Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko

Problem po cesarce!

Polecane posty

Gość tak tylko

Witam mam pytanie czy przytrafiło się jakiejś mamusi pęknięcie brzucha po cc?-bo mi chamsko pękło i goi się już 2 miechy rivanol nie pomógł maści z antybiotykiem też! proszę pomóżcie!

Gość mmmmmmmm
paskudna sprawa, mi też pękło ale taki kawalek ok 2 cm , poszłam do gina założyl opatrunek i tak sie goiło, pomogła mi kapiel w wodzie z szarym mydłem!!! rewelacja!! ale brzydkie zgrubienie niestety zostało:(

A sączy Ci sie ropa??Powinnaś zrobić wymaz z rany.U mnie okazało sie,ze to gronkowiec złocisty i konieczny był doustny antybiotyk,spora dawka.Po 3 miesiąca dopiero miałam spokój.

Gość tak tylko
oooooo jak miło no mi walło na około 4 cm-ropa troche się sączy-ale boli to jak chłolera!lekarz mi powiedział bym sobie odsypywała alantanem w pudrze,ale to wlazło do środka-nie ciekawie:(dość już mam tego tyle czasu po cc a ja nadal nie w formie to gdzie jeśli już na ten wymaz?-mój lekarz na nic takiego mnie nie skierował-mimo że prywatnie chodzę:( może z poworotem robić opatrunki z rivanolu-cholerka:( dziękuje za podbicie tematu:)

Gość mmmmmmmm
no to w takim wypadku ja bym sie zgłosiła do ogolnego lekarza, niech coś poradzi nawet na ten wymaz skieruje, albo jak nie to do szpitala, wymazy z tego co wiem robi sanepid, albo szpital jak ma takie labolatorium, a i w sanepidzie sie chyba płaci. A w szpitalu jak masz skierowanie to nie. I dwa mies. to naprawde długo, mi sie giło mies. ale żadnej ropy niebyło.

Gość mmmmmmmm
A co do gronkowca to zlocisty to chyba najgrożniejsza odmiana, no i chyba zarażny jest, moje dziecko miało w wieku 2 mies. skornego i byliśmy w szpitalu z tym kilka dni:(