Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sesylia

CZY ODCHUDZANIE MOGŁO MIEĆ WPŁYW NA ZACHWIANIE GOSPODARKI HORMONALNEJ??? WAZNE

Polecane posty

Wydaje mie sie ze wlasnie po odchudzaniu pogorszył mi sie stan cery - pryszcze:-o czy moze miec to związek z odchudzaniem i z tym ze mogła mie sie zaburzyc gospodarka hormonalna????? okres mi sie nie rozregulował, ale był mniej obfity:)

Gość foczk-ka
oczywiście że tak. myslisz że anorektyczkom czemu zanika okres?...

a czy po dochudzaniu organizm sam odzyska równowage hormonalną??? nie chcialabym brać hormonów:(

Gość patrzac na Twoją
wagę nie odchudziłas się jakoś nadmiernie, zalezy w jakim czasie jeszcze to się stało i jak długo trwa. Ale wydaje mi się, ze w twoim przypadku wszystko wróci do normy.

Gość foczk-ka
47kg przy 160 wzrostu?? Jezu Ty widzisz i nie grzmisz... moja 12letnia siostra o budowie typowego dziecka, bez biustu i posladków tyle waży. powinnas byla poprzestac na 53kg. estrogeny są produkowane m.in. przez tkankę tłuszczową, jak jej nie masz to jakie wnioski?

Gość dzej zi
Oczywiscie, ze tak!! Dlatego wlasnie po odchudzaniu, szczegolnie gwaltownym, wypadaja wlosy, skora traci jedrnosc, pogarsza sie cera. Zwiazane jest to z tym, iz osoby odchudzajace sie ograniczaja bardzo tluszcze, nawet te zdrowe, a bez tluszczow, Omega-3, przy malej ilosci pozywienia bardzo latwo rozregulowac gospodarke hormonalna. Zacznij spozywac przynajmniej jedna lyzke dziennie dobrej jakosciowo oliwy z oliwek i lyzke zmielonego siemienia lnianego.

zczęłam brac omega 3 w kapsułkach... od jakiegoś czasu.. i wydaje mi sie zde troszke mi sie poprawila cera...ale wlasnie nie chce zapeszać:P bo zazwyczaj najwiecej pryszczy mam przed okresem, wiec poczekam i zobacze jak to bedzie;)

ale myślicie za organizm sam predzej czy poxniej jakos wroci do rownowagi??? czy isc do lekarza???

Gość do foczk-ka
Wszystko zalezy od budowy, ja np mam 160 cm i dla mnie przez długi czas naturalną waga była waga 45 kg. Nie byłam wstanie wiecej przytyć a mam 22 lata, moja mama przez całe życie miała podobną budowe i wage. Teraz przytyłam i wcale lepiej nie wyglada, wprost przeciwnie, mam strasznie grube uda, ze spódnicy założyć nie moge i cellulit:/ Wniosek: wszystko zalezy od budowy, ale jej waga wcale taka zła nie jest. A do autorki, do lekarza zawsze się warto przejść

pewnie tak zrobie, poczekam jeszcze troche i jak nic sie nie zmieni to pojde:)

Gość sibi
odchudzanie zawsze ma wpływ na gospodarkę hormonalną,albo małe albo głębsze

Gość sibi
trzeba odchudzać się z głową,najlepsze efekty daje dieta opracowana przez dietetyka,wiem to po 2 kumpelach które straciły po 5-10 kg i oczywiście ruch,żadne tam suplementy tylko właściwy dobór diety.

Gość fyfyftff
trza sie bylo nie odchudzac

Gość foczk-ka
niewazne jak długo się chudnie, tylko ile sie wazy. anorektyczki tez nie chudną do skrajnego wyniszczenia w ciągu trzech miesięcy tylko o wiele dłużej. sądząc po tym ile autorka ważyła i ile waży teraz wnioskuję że nie ma ciężkiego kośca. trening siłowy nie zbiłby jej tak masy, muskulatura swoje waży. mam w pracy dziewczynę bardzo szczupłą, ubrania rozmiar 34 bywają na nią za duże, wzrostu tez cos koło 160, moze jakies 2cm wiecej - wazy 54kg. akurat starcza na troszkę biustu i lekki posladek. waga docelowa - 47kg - mnie przeraża. organizm rozregulowany nie wróci sam z siebie do stanu fizjologii, tylko dopasuje się do patologii żeby jakos w ogole funkcjonowac.

Gość rtjrjrtjrtj
tak! znam dziewczynę, która w młodzieńczym wieku gwałtownie schudła i pojawiły się u niej takie wielkie ohydne syfy na policzkach

Gość lorissvu
hmmm... jest wiele suplementów, które wspomagają równowagę hormonalną i wybór zależy tylko i wyłącznie od nas. Te które polecacie brałam dawniej i jedne były dobre, a po innych już źle się czułam. Znalazłam swój suplement () i daje radę. Polecam wygooglować lub po prostu odwiedzić stronę producenta. Myślę, że niektórym z Was przypasuje moje kobitki :)