Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem zdruzgotana

RATUNKU! ZNOWU KREW W MOCZU!!!

Polecane posty

Gość Jestem zdruzgotana

Po kilku miesięcznej przerwie znowu pojawiła sie krew w moczu, juz nie wiem co to może być. Nic mnie nie boli, tylko jak sisiam to mocz jest czerwony a chwilami raczej czarny. Jestem sama z malutkim dzieckiem (ma 9 miesięcy), mąż do późnego wieczoru jest w pracy. Co ja mam robić. czy ktos tak miał? Proszę o pomoc.

Gość do lekarza trzeba
badanie moczu i USG

Gość Jestem zdruzgotana
JUZ MIAŁAM ROBIONE TE BADANIA, POPRZEDNIM RAZEM GDY TYLKO POJAWIŁA SIE KREW W MOCZU MIAŁAM BADANIE KRWII, MOCZU, USG JAMY BRZUSZNEJ I CYSTOSKOPIĘ. wszystko wyszło ok, nic nie znaleźli jaka jest przyczyna, miałam tylko lekka anemię, dali urosept leki przeciwkrwotoczne i tyle. Dziś znowu pojawiła się krew, nie mogę wyjść do lekarza bo jestem sama z dzieckiem, naprawdę nie mam córci z kim zostawić.

Gość Jestem zdruzgotana
pomocy, poradzcie cos

Gość jestem zdruzgotana
szkoada ze nikt nic nie wie na ten temat

zrob badanie pod kątem endometriozy,podejrzewam ze moze to byc jej objaw.poszukaj na kafe,jest tez topic o tym,moze tam ci cos podpowiedzą.szkoda ze nie mieszkamy blisko to popilnowalabym ci dzieciatka bo z tymi sprawami nie ma zartow.pozdrawiam i zycze zdrowka :-)

Gość gnvgnfgnfgbfbgfbhf
a nie zapalenie pecherza??

Gość pewnie masz piasek
w badaniach go nie widać a gdy wychodzi drobny to nie boli.Ja tak mam od 12 lat.Czasem wystarczy urosept ,furagin lub nolicyn a czasem bez antybiotyku się nie obejdzie.Do tego no-spa.

przy zapaleniu pecherza występuje okropny ból i problem z oddawaniem moczu,strasznie wtedy kłuje podczas siusiania.boli nie tylko pecherz ale cale podbrzusze.krew w moczu tez sie moze pojawiac przy zapaleniu nerek,kłębuszków nerkowych,ale wtedy mocz jest zabarwiony krwia,rozowy,czerwony lecz napewno nie czarny.

Gość to kochaj dalej skoro
przecież przez internet ci nie pomożemy. Mąż musi zostać z dzieckiem (wziąć wolny dzień) a ty do lekarza. Albo jak wróci jedź na pogotowie na urologię

Gość jestem zdruzgotana
obosze, dzisiaj to totalna rzeźnia, leje sie ta krew jak z zarzynanego prosiaka, dosłownie. Przedwczoraj był czarny mocz (no prawie), wczoraj nie było krwii w moczu wcale a dzisiaj jest dosłownie sama krew jak siusiam, taka żywo czerwona. wdodatku cholernie boli mnie brzuch (podbrzusze), kręgosłup i jes mni nie dobrze, nie mam apetytu i jestem cholernie senna. Wziełam juz ze trzy nospy forte i cyclonamine (zostalo mi z poprzedniego razu). ból brzucha nieco ustapił, ale krwiomocz nie. Jak do poniedziałku nie przejdzie do jade do lekarza. A czy przy takimkrwiomoczu można dostać anemii? Bo ostatnio podczas krwiomoczu sporo spadła mi hemoglobina. wie może ktoś?

Gość jestem zdruzgotana
nie zdązyłam pójść do lekarza dzisiaj. Wczoraj wszystko mineło jak ręka odją. Cholera co to może być?

Gość radzę Ci...
nie zaniedbuj tego biegiem do lekarza mimo tego ze przeszło to wygląda dość poważnie. Ja nigdy się z takim czyms nie spotkałam..

Gość jestem zdruzgotana
niezaniedbuje, ale z czym mam teraz pójść jak wszystko jest ok? pozatym przeczytaj wczesniejsze posty - mam małe dziecko i nie mam go z kim zostawić. szukam w necie info na ten temat.

Gość student medycyny
Prawidłowo mocz jest przejrzysty o zabarwieniu jasnożołtym - w starszych podręcznikach propedeutyki interny używa się określenia: słomkowy. W obecności domieszek, po spożyciu roślin, w chorobach mocz może przybierać inny kolor: ciemnoczerwony - krew, hemoglobina, mioglobina, barwniki zółciowe i inne - leki: salicylany np. popularna Aspiryna, metronidazol, nitrofurantoina, metyldopa - niedomoga serca, utrata dużych ilości płynów (wymioty biegunka)

Gość halynka
Szybko do lekarza. Krew w moczu może być objawem poważnych chorób