Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca . . . .

Studia ... wybor ...

Polecane posty

Gość pytajaca . . . .

Witam! Mam maly dylemat ... Chce studiowac Finanse i Bankowość :)zaocznie (i prosze o zbedne komentarze, to swiadomy wybor) ... No i mam dylemat studia na panstwowej uczelni (AE w Katowicach),1800zl za semestr, zajecia co tydzien w sobote i niedziele, wiec praktycznie zycia nie bede miala ... :P albo studia na prywatnej uczelni nastawionej na nauczanie nauk ekonomicznych (GWSH w Katowicach), w rankingu uczelni niepublicznych zajmuje czolowe miejsce :), koszt semestru 1220 zl, zajecia co 2 sobote i niedziele :) Co byscie wybraly i dlaczego ???

Gość pytajaca . . . .

Gość =pppppppp
Wszystko jedno, dobrze ze FIR :)

Gość =pppppppp
i zasanowilbym sie jeszcze nad WSB Poznan w Chorzowie :)

Gość oj kabelku drogi
na zaocznych są tumany :p

Gość pytajaca . . . .
tumany ... hmmm ... mozna tez powiedziec, ze ludzie zaradni zyciowo, ktorzy chca wczesniej niz ludzie z dziennych zmierzyc sie z doroslym zyciem :P Szczerze to bylam nastawiona na AE w Katowicach no bo wiadomo uczelnia publiczna to jednak zawsze ma wyzszy prestiz :) ale jak zobaczylam system nauki i cene za semestr, to nie powiem opara mi opadla ;)

Gość madzialenka1982
1800 to nie jest dużo, są kierunki gdzie się płaci 2500-3000 minimum za semestr... a co do studiów to zastanów się co będzie dla Ciebie lepsze... ja bym wybrała studia gdzie zajęć jest więcej - a im więcej zajęć tym większa szansa że się czegoś nauczysz

Gość =pppppppp
i tak jak znajdziesz prace to sie o uczelnie nikt pytal nie bedzie...

Gość ej ale godzinowo
godzinowo jest tak samo na kazdej uczelni. Myle sie ?

Gość =pppppppp
nie, godzinowo to samo jest co do minimum programowego - czyli to zeby uczelnia mogla prowadzic dany kierunek. Natomiast uczelnia wprowadza sobie rowniez swoje przedmioty...

Gość po co ci studia
w Anglii to ci się na zmywaku nie przyda

Gość fbsudc
no nie wiem czy nikt nie będzie się pytal jaką uczelnię kończyła... już spotkałam się z ofertami pracy, gdzie było zaznaczone po jakich uczelniach nie przyjmują!! a przecież normą jest pytanie sie o ukończoną uczelnię, bo nie tylko kierunek się liczy... oczywiście ilość godzin jest różna na różnych uczelniach... są uczelnie gdzie zaoczne są piątki, sobota i niedziela co tydzień, na innych sobota i niedziela co drugi tydzień, więc gdzie tu ta sama ilość godzin... nie dość ze inna ilość godzin to pewnie inne przedmioty, inne specjalizacje...kierunek nigdy kierunkowi nie równy

Gość pytajaca . . . .
dziekuje za odpowiedzi :)

Gość morfologia
dla Ciebie nauka tylko w weekendy to dużo? to jak Ty skonczyłaś szkołę srednią?:O

Gość szkołę średnią to teraz
byle debil kończy :o 🖐️

Gość morfologia
oj wierz mi, że nie... dzisiaj się okazało, że u mnie w klasie są 3 osoby mniej. dodam, że jestem w klasie maturalnej

Gość zasadafa
znam osoby które nie zdały matury i mają sie o wiele lepiej niż osoby które poszły na studia (i nie ma tu mowy o znalezieniu sobie bogatego małżonka)

Gość szkołę średnią to teraz
to nie świadczy o trudności , tylko o tym jakie debile chodzą teraz do liceów :o 🖐️ a ta maturka co ją wystarczy na 30% odklepać i iść na wyższą szkołę coca-coli i studenty buhahaha

Gość zasadafa
na szczeście za moich czasów była stara matura

Ja bym zdecydowała na szkołę prywatną. raz, że taniej, dwa, że zajęcia rzadziej... Poza tym to, że prywatna nie znaczy wcale, że gorsza. Skoro ma czołowe miejsce w rankingach..?:)

Gość fdfdf
fbsudc mam do czynienia z ofertami pracy od 4 lat i jeszcze takowego nie widzialem. Slyszalem owszem o jednym, jesli chodzi o g.slask to ta uczelnia dzis jest uczelnia akademicka

Ej, przestańcie gadać w kółko o tym, że matura jest dla debili. Teraz są dwa poziomy- podstawowy i rozszerzony i uważam, że rozszerzony jest trudniejszy niż jakaś tam stara matura:/

Gość eeeeeeeeeee
u mnie na Ue w kraku płacimy 2200zł :/ ja tam wolę uczelnie państwowe

Gość sssssssssssssssssssssssssssdss
a FIB ?:P