Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jeszcze nic u mnie było tak

Czy to prawda, że jak do kilku miesiecy po porodzie nie zadba sie o brzuch to...

Polecane posty

to już bardzo ciężko sie go będzie pozbyć????

Gość juz wkrotce mamuska...
TEZ BYM TO CHCIALA WIEDZIEC BO JESTEM WLASNIE W CIAZY I NIC NIEWIEM NA TEN TEMAT :-(

Gość niestety to prawda
:(

Gość juz wkrotce mamuska...
ALE W JAKI SPOSOB TRZEBA DBAC? SMARUJAC CZYM? I TRZEBA NOSIC JAKIES SPECJALNE MAJTKI UCISKOWE BRZUCH?

Gość ale że co
o co chodzi? jak się nie zadba? mięśnie zawsze możesz zacząć ćwiczyć przecież, a ćwiczeniami zrzucasz tłuszczyk i wciąga ci się brzuch. skóra? wystarczy zainwestować w dobry krem. rozstępy rozjaśniają się same po paru latach, ale można je zredukować do minimum odpowiednim kremem. ja miałam stare sznyty z czasów młodości i odpowiedni krem zdziałał cuda, te blizny mi zmniejszył tak, że tego prawie nie widać. wystarczy poszperać. a skóra się ujędrni gdy będziesz stosować zimne masaże, hartować ją prysznicem itd. bez względu na to ile czasu minie od porodu.

Gość co to za krem na rozstępy

Chodzi o to, że od porodu minęło 7 miesięcy a ja wogóle nie ćwiczyłam, niczym się nie smarowałam (nie mam rozstępów tylko został duży brzuch) słyszałam, że jak się nie wróci do formy sprzed ciąży w ciągu pół roku to potem są marne szanse, boję się że jak zacznę się kiedyś trochę odchudzać żeby zrzucić zbędne 8kg to zostanie mi fałda na brzuchu.

Gość Ania1986
Jesli jestescie jescze w ciazy to smarujcie brzuch, zeby byl ciagle nawilzony, moze byc zwykla oliwka po kapieli, a moze byc tez krem na rozstepy, ja uzywalam dr ireny eris. Moja mama ma straszne rozstepy, ja nie mam wcale, a przeciez to jest dziedziczne. Po portodzie nie moglam cwiczyc po mialam cc. ale jakies 2 miesiace po moj brzuch juz byl ok, bez kompleksow moglam go pokazywac, delikatne cwiczenia smarowanie kremami ujedrnajacymi i wyszczuplajacymi:) teraz jestem poltoraroku po ciazy i... jest gorzej niz bylo!!! Takze niestety po ciazytrzeba duzo bardziej dbac o brzuch niz wczesniej, zeby byl ladny. Zaczelam jesc slodycze, dupe woze juz tylko samochodem! Kupilam miesiac temu abrocket i cwicze.. cwicze..

Gość to znaczy diabelek
ja 3 miesiace PO porodzie chodzilam w ciazowych spodniach :o nie uzywalam super wymyslnych balsamow(tylko te traducyjne,nawilzajace),ani nie cwiczylam,rozstepow nie mam a brzuch jest ok,spokojnie wchodze w rozmiar 38(czyli tak jak przed ciaza).ale znam osoby ktore z po porodzie wygladaly jakby nigdy nie rodzily-takie szczuple byly.trzeba nawilzac skore w ciazy i zaczac intensywniej dbac o siebie po porodzie.

Gość Ania1986
kolezanko wyzej, Mysle, ze nigdy nie jest za pozno, a poza tym to co to jest 7 miesiecy, Zacznij cwiczyc miesnie brzucha,

Gość Nawet Fajna Mamuśka
ja nie wiem czy to prawda, nic nie robiłam, a brzuch mam płaski i szczupły.

Gość hhtp
zgadza się... chodziłam na fitness, gdzie klub należał do babeczki która była specjalistką w jodze,pilatesie i różnych rodzajach ćwiczeń dla kobiet w ciąży i po ciąży i pamiętam jak kiedyś mówiła, że największą szansę na powrót do dawnej sylwetki (zwłaszcza chodzi o brzuch) ma się w ciągu tych właśnie 6-8 miesięcy... potem naprawdę ciężko sprawić by brzuszek był płaski...a widać, że wiedziałą o czym mówi, bo brzuch miała płaski a była po porodach i przestrzegała babeczki w ciąży by ćwiczyły już w trakcie ciąży odpowiednie ćwiczenia a potem szybko zaczęły działać by nie otrząsnąć się wtedy gdy już będzie za późno i brzuch zostanie :/

Gość Ania1986
Przykro mi, ale nie uwierze, ze brzuch sam z siebie jest po porodzie idealny, Zalezy co dla Ciebie znaczy idealny, bo mi chodzi o zupelnie plaski na ktorym nie odklada sie nadmiar skory po ciazy, co jest niestey nieuniknione, bo przeciez skora sie rozciaga i jak dzidzia juz wyjdzie to niestety ona wisi.

Gość hhtp
mnie zastanawia jaki ona musiała mieć ten brzuch :D miałam taką znajomą gdzie w 9 miesiącu miałą brzuch jakby była gdzieś dopiero w połowie ciąży... poza tym nigdy brzuch sam z siebie nie stanie się od razu płaski, więc albo odpowiednie ćwiczenia, albo dieta, masaże itd

Gość słodka lolitka
hhtp - pewnie miała silne mięśnie brzucha, które po prostu przytrzymywały dziecko i jej się, że tak powiem nie wylewało :P

Gość kikottta
eeeee tam, moja znajoma odzyskala dawna sylwetke dopiero po roku. brzuch wciaz jej troche wisial. po 4 latach od porodu zaczela cwiczyc i teraz brzuszek ma plaski.

Gość to za brzuszki trza sie wziasc
ehh a jak sie nie chce... nie mam czasu nie mam siły na ćwiczenia i to jest najgorsze :( mała od początku wstaje przez całą noc kilka razy teraz ząbkuje ti kilkanaście nawet i poprostu padam rano marze o snie, za chiny nie myślę o ćwiczeniach :(

Gość balladynka32
dziewczyny, tycie to pewnie sprawa indywidualna ja 13 miesiecy po porodzie waze mniej niz przed ciażą, brzuch plaski jak deska, a wczesniej zawsze jakies sadelko bylo. od czego wy tyjecie? opika nad dzieckiem to taki wysilek fizyczny, ze za wszystkie cwiczenia starcza.