekt kosmetyczny tez napewno bedzie jesli laryngolog wypraostuje nosek :D :) pozdr

Gość gość
Krzywa przegroda to zmora, może być nawet powodem kataru całorocznego! U mnie dopiero jej zoperowanie (dzięki poradzie dr Gronkiewicz:)) pomogło i katar przeszedł!