Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trunkowa

Spirytus

Polecane posty

Gość Trunkowa

Pytalam na zrrowiu i urodzie, ale tam nikt nie wie, moze tu mi ktos pomoze? Wie ktos jak dlugo spirytus moze stac w butelkach? Kupilam z piec lat temu i zapomnialam o nim. Teraz sobie przypomnialam i chcialam zrobic nalewke, ale nie wiem czy bedzie sie nadawal.

Gość ło jezusicku
posmakuj:P

Gość Trunkowa
Dzieki, bo wiesz, ktos mi mowil, ze po latach to moze zamienic sie w trujacy:) No i stad te moje obawy. A spiryt to nie wietrzeje? No, jest zakorkowany. Nie byl nigdy otwierany.

no to raczej nie wywietrzal, jak spotkam kumpla ktory konczyc specjalizacje spirytusowa to zapytam :P

Gość jeśli jest to czysty spirytus
tzn. 95% - 96%, i jeżeli jest w szklanej butelce, to może stać do końca świata :)

Gość Trunkowa
Dziewczyny, a znacie jakies dobre przepisy na nalewki. jak sie dokladnie robi zapalanke? Wiecie, taka z karmelem, brazowa. Kiedys pilam i byla ekstra. Mieszkam zagramanica i nie za bardzo moge sie kogos zapytac.

Gość Trunkowa
W szklanej, w szklanej. Zaraz pojde przeczytam jaki on jest:)

Gość acha ważne żeby stał w szkle
tzn. w szklanej flaszce, bo spirytus powoli rozpuszcza plastik i jeśli stoi w plastikowej, to naprawdę można się otruć.

Gość Trunkowa
O taki, znalazlam tu taka sama flaszke w necie. http://www.sklep-ballantines.pl/sklep/index.php/details,id_pr,1396.html Dobrze, ze poszlam do kuchni ogladac moj spiryt, bo gdybym tam nie poszla, wygotowalaby mi sie woda z kartofli:) Dopadlam garnek w ostaniej chwili, ha, ha! Mam od kolegi przepis na cytrynowke, ale jak ktos mi powie jak sie robi przypalanke, to tez zrobie. Mam 2 butelki spirytusu.

Gość po pierwsze taki spirytus się
nigdy nie przeterminuje. Po drugie: kup wodę mineralną Staropolanka 2000, sok malinowy Paola i zmieszaj wszystkie 3 składniki w równych proporcjach. Wlej do zamykanej butelki, wstrząśnij, wstaw do zamrażalnika i schłódź do temperatury -12'C. Pozostaw na 3 dni. Wyjmij i wypij ;) Zawartość bąbelków z wody mineralnej przyśpieszy działanie, zaś syrop malinowy i niska temperatura umożliwią picie tego wynalazku pomimo 32% mocy. Sam to opracowałem. Skutki są fatalne i straszliwe, ale za to jaka bomba jest! :classic_cool:

Gość Trunkowa
Cos ten link ktory podalam nie otwiera sie, przynajmniej w moim kompie, ale na moich butelkach pisze: Polmos - Lubelski spirytus zbozowy - 95 GRAIN SPIRYT. W butelkach jest oczywiscie.

Gość Trunkowa
Pozniej sie odezwe, bo teraz musze leciec, dzieki:)