Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala_bala

Jakie rozmiary

Polecane posty

Gość ala_bala

Rodze w styczniu i zastanawiam się jakie spiochyb kupować. 56,62,68??? Na poczatke parę 56 na pwno. jak szybko rośnie dziecko. Tzn. czy co miesiąc juz większy rozmiar czy dłużej?

to zależy jakiej budowy jesteś i ojciec dziecka bo nieraz dzieci urodzą się większe i nie wejdą w 56 ja urodziłam trójkę dzieci i żadne nie nosiło 56 więc trzeba się zastanowić nad kupnem i nie kupuj dużo rzeczy na początek bo każdy coś przynosi jak przychodzi zobaczyć maluszka. A to jak szybko rośnie maluszek to indywidualna sprawa każdego maluszka nie ma reguły

z tych pierwszych ubranek w rozmiarze 56 wyrośnie bardzo szybko, później już na troszkę dłużej ci starczą kolejne. dlatego nie kupuj za dużo tych najmniejszych, ale kilka przyda się zeby maluszek się nie "gubił" w za dużych śpioszkać :)

To zależy, w jakim sklepie chcesz te ciuchy kupować. Bo oni tam sobie takie numerki wpisują, jakie chcą. O kant czterech liter można to rozbić. W body z KaphAhla na 50/56 Lusia chodziła do 3. miesiąca życia (albo coś koło tego, ale strasznie długo). A z pajaca na 62 z 5-10-15 wyrosła po 2 tygodniach od urodzenia (przy narodzinach miała 55 cm długości). No i takie szopki do teraz są, np. body z Mini Mome (takie z Reala) nosi na 86, a body z Lidla na 68 :o

Aha, ogólnie te wszystkie polskie firmy robią ciuszki strasznie małe i kupuj od razu na 62 (chyba, że dzidziuś Ci się mały zapowiada). Duże ma na przykład KaphAhl, Zara ma też spore. A akuratne C&A :)

Gość moja mała miała 56cm
jak sie ur , z miesiac chodzila w 56. w niektore ubranka n 56 sie niue miesicła wcale. moj siostrzeniec miał 59 cm i nosil na 62

Akurat ten temat mialam wczoraj z kolezanka ktora urodzila pare dni temu. Jej mala jest naprawde drobinka i nosi rozm.50. A moj jak sie urodzil wszedl w 56 na styk :) ale urodzil sie spory. Mimo ze my do duzych nie nalezymy. Garderobe zmienialam mu mniej wiecej tak: 0-1 miesiac 56 1-2,5 miesiaca 62 2,5-4 miesiecy 68 4-7 miesiecy 74 7- do teraz 80 i mimo ze za tydzien konczy 9miesiecy to nadal ten rozmiar ma i w 86 plywa. Wiec zgadzam sie ze tych najmniejszych kupowac jak najmniej, bo pozniejsze rozmiary o wiele dluzej sie nosi i o wiele wiecej par potrzeba bo dzieciaczek sie juz brudzi i przymusowe jest przebieranie pare razy dziennie. Szczesliwego rozwiazania zycze!!!!

A ja się upieram przy swoim, że jak kupicie ciuchy z KaphAhla albo z Logg by H&M na 62, to dziecko Wam do nich w 4. miesiącu dorośnie. Tak jak Lusia. Jak ogrodniczki z H&M na 68 są do dziś za duże, a Lusia ma 10 miesięcy i innych firm to nawet na 86 ciuchy nosi.

moje dzieci nie chodzily wogole w rozmiarze 56 bo sie nie miescily... 62 nam posluzylo jakies 2 m-ce... 68 teraz jeszcze niektore ciuchy zaloze ale wiekszosc za mala i najlepszy jest rozmiar 74... corka ma 5 m-cy... co do rozmiarowek to faktycznie sa rozne u roznych firm... kappahl ma spora to fakt ale np. kupilam corce bluzke na 62/68 to jej za dlugo nie ponosila bo pomimo ze rekawy i bluzka byly dlugie to byla tak szczupla ze nie moglam jej zalozyc...

Asia - bo Twoja córa jest okrąglutka, moja to szprotka :) Do tego też trochę dochodziłam: że nam pasują szczupłe ubranka z C&A, Zary i KaphAhl. A na przykład te z H&M są za szerokie, body spada na ramionach a dekolt jest do pasa ;) I te z 5-10-15 też nam nie pasują. Dużo tu czynników, chyba każda mama musi sama dojść do tego, co jej pasuje.

mialam wczesniaka miala 56 kilka tygodni, potem juz po miesiacu wyrosla, ale teraz roczek ma dopiero 76-80 wiec nie duzo, w porownaniu do opisu -----------------------> aniuladoniula

No takie przeciętne dziecko to powinno nosić tak: 0-2: 56 2-4: 62 4-6: 68 6-9: 74 9-12: 80 12-18: 86 18-24: 92 Tylko że to tylko średnia :) Wyliczone zakładając podawany w podręcznikach przyrost długości dziecka o 2-3 cm miesięcznie na początku i 1-2 cm miesięcznie potem. I jak na mój gust to tylko H&M i KaphAhl i może jeszcze C&A ma rozmiary pasujące z grubsza pod tę rozpiskę (z tych sklepów ogólnodostępnych w Polsce). Bo reszta szczędzi na materiałach. I wówczas to rzeczywiście lepiej od razu 62 kupować.