Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie po co

po co zmieniac nazwisko po slubie??

Polecane posty

Gość Justyna__27
Ja bardzo chciałabym mieć podwójne, ale wtedy obydwa kończyłyby się na "ka". trochę bez sensu. Będę miała nazwisko męża, bo jest o wiele ładniejsze od mojego.

Gość Landlondaa
Ja jestem 6 lat po ślubie i NIE zmieniłam nazwiska, mam nadal swoje :) Dzieci mają po mnie po prostu , i jest ok :) .

Gość metaxxaa
ja też zostawiam swoje :) a głupie wieśniackie komentarze ludzi którzy mnie otaczają omijam z daleka. Podoba mi się moje ot co i go nie zmieniam wcale to nie oznacza że narzeczonego już nie kocham :D

Ja nie jestem tradycjonalistka - ale nie to jest najwazniejsze - po prostu niektore panny (zanim zostana mezatkami;) maja pewne osiagniecia na swoim koncie i nazwisku - wtedy rozumiem ze np. maja dwuczlonowe - np. jesli ma sie jakies publikacje naukowe, dziennikarze itd. albo inne osiagniecia zawodowe, kontaky. - wtedy to ma sens, ale spotakalma sie z przypadkami gdzie np., pracownicy biura podrozy zachowywaly sobie dwuczlonowe nazwiska (czasem przydlugie) i jeszcze godzine po slubie (kiedy mialy na to czas?;-)) zmianialy na profilach spolecznosciowych na podwojne nazwiska - to wedlug mnie wskazuje na pewne kompleksy;-)) widze ze wiele kobiet chce nowego nazwiska (zmiany) bo wspolne dzieci itd. mi sie wydaje to kwestia zupelnnie trzeciorzedna - w koncu rodzina to raczej wspolne wiezy i poczucie przynaleznosci a nie dokumenty

Gość zrobswojslubPL
Jak widać są różne powody do zmiany nazwiska, pozostaniu przy panieńskim albo zdecydowaniu się na podwójne :) Krótkie podsumowanie u nas na blogu: http://zrobswojslub.pl/nazwisko-po-slubie/ Warto chwilę się nad tym zastanowić, żeby podjąć przemyślaną decyzję!