Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cziłała

Planuję podróż do grecji, ile kasy trzeba wziąć?

Polecane posty

Gość cziłała

Hej, kto z was był w grecji? pomóżcie:) Planuję podóż do grecji, znalazłam nawet ciekawą ofertę na tydzień, ale wliczone są tylko śniadania. Miejscowość imprezowa, faliraki, ale nam raczej nie o to chodzi. Chcemy wypocząć, poleniuchować, trochę pozwiedzać. Nie jesteśmy zbyt wymagający. Zastanawiam sie ile kasy musimy wziąć na 2 osoby na tydzień. Może ktoś podpowie? Czy 1000PLN wystarczy? Zaznaczam, że nie mamy zamiaru szaleć, chodzi tylko o posiłki( bo w ofercie sa tylko sniadania) i jakieś tam drobne przyjemnośći.

grecja jest bardzo droga - byłam lata temu kiedy nie było E i było przystepnie - podobno ceny bardzo poszły do gory

Gość cziłała
no właśnie wiem że droga, ale z drugiej strony w tej chwili to i w Polsce jest drogo, słyszałam opinie, że ceny w tawernach, knajpach są porównywalne do naszych. ALe chciałam to potwierdzić:) może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość dej kromke chleba
porównywalne do naszych jtylko jeżeli przyjmiemy przelicznik 1euro=1zł bo np. piwo 0,33l w knajpce (wcale nie najdroższej)kosztuje 3-3,5 euro ...

Gość cziłała
podnoszę

Gość joka76
Byłam w Grecji w tym roku. Ceny w knajpach porównywalne, za obiad dla trzech osób płaciliśmy 30-40 euro.

Gość joka76
W dwa tygodnie wydaliśmy ok 3tys zł. Z tego opłacaliśmy wycieczki dla 3 os i wypożyczenie samochodu na 4 dni plus zakup pamiątek

Gość tzn. ze
weź milion pieńcet sto dziewięćset🖐️

Gość joka76
Nie wydawaliśmy na jedzenie, bo mieliśmy opcję all inclusive. W tawernach jedliśmy obiady trzy razy kiedy jeździliśmy na wycieczki samochodem

Gość cziłała
Ok, czyli jesli mamy do dyspozycji tysiąc, może z małych hakiem, to bez szaleństw nam powinno wystarczyć? Wycieczki fakultatywne wchodzą w grę jedynie jeśli znajdzie się na nie jakaś kasa... ach, lajf iz brutal:/ Więc nie powinniśmy chodzić głodni? ;) :D

Gość dej kromke chleba
glodni nie ale z pewnoscia spragnieni ;) naprawde wez troche wiecej pieniedzy jezeli masz mozliwosc:)

Gość ceny są podobne do Polskich
jeśli w Polsce starczyłby ci ten 1000 na tydzień to i tam starczy. Według mnie nieco mało bo ze wszystkim będziecie się cykać. Policz sobie ile w Polsce kosztowałoby cię takie życie jakie chcesz mieć tam i weź odpowiednią sumę

Gość cziłała
hihi:) no tak, rybka lubi pływać;) ogólnie mogę wziąć więcej pieniędzy, ale chcielibyśmy zmieścić się w 3 tysiącach łącznie z opłatą w biurze podróży (2tys./2 os.)

Gość cziłała
no takl jak mówiłam wymagający nie jesteśmy. W ubiegłym roku na dwie osoby na tydzień na jedzenie i przyjemniości w zakopanem wydaliśmy 500zł i właściwie bez większego oszczędzania:)

Gość ceny są podobne do Polskich
tylko nie zapomnij o "opłatach paliwowych" transferowych na lotnisku, bo nagle się okaże że wydasz wszystko pierwszego dnia i pozostanie ci "0" na zycie tam :)

Gość joka76
jak możesz to weź więcej, najwyżej nie wydasz wszystkiego

Gość cziłała
opłaty paliwowe i lotnoskowe sa już wliczone w koszt wycieczki. Tak zrobię, wezmę więcej, z nadzieją że nie przehulamy wszystkiego;) Ale jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi to zapraszam:)

Gość Jo-Aśka
zobaczysz w sklepie cos co Ci sie spodoba i bach - dodatkowe pieniadze jak znalazl;)

Gość podniosę