Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słodka lolitka

do Turquoise!

Polecane posty

Gość słodka lolitka
ok powiedzmy, że zajarzyłam :) a powiedz mi, czy jeśli powiem j'ai ete recu to będzie to ta sama sytuacja, jak w il a ete recu?

no moim zdaniem jesli ktos jest przyjety to uzyjemy terazniejszego a tamto wyraza dla mnie przeszlosc ale moze byc tez tak, ze on byl/zostal przyjety i dalej jest ;) zalezy jak kto to zinterpretuje

tak, to bedzie to samo, tylko JA zostalem przyjety albo ON zostal przyjety uff jeszcze jakies pytania? :D

Gość słodka lolitka
to bardzo ślicznie dziękuję za pomoc :) po takim wysiłku będzie Ci się lepiej spało :P jeśli chcesz to ja mam zawsze pełno pytań :P

nie ma za co :) jak masz pytania to pytaj, chetnie odpowiem, bo jak widzisz sama sie czegos moge przy tym dowiedziec (ja bym mowila etre pris, nie znalam wyrazenia etre recu ;) ). sama musze sie jeszcze sporo nauczyc ;) wiec pytaj jesli tylko chcesz

Gość słodka lolitka
wiesz co, jakoś na razie nie wiem, o co mogłabym Cię zapytać :) ale jeśli napotkam jakoś trudność to się do Ciebie zgłoszę ;) a tymczasem bardzo Ci dziękuję za pomoc i poświęcony mi czas :)

naprawde nie ma za co, kocham francuski wiec zawsze chetnie pomoge :D chyba ze mam ci gotowe zadanie napisac to nie :O ale poprawie i wyjasnie zawsze chetnie :) jak cos to pisz na maila tolewymail@o2.pl bo ja jeszcze pare dni tak duzo na kafe jestem

Gość słodka lolitka
ok, dziękuję bardzo! :) a co do pisania zadań domowych to nie nie uznaję tego :) a zresztą nie chodzę już do szkoły a na studiach nie mam francuskiego, więc uczę się go dla siebie i nie opłaca mi się oszukiwać. bo co, siebie oszukam? bezsens :P

oo, to bardzo sie ciesze ;) uczysz sie tylko z tych skryptow? czy masz akies ksiazki i plyty (skad znasz wymowe?)

Gość słodka lolitka
mam pełno materiałów - książek, skryptów, płyt :) są specjalne programy do nauki i doskonalenia wymowy, więc z tym też nie mam problemu :) a jeśli napotkam jakąś trudność to szukam pomocy wśród francuskojęzycznych znajomych bądź na forum :)

Gość POMARANCHA
Turquoise a co Ty taka miła ostatnio? aż nie poznaję:D

Gość słodka lolitka
dziękuję 🌻 a powiedz mi, na którym roku romanistyki jesteś i gdzie? :)

Gość słodka lolitka
ok to napiszę do Ciebie któregoś dnia z jakimś francuskim problemem i wtedy zapytam :) a teraz zmykam spać :) w końcu zasnę spokojna, nie będę myślała już o ete :P R.... - qu'est que vous chantez? et nous chantons Lens allez :P dobranoc :)

Gość słodka lolitka
bonne nuit, pardon j'ai oublie :P

to tylko piosenka. ach zeby tak sie dostac na mecz PSG-Olympique Marseille:)