Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość od kiedy cwiczenia

od kiedy można zacząc ćwiczyc po porodzie naturalnym?

Polecane posty

Gość od kiedy cwiczenia

dopiero po 6 tygodniach pologu? czy wczesniej? ps. kiedy wam sie zagila rana po nacieciu i przestala was bolec?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
uuuuuuuuuuuuuuuuuuup

dopiero po 6 tygodniach gdyz w srodku jakby nie patrzec masz rane (po lozysku) ktora musi sie dobrze zasklepic a nadmierny wysilek fizyczny podjety za wczesnie moze spowodowac krwotok... owszem zaraz ktos powie ze cwiczyl wczesniej i nic mu nie jest ale lekarze zalecaja sie wstrzymac do 6 tygodni po... wiec ja sobie mysle ze lepiej dmuchac na zimne i uwazac na siebie w tym okresie... niestety nie wiem ile sie goi krocze bo nie bylam nacinana... tylko przez jakies pierwsze 2-3 dni czulam dyskomfort (bo nawet tegoo bolem nazwac nie mozna) jak siadalam...

Gość no tak racja...
..pasa tez nie mozna nosic za wczesnie, dopiero po tych 6 tygodniach. mnie polozna (jak przyszla na wizyte do domu) zjebala za noszenie pasa tydzien po porodzie..ale skad moglam wiedziec? nie slyszalam ze nie wolno. wiec odczekac musze jeszcze ze 2 tygodnie w takim razie.

Pas to najlepiej od razu wyrzucic - miesnie potrzebuja cwiczen a nie jakies uciskowej opaski. Takim sposobem nigdy nie pozbedziecie sie brzucha. Proste cwiczenia na miesnie brzucha i cafniecie sie macicicy zaczelam robic w pierwszym tygodniu po porodzie. Zaraz na pierwszym spotkaniu ( mala miala nie caly tydzien ) polozna pokazala mi co i jak mam robic. Nie mowie tu o fitness ale prostych cwiczeniach. Po szesciu tygodniach mozna zaczac chodzic na gimnastyke dla mlodych mam.