Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

o bla di o bla da

YERBA MATE-pił ktoś taką hebratkę??

Polecane posty

Gość kristina tentos
Yerba jest git! Nie ma "smaków" - są tylko różne odmiany, łagodniejsze i mocniejsze. Najbardziej szlachetna - ale i wytrawna w smaku, dla niektórych aż za bardzo - jest paragwajska "Pajarito"

ja piłam, nic specjalnego każda herbata, oczywiście odpowiednio mocna (jedna łyżeczka na filiżankę) jest pobudzająca, bo zawiera teinę, substancję podobną to kofeiny

Gość kristina tentos
są smaki? o to sorry... nie spotkałam się z tym i zgoda: najlepiej z tykwy i przez bombillę ! :-)

Gość lejek56
Ja dzięki yerbie przestałem pic kawe, a piłem jej nawet 4 filiżanki w pracy. Ja pije w zwykłym kubku bo o tykwe trzeba dbać żeby nie zapleśniała. Kupiłem najlepszy według mnie zestaw: http://www.yerbamatestore.pl/projector.php?product=3301&affiliate=michalalak A teraz dokupuje naturalną Rosamonte. Ostatnio też zacząłem pic CBSe o smaku kawowym http://www.yerbamatestore.pl/projector.php?product=2851&affiliate=michalalak

Gość kaczucha234
wiedziałyście że w Yerba mate jest tyle witamin? chyba faktycznie zamienię kawę na coś pobudzającego i zdrowszego:) Herbata Yerba Mate zwiera bardzo dużą ilość składników mineralnych i witamin, które poprawiają kondycję naszego organizmu. Yerba Mate zawiera bowiem, takie składniki odżywcze, jak: - magnez , krzem, fosforany, kwas chlorowodorowy, chlorofil, cholinę, inozytol. - witaminę C, która działa wzmacniająco na nasze zęby, czerwonych także zwiększa ilość czerwonych krwinek, - mateinę, która stymuluje Centralny Układ Nerwowy, nie powodując uzależnienia - sód, potas i wapno działające wzmacniająco na nasze kości i zęby, - witaminę A niezbędną do prawidłowego wzrostu, działająca na nas uodparniająco - witaminę B1 ułatwia trawienie, a także pomaga w utrzymania prawidłowego stanu układu nerwowego, - witaminę B2 , która działa wzmacniająco na nasze włosy a także żelazo niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. http://nuclearts.pl/zywnosc/yerba-mate-co-to-jest-jak-ja-pic/

Gość kloiuyhvn
odswiezam

piłam. do smaku trzeba się przyzwyczaić. wg mnie smakuje tak jakby połykać dym z papierosa, ale w płynnej postaci :P niezbyt. chcesz się czegoś dowiedzieć o yerba mate, poczytaj lub pooglądaj Cejrowskiego. on jest fanem tej herbaty i sporo o niej wie.

pilam... smakuje jak zaparzony torf!!! po jednej tykwie mialam halucynajcje zoladkowe :D... juz nie praktykuje