Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie polecam nie mnie 111

pierwsza wizyta

Polecane posty

witam:) mam umówiona pierwszą wizytę u gina i mam kilka pytań. 1. czy powinnam ubrać spódnice? czy może jakaś dłuższa tunikę 2.jak wygląda badanie USG 3.o co lekarz będzie pytał? Z góry dzięki ,bardzo sie stresuję:)

spytaj bywalca - on wie wszystko najlepiej o wizytach ginekologicznych

a jeszcze chciałam się spytać jak wygląda badanie cytologiczne Meaaa a kto to bywalec?

Gość doswiadczonatego
lepiej spodniczke-byedziesz sie wygodniej czula. na pewno bedzie pytal kiedy mialas pierwsza miesiaczke...no i musisz mu powiedziec czy juz wspolzylas....czy nie....bo dla dziewic inaczej wyglada badanie...USG raczej sie nie robi...chyba ze trzeba...a cytologia to jest pobierany wymaz z szyjki macicy... ale jesli jestes dziewica to nie bedzie Ci robil tego badania.3maj sie.nie jesl zle naprawde.tez sie balam 1wizyty...troche jest nieprzyjemne uczucie ale da sie przezyc:-)

Gość a wiec takkk
co ubierzesz zalezy tylko od Ciebie, lepsza moim zdaniem tunika. USG moze byc zew czyli głowica po brzuchu lub dopochwowe, wkłada Ci specjalny wziernik tam. Cytologia polega na pobraniu wymazu z szyjki macicy. Bedzie pytał o choroby kobiece w rodzinie, miesiaczki, terminy, bóle, obfitość

dzięki dziewczyny za odzew. ja się strasznie boję bo mam 23 lata i to mój pierwszy raz.Boje się ,że trochę mi się oberwie.

Gość a wiec takkk
ja byłam pierwszy raz jak miałam 21 lat ale byłam dziewicą, jeśli współzyjesz od niedawna i nie masz niepokojących objawów to nie powinien się czepiać, gorzej jak kilka lat juz współżyjesz

Dobry lekarz sie nie czepia :) jesli tak bedzie, zmien go na innego :) Wizyta nie jest taka straszna :)

no kilka dobrych lat już współzyję. i do tego mam objawy niepokojące dlatego w końcu odważyłam sie na pójście. Ale ja byłam głupia,że wcześniej tego nie zrobiłam.Az się boję,że zaraz wykryje mi jakieś torbiele albo jeszcze coś gorszego.Dziewczyny tylko mnie nie krytykujcie.Naprawdę strasznie sie boję

Gość wikitra
no to zle zrobilas, na prawde nie ma sie czego bac!!!!!!! i lepiej idz do faceta sa delikatniejsi!!!!

Gość nieprawdanie
to zależy, dobry lekarz zawsze jest delikatny, ja chodzę do kobiety i jestem zadowolona, u faceta też byłam i nie zauważyłam różnicy

Gość tyska123
nie ma sie czego bać. ja tez się bałam że lekarz powie że za późno do niego przyszłam. miałam chyba 24 albo 25 lat wtedy. Moje obawy okazały sie bezpodstawne, pani ginekolog stwierdziła że jesli nie działo się nic niepokojacego to nic nie szkodzi że dopiero teraz przychodzę. Zaznaczyła że lepiej by było zrobić badania na zasadzie "sprawdzę czy wszystko jest ok" po ukończeniu 20 lat, ale "lepiej troche później niż wcale". Także glowa do góry. A jak lekarz będzie nimiły, zacznie się czepiać albo ochrzaniać to po prostu wyjdz, on ma ci pomóc a nie suszyć głowę.